Azerbajdzjan: Running Scared

2011-04-16 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Azerbajdzjan landets ESC-historik
Bidrag: “Running Scared” ESC-videoofficiell videotext
Artist: Ell/Nikki EldarNigar.EurovisionTalents.com
Startnummer: nr 18 i semifinal 1
Uttagning: 77 artister tävlade i uttagningen som bestod utav sju deltävlingar, en extrainsatt semifinalomgång och en final med plats för fem artister. Juryn beslutade sig för två vinnare: både Eldar Qasımov och Nigar Jamal. Tävlingslåten (av bl.a. Stefan Örn och Sandra Bjurman) valdes ut internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Azerbajdzjans ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Ell & Nikki av esctodayTV där de bl.a. sjunger en liten snutt av “Running Scared“. Eldar Qasımovs NF-framträdande 2011: “Je t’aime“, Nigar Jamals NF-framträdande 2011: “Cry me a river“.

Odds-listor: Vidare till final & topp-sju av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Ingen tvekan – denna starka, moderna ballad går till final och hamnar i topp-tio, topp-fem eller kanske ännu bättre, allt beroende på hur äkta den unga duon kan få sitt framträdande att se ut.

Schlagerpinglan tycker: Till final
En vacker, gripande ballad som känns modern och som jag tycker väldigt bra om. Det är dock något med det ihoptussade artistparet som stör mig men jag vet inte riktigt vad. Kanske klarnar det efter att jag sett dem uppträda ihop.

Läs även om: Schweiz, Kroatien

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Azerbajdzjan: Running Scared”

 1. Kerstin

  Detta tycker jag väldigt bra om. Det är modernt och det är en låt som kan fungera även utanför ESC. Artisterna känns dock väldigt omaka ihop. Men låten gillar jag och det är en given finalist och jag tror den placerar sig högt i finalen jag tror definitivt på topp sex.

 2. Rickard

  Jag har den som favorit till segern. Men som sagt, måste se ett liveframträdande först! Se hur de fungerar ihop på scen. Men det är en given topp 5 låt!

 3. Erik

  Erik tror: Till final
  Azerbajdzjan tror jag är ett land som kan ta sig vidare med vilket land som helst. När de sedan skickar en kanonlåt kan de sitta säkert.

  Erik tycker: Till final
  Det är en riktigt bra låt men jag hade helst önskat att det hade hänt något mer i den eftersom jag blir uttråkad på slutet. Båda sångarna sjunger bra, men jag har inte hört någon av dem sjunga låten live. Det kan bli spännande! Minns bara DJ Bobo 2007 som floppade rejält när man fick höra hur dåligt han sjöng live…

 4. Daniela

  Absolut, det här kan nog mycket väl bli en av årets hetaste segerkandidater. Ett modernt, stilrent och vackert bidrag som känns fräscht och nytänkande i ESC-sammanhang, och jag tror också att det här är en av de låtar som har störst potential att bli en hit även utanför själva tävlingen. Mycket, för att inte säga allt, hänger som sagt på live-framträdandet, men Azerbajdzjan brukar ju vara bra på att göra snygga scenshower av sina bidrag, så vi får hoppas att det blir så även i år. Då är den här låten definitivt med och kämpar om topplaceringarna, och från mig blir det också en full femma i det här skedet. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se