Kroatien: Celebrate

2011-04-14 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Kroatien landets ESC-historik
Bidrag: “Celebrate” musikvideoNF-framträdande: “Lahor”
text
Artist: Daria DariaKinzer.com
Startnummer: nr 13 i semifinal 1
Uttagning: 24 artister tävlade i uttagningen och varje vecka röstades en eller flera ut. Jacques Houdek och Daria Kinzer gick till final, där de fick tolka tre låtar. Juryn och tittarna tyckte att båda artisterna framförde låten “Lahor” bäst. Vid sista omrösntningen hade tittarna 100% makt och de gav segern till Daria.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Kroatiens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Den första engelska versionen av “Lahor” hette “Break A Leg“. Andra versioner (på ryska, franska och tyska) hittar ni här. Se även ett intervju-klipp med Daria och Greklands Stereo Mike av esctodayTV.

Odds-listor: Ej vidare till final & botten-tio av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Låten är en vanlig, bra poplåt på engelska utan knorr och utan någon direkt övertygande artist. Ett bra framträdande (det lär bli något trolleritrick) kan kanske hjälpa men fram tills jag sett det så tror jag inte på någon finalplats för Kroatien… i år heller.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Hade de tävlat med den kroatiska versionen av “Lahor” så hade det varit en av mina favoriter då den verkligen fick mig på bra humör. Nu får den mig endast att le lite smått men en finalplats hoppas jag ändå på för Daria, om hon framför låten bra.

Läs även om: Schweiz

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Kroatien: Celebrate”

 1. Kerstin

  Så tråkigt får verkligen anstränga mig för att inte tappa fokus och börja syssla med annat när jag ska lyssna på detta bidrag. Nej, det här är för slätstruket och kommer glömmas bort direkt efter att Daria klivit av scen. Tyvärr hjälper inte heller artisten för hon är lika tråkig som låten. Jag tror inte det här tar sig till final, det är absolut inte sämst men det är helt enkelt för intetsägande.

 2. Rickard

  Den varken ska eller kommer gå till final. Trevlig låt att ha på i bakgrunden men inget som ska till den stora finalen. Slätstruket som Kerstin påpekade. Har hört rykten om att hon ska försvinna från scenen i ett trollnummer? Får se om det kan hjälpa henne att fiska några röster.

 3. Erik

  Erik tror: Inte till final
  Om Kroatien misslyckades med en så fantastisk låt förra året kommer de inte gå vidare med denna. Jag tror juryn kan tänkas rösta på denna eftersom den känns modern men sångerskan är för dålig för att ta sig till final. Även om hon skulle sjunga skitbra så har hon ingen karisma.

  Erik tycker: Till final
  Det märks tydligt att Kroatien valde bidrag internt i år för en sådan här låt skulle de aldrig välja annars. Jag faktiskt älskade den i början men det är en av få låtar i år som blir sämre ju fler gånger man hör på den. Just nu är den på gränsen till att inte gå vidare för mig, men jag hoppas ändå på final. Det finns mycket sämre låtar i första semifinalen än den här!

 4. Daniela

  Det här är väl inte direkt någon låt som når upp till de riktigt höga höjderna, och sångerskan är som sagt också lite för okarismatisk för att kunna lyfta den speciellt mycket, men på något sätt har jag ändå tyckt ganska bra om det här bidraget ända sedan jag såg och hörde det för första gången. Texten är visserligen aningen klyschig, men det är inte någonting som jag brukar haka upp mig på särskilt ofta i de här sammanhangen, och på det hela taget tycker jag faktiskt att det här är ett riktigt trevligt, lättsamt och tilltalande ESC-bidrag. Det behövs några låtar av den här typen för att man ska orka ta sig igenom alla 43 bidrag, så förutsatt att live-framträdandet blir tillräckligt övertygande tycker jag nog att det här kan vara en värdig finalist. 3/5 poäng.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se