Dagen med stort D har äntligen kommit och det är dags att utse Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2011. Här följer lite information och samlade funderingar inför finalen av Melodifestivalen 2011:

Melodifestivalen 2011, Finalen, Stockholm, 12/3:
När? klockan 20:00-22:00
Var? SVT 1, SVT World och SVT Play
(Även:Backstage med Elsa” kl. 19:55, “Teckentolkad final” kl. 20:00 samt “Eftersnack” kl. 22:00-22:10 i SVT 1)

Hur utses vinnaren? Se röstningsregler här

Startordning och länkar till bidragen:
1. “In the Club”, Danny
2. ”Spring för livet”, Sara Varga
3. ”Oh My God!”, The Moniker
4. “Seven Days And Seven Nights”, Brolle
5. “E de fel på mig”, Linda Bengtzing
6. “Leaving Home”, Nicke Borg
7. “Me And My Drum”, Swingfly
8. “I’m In Love”, Sanna Nielsen
9. “The King”, The Playtones
10. “Popular”, Eric Saade

Resultaten från Melodifestivalens deltävlingar: Deltävling 1Deltävling 2Deltävling 3Deltävling 4Andra Chansen

Vilka möter Sverige i ESC-semifinalen?
Lyssna på Sveriges konkurrenter här.

Vad är oddsen för bidragen att gå till final? Se tabell här.

Schlagerpinglan: Man kan lätt tro att Eric Saade redan vunnit men jag är inte säker på att det är så enkelt. Den internationella juryn har ju en del att säga till om och förra året så föredrog de Salem Al Fakir framför Eric Saade så man kan inte utesluta att de kanske har en annan favorit även i år.

Poplight har även detta året satt ihop sin egen internationella jury och precis som förra året så tror de på Eric Saade. Kanske får de rätt denna gång, deras åsikter om bidragen hittar ni här. Poplights svenska medarbetare, vars åsikter ni hittar här, har även de Eric Saade som favorit.

När vi ändå tar upp andras åsikter så kan vi ju inte glömma bort Markus Larsson, ni hittar hans krönika här.

En annan tyckare, Anders Nunstedt, har en teori om att de svenska bidragen inte har någon chans hos juryn men Timoteij sjöng ju på svenska förra året och fick poäng från alla utländska jurygrupper… vilket öppnar upp för ännu en vinnarkandidat:

Om det stämmer att Love Generation fick fler röster än Jenny Silver i Andra Chansen och Sara Varga ändå sopade mattan med dem så måste det ju innebära att hon har ett enormt stöd från svenska folket. Lägg till lite poäng från juryn så är skrällen ett faktum. Detta scenario skulle i och för sig även kunna gälla Linda Bengtzing.

The Moniker är ännu en artist som fått luft under vingarna efter Andra Chansen och allt fler surrar om att de har honom som favorit. Inte heller han kan uteslutas när man försöker förutse vinnaren. Vill man ha någon som “sticker ut” eller bara får en att känna glädje i tre minuter så är han kanske ett alternativ.

Nu vet vi ju inte hur jurygrupperna är sammansatta men är det enbart Melodifestivalsnördar, som det finns gott om ute i Europa, så kan man faktiskt inte heller räkna bort Sanna Nielsen, som har ett stort stöd hos denna grupp. Nej, man kan egentligen inte räkna bort någon så länge vi inte vet hur jurygrupperna röstat. Det kan bli väldigt spännande och det kan bli helt odramatiskt, helt beroende på vilka dessa 55 personer är.

Trots att allt pekar åt Eric Saade och jag inte alls tycker att han hade varit ett dåligt val så tippar jag att det blir min favorit Danny som, tack vare de internationella jurygrupperna, får åka till Tyskland med den svenska flaggan. Eric Saade får nöja sig med att vara svenska folkets vinnare… om nu inte tittarna överraskar igen.

Detta är inget jag känner mig speciellt säker på men jag kan ju inte driva en sådan här blogg utan att ha en åsikt. 😀 Dela gärna med er av era egna.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Inför finalen av Melodifestivalen 2011”

 1. agge

  Hoppas på Eric Saade då han charmade hela europa genom sitt framträdande på 1 minut i omröstningen på ESC 2010. Han går genom rutan och är proffsig.
  Swingfly är en låt som man blir glad av och inte typisk svensk schlager är det heller…..den tror jag kan funka…Ja, vi får se ikväll hur det går

 2. agge

  Glömde säga att jag har 4 favoriter ikväll. Danny, Eric, Swingfly, Sanna och The Moniker. Resten ….nääääää………………..
  Förra året sa jag nääääää………….till Anna och se hur det gick.Hrm..

