Jurygruppernas röster 2011

2011-03-13 (söndag)

Schlagerpinglan: Slutresultatet av Melodifestivalen 2011 med tittarnas röster och jurygruppernas sammanlagda röster hittar ni här. Här nedan följer en liten sammanställning av hur de elva internationella jurygrupperna fördelade sina 473 poäng.

De internationella jurygruppernas röster 2011:

Eric Danny Sanna Moniker Playtones Swingfly Linda Sara Nicke Brolle
Frankrike 12 10 6 8 4 1 2
Grekland 8 10 12 1 2 6 4
Irland 10 6 12 8 4 1 2
Kroatien 8 4 10 2 12 6 1
Malta 12 10 8 4 6 1 2
Norge 2 6 10 8 12 1 4
Ryssland 4 10 1 12 6 8 2
San Marino 1 6 2 12 4 8 10
Storbritannien 12 1 4 6 10 8 2
Tyskland 2 12 4 6 10 1 8
Ukraina 10 4 12 8 6 2 1
Summa 81 79 75 55 46 44 42 23 20 8

Schlagerpinglan: Enligt de utländska jurygrupperna så var det inte ett utan tre bidrag som stod ut från mängden. Eric Saade och Danny var de enda artisterna som fick röster från alla de elva jurygrupperna medan Eric Saade och Sanna Nielsen var de enda artisterna som skrapade ihop tre 12:or.

Det skilde endast 6 poäng mellan dessa tre bidrag vilket inte alls tyder på att vi har ett vinnarbidrag som slår knock på publiken. Nåja, vi valde det (till synes) bäst lämpade bidraget och håller tummarna för att dessa jurygrupper verkligen representerar de som röstar i ESC.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Jurygruppernas röster 2011”

 1. Junitjej

  Jag dissar numera melodifestivalen. den är inte som förr! Det känns som att det spelar ingen roll vilket bidrag vi skickar till eurovisionschlagern. Vi vinner ändå inte. Ha en trevlig söndag!

 2. Kerstin

  Äntligen vann rätt låt, äntligen fick jag se min favorit vinna efter alla dessa år när jag fått se min favorit besegras av enligt mig riktiga skit låtar. Det här resonemanget om att Eric eller någon annan skulle behövt vinna en jordskredsseger för att ha en chans i ESC det köper jag absolut inte det känns bara som trams. Det säger bara att vi hade tre-fyra väldigt bra låtar i finalen, Sverige brukar ha hög standard på sina final bidrag. Det kommer gå precis lika bra eller dåligt för Eric i ESC oavsett om han hade sopat banan med konkkurenterna igår eller vunnit med en poäng, ESC är en ny tävling.

 3. Schlagerpinglan

  @Junitjej, Själv tror jag att Sverige mycket väl kan vinna ESC något år. Det blir kanske inte i år men helt uteslutet är det ju inte heller.

  @Kerstin, Precis, det kan ju vara att de hade tre riktigt konkurrenskraftiga bidrag att välja mellan men hur man än räknar så var det 8 av 11 jurygrupper som föredrog något annat bidrag framför Saades. Ingen övertygande seger, dock en rättvis seger som förmodligen/förhoppningsvis kommer att ge ett bra resultat i Tyskland.

 4. Kerstin

  Men jag anser inte att man kan räkna så och jag förstår inte ditt resonemang alls om jag ska vara ärlig för i ESC är det ju helt andra konkkurenter och låtar och att det var jämnt i vår final säger inget om hur låten tar sig i ESC men vi behöver inte orda mer om det utan glädjs nu åt Erics vinst och ser fram emot ESC.

 5. Kerstin

  Mina tankar om gårdagen. Sara Vargas skräll uteblev. Svenska folket tyckte som jag att Linda hade klart sämsta låten igår och hennes min när hon fick de lägsta poängen var obetalbar. The Moniker tyckte inte jag var det stora hot han utmålats till vilket jag personligen tyckte var glädjande då jag inte är någon beundrare av varken artist eller låt. Visst var det spännande mellan Danny och Eric men jag var faktiskt helt övertygad om att Eric skulle ta det här redan när jag hörde låten första gången. Dannys låt är en typisk klubb låt och passar enligt mig bäst där. Jag är överygad att Sverige har en klart bättre chans i år att ta sig till final och att där få en riktigt fin placering.

 6. Kerstin

  Först nu läser jag fördelningen i procent mellan de olika bidragen förstår inte riktigt hur jag missat det men oj vilken skillnad mellan Eric och tvåan Danny nästan tio procent det är mycket och jag håller inte längre med om att det var jämnt, Eric vann stort hos det svenska folket.

 7. Kerstin

  Har förresten en fråga till dig Schlagerpinglan som verkar ha lite koll på allt möjligt runt MF. The Ark uppträdde som mellanakt i en av deltävlingarna och jag tyckte verkligen om den låten men minns inte vad den hette har du någon koll på det?

 8. Schlagerpinglan

  Kertin, När det gäller tittar-rösterna så vann Saade stort, så mycket kan vi i alla fall vara överens om. 😀

  The Arks låt hette “Beaking up with God” http://svtplay.se/v/2340623/melodifestivalen/the_ark_-_breaking_up_with_god

 9. Daniela

  Ja, smaken är olika, det är väl bara att konstatera än en gång! 🙂 Jag tycker INTE att rätt låt vann igår och jag har svårt att förstå vad alla ser i “Popular”, för själv tycker jag faktiskt att den är en av de svagare låtarna från årets tävling… Jag önskar dock helhjärtat Sverige all framgång i ESC, och jag hoppas att Eric inte skall göra er besvikna i Tyskland.

 10. Schlagerpinglan

  Daniela, Personligen tycker jag inte heller så bra om “Popular” men hoppas att det är min smak det är “fel” på. 😀 Det gick ju bra för Norges “Fairytale” och Danmarks “In a moment like this” trots att jag aldrig förstod tjusningen med dessa låtar, kanske blir det något liknande i år för Sveriges bidrag? Hoppas kan man alltid.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se