Resultat Norge 2011: Semi 3

2011-01-29 (lördag)

På lördagskvällen avgjorde Norge den sista av tre semifinaler i sin nationella uttagning till Eurovision Song Contest, Melodi Grand Prix 2011. Här är resultatet:

Bidragen som gick vidare till MGP-finalen:
1. “Haba haba“, Stella Mwangi
2. “Dance tonight“, The BlackSheeps

Bidragen som gick till “Siste Sjanse”:
3. “Fire below“, The lucky bullets
4. “Nothing remains“, Susperia

Bidragen som åkte ur:
Gone with the wind“, Noora Noor
SOS“, Girl Happy
Like dreamers do“, Grethe Svensen
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Inför deltävlingen så hade jag Noora Nors bidrag som favorit men det ändrades ganska snabbt. Håller med de norska tittarna om alla de fyra bidrag som gick vidare, med “Haba haba” ohotad i toppen. En relativt bra avslutning på tre annars ganska avslagna MGP-semifinaler.

Mellanakten denna vecka bestod utav Didrik Solli-Tangen och Bjørn Johan Muri som framförde den sistnämndes MGP-bidrag från 2010: “Yes man”. Ni ser det här. Ingen Stenerud-klass men ganska underhållande.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Resultat Norge 2011: Semi 3”

 1. Erik

  Om jag hade fått bestämma hade Guri och Alexander vunnit MGP i år!! Överlägset bästa framförande… synd bara att det var en mellanakt 😉
  Dock förstår jag mig inte på varför man har valt att ha så nya låtar som mellanakter, är NRK så medvetna om att det var mycket bättre låtar förra året?

 2. Schlagerpinglan

  Erik, Ja, den mellanakten stod verkligen i en klass för sig själv och förstärkte känslan av att årets bidrag inte riktigt håller måttet. Tror inte att det hade spelat så stor roll från vilket år de valt mellan-aktslåtarna, de hade stått ut ändå. Norge verkar av någon anledning ha gått in för att missa ESC-finalen i år. De vill väl inte vara sämre än Sverige, kan vi så kan de. 😉

 3. Erik

  Haha, det är väl så!
  Jag tror dock att Haba Haba-låten kommer locka en hel del röster av dem som röstade på Frankrike förra året. Den låg tydligen nu också på plats 1 på deras iTunes-lista så den ska väl vara den största favoriten till seger.
  För mig kan den gärna vinna, men Depend On Me är snäppet bättre 🙂

 4. Schlagerpinglan

  “Haba Haba” är väl inte min favorit egentligen men visst, det märkes ju att det var något speciellt under semifinalen. Låtmässigt så föredrar jag “You’re like a melody” och “Depend on me”. Ser dock hellre att de väljer “Haba Haba” framför “Vardlokk”. Kan bli en intressant final trots allt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se