Mika Newton för Ukraina 2011

2011-03-02 (onsdag)

Efter fem deltävlingar, tre semifinaler, en final och allmänt kaos så står det nu klart att det blir Mika Newton som kommer att få representera Ukraina i Eurovision Song Contest 2011.

Efter anklagelser om att röstningen inte skulle ha gått rätt till vid finalen den 26:e februari så erbjöd TV-bolaget de tre topp-placerade artisterna en superfinal den 3:e mars men Jamala tackade nej (trodde inte på en rättvis tävling) och därefter meddelades att Zlata Ognevich också dragit sig ur. Därmed blir det Mika Newton som förblir segrare.

TV-bolaget påpekar att inga fel begåtts med sms-röstningen och att även om de infört maxtak på antalet röster från varje enskilt nummer så hade Mika Newton ändå vunnit.
(Källor: esctoday.com, escdaily.com)

Lyssna på Mika Newtons bidrag i Ukrainas ESC-final 2011 här:
Mika Newton – “Angely”

Schlagerpinglan: OK, då har Ukraina kommit ett steg på vägen då de i alla fall valt ut en artist. Det verkar dock inte bli låten “Angely” som Mika kommer att framföra i Tyskland utan en som lär vara skriven av Walter Afanasieff. (Källa: esctoday.com) Vi får väl invänta nästa del i denna spännande följetong. 🙂

Mer om Ukrainas final, med resultat och allt, hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Mika Newton för Ukraina 2011”

  1. Erik

    Röstfusk två år i rad från Ukraina… är man helt säker på att inget fusk har begåtts i deras röstning i Eurovision också? Jag tycker EBU ska straffa Ukraina genom att inte låta dem vara med!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se