Ukraina: Angel

2011-04-17 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Ukraina landets ESC-historik
Bidrag: “Angel” musikvideoNF-framträdandetext
Artist: Mika Newton MikaNewton.com
Startnummer: nr 6 i semifinal 2
Uttagning: I årets uttagning hjälptes tittarna och en jury åt att utse vinnaren bland 35 artister. Reglerna ändrades efterhand så de hann med fem deltävlingar, en Andra Chansen, tre semifinaler samt extra wildcardsutnämningar innan det blev dags för skandalfinalen där bl.a. två bidrag diskades under pågående tävling. Efteråt planerades en extra final med de tre topplacerade bidragen, efter anklagelser om röstfusk, men sedan Jamala och Zlata Ognevych dragit sig ur så fick Mika Newton behålla sin vinst. Hon fick dock inte byta låt utan tvingades att tävla med “Angel”.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Ukrainas ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Mika Newton av esctodayTV där hon bl.a. sjunger en liten snutt av sitt ESC-bidrag “Angel” och Aerosmiths “I don’t wanna miss a thing“.

Odds-listor: Gränsfall att gå vidare & mitten-placerad av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Ukraina har tävlat i ESC sedan 2003 och har alltid tagit sig vidare till final. Jag ser ingen anledning till att de skulle misslyckas i år. Låten är kanske ingen vinnarlåt men i kombination med den docklika sångerskan så borde det räcka till en finalplats.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Njae… låten är lite för vanlig för min smak. När det gäller ballader så vill jag ha något speciellt och det tycker jag inte att den här har. Ukraina brukar dock vara duktiga på att showa till sina bidrag på scen så kanske kan de skaka liv i även den här.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ukraina: Angel”

  1. Kerstin

    Precis som du Schlagerpinglan så tror jag att detta tar sig vidare till final enbart pga det är Ukraina och av någon underlig anledning så tar dom sig alltid dit oavsett kvaliten på låten. Personligen gillar jag inte det här utan det är en låt jag gärna hoppar över. Tråkig och meningslös. Svårt att tippa placering i final, jag hade placerat den bland de tio sista men förmodligen hamnar den högre än så.

  2. Rickard

    Håller med helt

  3. Daniela

    Jag instämmer också med er andra; för mig känns det här som en ganska tråkig, meningslös och intetsägande låt som egentligen aldrig riktigt leder någon vart. Den saknar definitivt det där lilla extra som kunde ha gjort den till en helt okej ESC-ballad, och skulle det här t.ex. ha varit Finlands bidrag hade det med all sannolikhet aldrig blivit tal om någon finalplats, men nu råkar den ju tillhöra Ukraina i stället och därför lär den väl som sagt också gå till final; förmodligen på bekostnad av något bättre bidrag… Från mig blir det iaf bara 1/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se