 3. Kerstin

  Här kommer mina tankar och åsikter om bidragen ikväll.

  1. Danny- Jag gillar Danny, han har enorm utstrålning och en bra sångröst men tyvärr känner jag inget när jag hör denna låt, ingen glädje ingen lust att hoppa upp och dansa, jag känner inget den är intetsägande för mig och väldigt upprepande. Svårt att sätta betyg men jag ger den 3/5 och tror den hamnar på plats 3.
  2.Sara Varga- Jag älskar Lisa Ekdahl och Melissa Horn och detta ligger väldigt nära dom musikmässigt. Men texten tilltalar inte mig tyvärr men jag har gått omkring och små sjungit på den hela veckan vilket borde betyda något. Mitt betyg 3+/5 och tror den hamnar på plats fyra eller fem men kan lika gärna bli tvåa.
  3.The Moniker- En härlig refräng men det är också allt. Nej jag hoppas verkligen inte detta vinner. Mitt betyg 2/5 och plats 6.
  4. Brolle- En fantastisk röst men inte så fantastisk låt. Betyg 2+/5 och plats 7.
  5. Linda B.- Detta är dagispop när den är som löjligast och detta går jag inte på det är så billigt och fånigt att jag vet inte om jag ens orkar höra den. Detta kommer absolut inte tilltala den internationella juryn det kan jag bara inte tro. Betyg 0/5 och plats 10.
  6. Nicke Borg- Denna låt minns jag ärligt talat inte så mycket av den fastnar liksom inte. Jag gillar inte detta det är låååångt ifrån min musiksmak men jag vet det finns många rock gubbar där ute som tror detta kommer funka i ESC men det tror absolut inte jag. Betyg 1+/5 och plats 9.
  7. Swingfly- Den här låten är en låt som verkligen växt hos mig och jag gillar den. Stark refräng. Ingen vinst men en hög placering jag tror på plats 4. Betyg 4-/5.
  8. Sanna N.- En duktig sångerska och en bra schlager men tyvärr kommer inte Sanna ända fram denna gång heller. Betyg 4+/5 och plats 2 eller 3. Den är liksom Sara väldigt svårtippad.
  9. The Playtones- Nej tack. Betyg 1/5 och plats 8.
  10. Eric Saade- Så jäkla bra låt och framträdande. Skickar inte svenska folket Eric till Tyskland så är det nästan krimminellt. Jag gillar detta mycket mer än hans bidrag förra året och ikväll kommer jag fira om han vinner var så säker. Jag tror på vinst. Betyg 5/5. Plats 1.

  Sedan ett tips till alla där ute som tänker rösta ikväll. Kom ihåg att man kan älska och tycka om vilken låt som helst ikväll och sitta hemma i sitt vardagsrum och lyssna hur mycket man vill men ikväll gäller det att skicka en representant till ESC, rösta med hjärnan!! Sen behöver man inte tro att Eric har störst chanser, allt jag menar är bara att man ska tänka efter ordentligt innan man kastar sig på telefon och tänka steget längre. Ha en bra MF kväll alla!!

 4. Robban

  Det ska bli spännande att se hur Internationella juryn kommer att rösta

 5. Melodifestivalen 2011 | Inför Finalen - Evas musikblogg

  […] Andra som tycker till om kvällens final: Jerry | Pierre | Schlager-Micke | Schlagerkung | Schlagerpinglan […]

 6. Jan-Åke

  Jag är inte så förtjust över att det ska vara jurygrupper från andra länder som påverkar vilket bidrag som ska representera oss. Undrar om det är internationella juryer som är med och avgör vilka bidrag som de andra länderna sänder till Tyskland. Tycker att charmen med finalen är att det kommit bidrag som de olika ländernas befolkningar gillat.

 7. DavidG

  Tror att eric saade som n u faktiskt vann blir bra för sverige i esc.. i den första halvan av våran semi som vi deltar i så finns det ingen annan riktig uptempolåt..så Popular blir nog perfekt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se