Endast 320 608 röster kom in vid lördagens deltävling av Melodifestivalen 2011, vilket lär vara ett bottenrekord sedan deltävlingarna infördes. Det behöver inte betyda att tittarsiffrorna var lika låga men det är inget gott tecken. Här följer lite statistik som escsweden.com letat fram:

Antal röster i deltävling 1 av Melodifestivalen:
2011: 320 608 (? tv-tittare)
2010: 446 411 (3,0 miljoner tv-tittare)
2009: 721 000 (3,3 miljoner tv-tittare)
2008: 600 804 (3,2 miljoner tv-tittare)
2007: 379 212 (2,9 miljoner tv-tittare)
2006: 466 660 (3,0 miljoner tv-tittare)
2005: 489 872 (3,1 miljoner tv-tittare)
2004: 589 539
2003: 427 090
(Källa: escsweden.com)

Schlagerpinglan: Jag brukar inte vara så intresserad av tittarsiffrorna men nu blev jag faktiskt ganska nyfiken. Har intresset svalnat så rejält efter vår första ESC-final-miss eller är det bara röstningen som folket skippat?

Själv har jag ju ett ganska stort MF-intresse men eftersom min enda lilla röst som jag symboliskt skulle kunna tänka mig att ringa in varken gör till eller från (och till och med tas bort efter första omröstningen) så hoppar jag helt enkelt över det. Kanske är jag inte ensam om att resonera så?

Eller är det kanske helt enkelt så att intresset har svalnat? Enligt undersökningen på Aftonbladet så har 86,7% uppgett att de är mätta på Melodifestivalen men den är ju knappast vetenskapligt gjord. 🙂

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Rekordlåga röstningssiffror i Melodifestivalen”

 1. DavidG

  Ok så här är det nog…i år har helt enkelt svt varit lite dåliga på att promota första deltävlingen tycker jag. anyway… det är fortfarande enormt bra röstningsiffror för första delfinalen… intresset kommer definitivt att öka…….o i finalen kommer röstningen vara uppe i samma storlek sm vanligt tror jag.

  sen tycker jag aftonbladet är lite two-faced…först skriver dom om melodifestivalen sida upp o sida ner..och har bilagor osv..samtidigt driver dom en anti-festivals kampanj i samma tidning där dom skriver ner och hånar festivalen. samma sak kan sägas om folket….. miljontals tittae varje gång o höga röstnings antal..samtidigt så skriver folket ner festivalen som de sen tittar på. slå vad om att 50-60% av alla dom som röstade att dom var mätta på melodifestivalen sen kommer att sitta o kolla o rösta i va enda deltävling andra chans o final som är kvar:)

  folk ljuger om att de tycker illa om festivalen…

 2. DavidG

  sen tycker jag att den så kallade “skandalen” var ganska överdriven….. jag menar det var ett litet misstag när de skulle avslöja andra chansen osv….. sen skriver tidningarna upp det som att det vore det värsta som har hänt ungefär…så ganska löjligt

 3. Schlagerpinglan

  DavidG, Ja, det är intressant hur både media och tittarna kan vara så negativa till något som de inte kan hålla sig ifrån. 🙂 Håller även med dig ang. “skandalen”. Visst var det lite synd om Le Kid som trodde de var vidare men misstag händer, det är ju en del av tjusningen med direktsändning.

 4. lätt irriterad » Intresset över Big Brother en illusion?

  […] hur många som faktiskt tittade? Med min (o)vetenskapliga hjälp googlade jag rätt på nåt annat blogginlägg (som fått siffrorna från nån slags officiell eurovision-sida) som har fått fram siffror på den […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se