EBU har haft möte och kommit fram till att det inte blir några nya fulla medlemskap utdelade denna gång. Därmed är det klart att varken Liechtenstein eller Ungern kommer att kunna delta i Eurovision Song Contest 2011.

Det var även tal om att Qatar skulle ha ansökt om fullt medlemskap men så var tydligen inte fallet. Däremot fortsätter BTRC, vilket innebär att Vitryssland ställer upp i ESC 2011.
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Fastän vi är uppe i runt 40 bekräftade länder till ESC 2011 så känns det lite tråkigt att vi varken får se Liechtenstein eller Ungern där. Kanske debuterar/återses de 2012?

Uppdaterat 2010-12-08: En uppmärksam läsare tipsade om att Ungern, enligt escdaily.com, eventuellt kan ställa upp i ESC 2011 i alla fall fast då med det “gamla” TV-bolaget MTV. Hoppet finns m.a.o. fortfarande kvar. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Varken Liechtenstein eller Ungern 2011”

  1. Alexander

    Enligt escdaily.com kan Ungern komma tillbaka till tävlingen, men med tv-bolaget som dom har deltagit med tidigare MTV. Detta p.g.a. att dom vill “locka flera unga tittare med bland annat fler musikprogram”.

    http://escdaily.com/articles/4821

  2. Schlagerpinglan

    Alexander, Tack för infon. Det ska bli intressant att se den slutliga listan på vilka länder som egentligen ställer upp 2011. Trevligt att man i alla fall inte behöver räkna bort Ungern helt ännu.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se