Italiens ESC-bidrag 2011

2011-02-21 (måndag)

Precis som det meddelats så valde en jury ut ett av bidragen i årets San Remo-festival att bli Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2011. Valet föll inte på festivalens vinnare (“Chiamami Ancora Amore” med Roberto Vecchioni) utan vinnaren i nykomlings-klassen: Raphael Gualazzi och hans “Follia d’amore“, vars musikvideo ni hittar här. (Källa: esctoday.com)

Lyssna på Italiens ESC-bidrag 2011 här:
Raphael Gualazzi – “Follia d’amore”

Uppdaterat: “Ny version samt videon till Italiens bidrag

Schlagerpinglan: Italiens återkomst till Eurovision Song Contest har ju varit väldigt efterlängtad av många. Kanske kan de få lite extraröster p.g.a. detta och därmed lyckas få till en skaplig placering.

Annars tror jag nog att det kommer att krävas något alldeles extra av Raphael Gualazzi för att få upp Italien i den övre delen av resultatlistan. Själv kan jag ju inte påstå att jag är så förtjust i deras bidrag för tillfället … men det växer kanske.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Italiens ESC-bidrag 2011”

 1. Rickard

  och här fick jag svaret…

 2. Rickard

  Varför är de tillbaka? Obegripligt! Jag är en av dem som INTE vill ha Italien tillbaka i tävlingen. Deras musik är för bra för tävlingen. De ska inte komma tillbaka och smutsa ner sin fina esc historia med en massa orättvist dåliga resultat!
  Italien såg vad som var på väg att komma och hoppade av tävlingen i precis rätt tid!

  Är de direktkvalificerade till finalen?

  Usch…denna dag hoppades jag inte skulle komma!

 3. Schlagerpinglan

  Rickard, Jepp, Italien är tillbaka och därmed har vi The Big Five i stället för The Big Four.. med Italien direktkvalificerade till finalen. Hur det kommer att gå där återstår att se men i nuläget så verkar det ju inte speciellt lovande.

 4. Pontus

  Hur många poäng kommer San Marino ge italien???

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se