Ukraina ändrar… igen

2010-12-06 (måndag)

Ukraina har, sin vana trogen, ändrat om lite i sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest. Efter att ha haft fem deltävlingar där en jury valt ut tre artister från varje så ordnades i går något av en Andra Chansen där tittarna fick rädda vidare fem artister (Tabakov, Zaklopky, Neksi, Mila Nitich och Vitaly Galay) samt juryn ytterligare fyra stycken (El Kravchuk, Armiya, Vladislav Levitsky och Para Normalnyh). M.a.o. var det 24 artister kvar i tävlingen efter detta.

Därefter hölls den första av tre semifinaler, som innehåller vars åtta av de som tagit sig vidare i tävlingen. Från varje semifinal tar sig fem vidare, här nedan ser ni de första fem. De två återstående semifinalerna kommer att hållas i december.

Länkar till de bidrag som gick vidare från Ukrainas första semifinal:
Eyo imya“, Bahroma
Hero“, Jemchug
My expression“, Vitaly Galay
The Kukushka“, Zlata Ognevych
Love“, Vladislav Levitsky

Länkar till de bidrag som (för tillfället) slogs ut:
Sever-Yug“, Neksi
Gliadi / Ledi“, Para Normalnyh
Vso resheno“, Tatyana Vorzheva
(Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Jag började att följa Ukrainas semifinaler, som senare visade sig vara någon form av kvartsfinaler (se här och här) men slutade när det lutade åt att reglerna var på väg att ändras. I nuläget är jag inte ens säker på om det är låtarna som tävlar eller om det endast är en artist-uttagning. Någon som vet?

Uppdaterat: Enligt bloggen eurovision-addict så är det verkligen låtarna som tävlar om att få representera Ukraina och inte bara artisterna. Dessutom får TV-tittarna chansen att rädda vidare ett bidrag från varje semifinal.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ukraina ändrar… igen”

  1. Os

    Its a confusing national selection, its not a singer competition they are singing the songs for eurovision, so yes, one of those songs will represent Ukraine next year

  2. Schlagerpinglan

    @Os, thanks. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se