Fler ESC-2011-planer

2010-11-05 (fredag)

Ännu fler länder har avslöjat sina planer för uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011:

 • Portugal kommer även nästa år att använda sig av formatet “Festival da Canção”. Eurovisionfans från hela världen kommer att få rösta på de 20-24 bidrag som läggs upp på RTP:s hemsida. De 12 som får flest röster går vidare till en final första veckan i mars.
 • Irlands TV-bolag RTE har bekräftat att landet kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2011. Reglerna för uttagningen, som kommer att gå under namnet “Eurosong 2011”, avslöjas snart.
 • Spanien tar emot bidrag till sin nationella uttagning från sångare och kompositörer mellan den 15:e november och 12:e december. Båda kategorierna kan anmäla sig via webben men sångarna kan även söka genom live auditions. En jury väljer ut de mest lämpliga. Etablerade artister kan även bli inbjudna som wildcards. Det blir ett antal TV-sända semifinaler med start i januari innan den avslutande finalen.
 • (Källor: esctoday.com och oikotimes.com)

  Schlagerpinglan: Här är det Spaniens uttagning som intresserar mig mest. Som Big Four-land är de ju garanterade en plats i finalen och i år räckte det till en 15:e-plats för Daniel DigesAlgo Pequeñito“, vilket är riktigt bra för att vara Spanien. Av någon anledning så verkar deras bidrag inte uppskattas lika bra av Europa som av mig. Kanske blir det annorlunda 2011?

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  Kommentarer är avstängda.


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se