Många ESC-kandidater avslöjade

2011-01-12 (onsdag)

De senaste dagarna har det ena landet efter det andra avslöjat de artister som kommer att tävla i respektive lands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011. Här följer ett urval:

 • Irland: Don Mescall är den fjärde artisten som bekräftats att få tävla i landets ESC-uttagning.
 • Litauen: Finalen kommer att avgöras i slutet av februari och föregås av tre förinspelade semifinaler den 5:e, 12:e och 19:e februari. Listan på de 44 artisterna, med bl.a. Sasha Song, hittar ni här.
 • Kroatien: De 24 artister som tävlar i Dora har nu blivit indelade till de två första programmen, 22:a och 29:e januari, se här.
 • Grekland: De sex finalisterna har nu blivit bekräftade och de blev: Kokkina Halia (Red Carpets) (X-Factor 2008), Valanto Tryfonos (vinnare av grekiska Idol 2010), Nikki Ponte (X Factor 2010), Antigoni Psychrami (grekiska Idol 2010), Loukas Yiorka (vinnare av X Factor 2008), Triimitonio (X Factor 2008).
 • Spanien: Landet söker artister och låtar var för sig i år. 24 artister har avslöjats, listan ser ni här. Ytterligare sex joker-artister väntas utses. Sammanlagt planeras fyra shower i den spanska uttagningen. Den första semifinalen avgörs den 24:e januari.
 • (Källor: esctoday.com och oikotimes.com)

  Schlagerpinglan: En sammanställning av de olika ländernas ESC-planer i stort hittar ni på min “Land för land”-sida medan de olika bidragen i (en del av) ländernas nationella ESC-uttagningar finns uppradade på min “Bidragen till ESC 2011”-sida. Länkar till sidorna hittar ni även ute till höger under rubriken “Aktuellt”.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se