Här nedan ser ni läkar, mina omdömen och betyg till de fem bidrag som tävlar i Finlands första semifinal i sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011 den 14:e januari.

De tävlande i semifinal 1 av Finlands ESC-uttagning, 14:e januari:
1. “I’m not the one who’s sorry” – Automatic Eye
Schlagerpinglan: Ung, poppig rock som jag gärna lyssnar på men för att de ska få min röst så får de se till att vara något ut över det vanliga på scen. Kan bli kvällens överraskning, förhoppningsvis av den positiva sorten.
Betyg: 3/5

2. “Synkän maan tango” – Marko Maunuksela
Schlagerpinglan: Det här gillar jag! En moderniserad version av den oerhört finska tangon som verkligen tar tag i en. Årets tangokung verkar dessutom vara en starkare artist än sin föregångare (Amadeus Lundberg) vilket talar för en succé, i alla fall i Finland.
Betyg: 4/5

3. “Luojani mun” – Johanna Iivanainen
Schlagerpinglan: En lugn, finskspråkig ballad som framförs av en sångerska med (vad det verkar) vacker stämma. Lite väl sömnigt för min smak dock.
Betyg: 2/5

4. “Puppets” – Jonna
Schlagerpinglan: En up-tempo-låt som det visserligen svänger om men det svänger inte på det sätt som jag hade velat. Fungerar säkert för någon men inte för mig.
Betyg: 2/5

5. “Rapture in time” – Cardiant (“Webbjoker”)
Schlagerpinglan: En av de tre låtar som gick vidare från den öppna uttagningen. Den är även en av mina absoluta favoriter i den finska uttagningen. Mjukmetal med diverse taktlekar.
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: Finlands uttagning är uppdelad i tre semifinaler där tre bidrag från varje går direkt till final. Dessutom väljer en jury ut ett wildcard, så det blir tio bidrag i finalen.

Från denna deltävling så hoppas jag att “Rapture in time“, “Synkän maan tango” och eventuellt “I’m not the one who’s sorry” tar sig vidare. Förhoppningsvis tycker de finska tittarna detsamma. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se