Om Eric Saade skulle få använda sig av sin glasbur på scenen när han representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2011 med låten “Popular” har länge varit osäkert p.g.a. allt glassplitter. I dag bekräftade dock SVT att de ansvariga i Tyskland godkänt glasburen. (Källor: expressen.se och aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Kvällspressen är kanske inte de mest pålitliga källorna men vare sig glasburen fått godkänt eller ej så hoppas jag att han i alla fall övervägt andra sätt att framföra låten på.

Krossade glasrutor var möjligen något nytt i Sverige men eftersom årets ryska ESC-representant, Alexey Vorobyov, tydligen redan använt sig av detta trick (och både media och fans kommer med överdrivna anklagelser om plagiat både vad gäller glaset och vissa danssteg) så ger det kanske inte den wow-effekt som man hoppas på.

Å andra sidan så är det kanske inte helt fel att ha något som upprör och som flyttar fokus så långt bort från låtens text som möjligt. 😉

(Jag vill förtydliga att det inte är Alexey Vorobyov eller hans team som anklagat Eric för plagiat utan det började hos fansen och lär sedan ha spridit sig till rysk media. Förmodligen har även de nyhetstorka.)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Erics glasbur får godkänt och kritik”

 1. Kerstin

  Eftersom jag aldrig sett en annan artist använda sig av en glasbur på scen så tror jag faktiskt att det är nytt för det flesta som tittar på ESC alla är inte lika insatta i alla artisterna och deras karriärer utanför ESC som du är Schlagerpinglan. Vad gäller texten i Popular som många verkar reta sig på så kan jag hålla med om att den är rätt banal men är inte de flesta pop låtar det och för mig är ändå rytmen och musiken viktigast för det är ju det enda man kan gå efter när en del länder framför sina bidrag på sitt eget språk. Hade Eric varit en förvuxen man i 40-års åldern hade texten knappast varit passande men en ung man på endast 20 år så tycker jag det är helt ok. Tycker du verkar lite negativ Schlagerpinglan mot vårt svenska bidrag i år lite väl petig kanske.

 2. Kerstin

  Självklart får man tycka hur illa man vill om årets bidrag jag minns hur irriterad jag var förra året när Anna vann för jag tyckte så illa om låten och det visade sig ju också att jag och alla andra som tyckte som jag hade rätt men i år tycker inte jag att det finns någon anledning att vara särskilt orolig jag tror Eric kommer lyckas jättebra i Tyskland och texten lär i alla fall inte förnärma någon eller ställa till med uppror. En härlig poplåt med tempo och en bra show med en söt kille jag tror detta är ett bra koncept som kommer ta Sverige till en bra placering.

 3. Schlagerpinglan

  Kerstin, redan den 29:e november förra året ( http://www.schlagerpinglan.se/blog/2010/11/29/alla-de-tavlande-i-melodifestivalen-2011/ ) så skrev jag att jag hoppades att Saade skulle vinna, så det om något borde visa att jag faktiskt är glad över hans seger.

  Tyvärr så har min besvikelse över hans låt lyst igenom i ett flertal av mina texter men det kommer förhoppningsvis inte att hända så många gånger till. Nu har jag klargjort att jag varken är så förtjust i glasburen eller texten och det räcker där. Nu är det Europas åsikt som räknas.

  Jag står till 100% bakom vårt bidrag och hoppas verkligen att det räcker till en bra placering (eller kanske t.o.m. till en seger).

  (Förra året var det däremot annorlunda för då tyckte jag varken om eller trodde på vårt bidrag.)

 4. Schlagerpinglan

  Kerstin, jag vill också klargöra att jag verkligen inte kritiserar Eric Saade för texten, då han förmodligen kan stå för den. Själv kan jag dock inte relatera till den.

 5. Kerstin

  Schlagerpinglan, jag gillar verkligen din blogg jättemycket och läser den minst 2-3 ggr i veckan men just förra hösten hände det en del tråkiga personliga saker som gjorde att jag inte läste din blogg så tyvärr har jag missat det du skrivit vid den perioden. Mitt intryck har därför hela tiden varit att du tyckt ganska illa om Saades låt det har inte framkommit alls att du gillat den men det är kul att du i alla fall gillar den någorlunda. Själv kan jag inte heller relatera till texten men det är det inte många texter jag kan till men det är heller inget kriterium för mig för att kunna tycka om en låt.

 6. Schlagerpinglan

  Kerstin, OK, då är det ju bra att vi redde ut det. (Beklagar vad som än hände privat och hoppas det löst sig/blivit/blir bättre, vad det nu än var/är.)

  Egentligen har jag väl inte så mycket emot den svenska låten utan det är väl bara det att förväntningarna var så höga att jag inte gav den en rättvis bedömning. Nu är det i alla fall vårt bidrag och vi har en hyfsad låt med en ung, modern artist och jag hoppas (och tror) att det kan leda till en framskjuten placering. 🙂

 7. Bengt

  Jag älskar låten och showen, och är övertygad att detta är vår bästa chans att få en mkt bra placering sen Carolas Evighet!! Om man bara lyssnar på refrängen så tror man kanske att texten bara handlar om att han vill bli populär. Men han vill ju bli populär just för att det är enda sättet att få tjejen han är kär i att se honom. Jag tycker texten är ok och ser den som en ironisk känga till hysterin med dokusåpor etc. och “15 minutes of fame” där kändisskap är det enda som räknas för att bli sedd.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se