Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Bosnien och Hercegovina landets ESC-historik
Bidrag: “Love In Rewind” musikvideoTV-framträdande
text
Artist: Dino Merlin DinoMerlin.net
Startnummer: nr 1 i semifinal 2
Uttagning: Artisten valdes internt av TV-bolaget och en tid efter att Dino Merlin bekräftats som landets representant så presenterades även hans låt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Bosnien och Herc.. ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Dino Merlin (Edin Dervišhalidović) låg bakom Bosniens första bidrag 1993 “Fazla” och han framförde även deras bidrag 1999 tillsammans med Béatrice Poulot då “Putnici” kom på en 7:e plats. Se även ett intervju-klipp med Dino Merlin av esctoday.com. Dessutom: Dino uppträder i Sverige den 22:a-24:e april.

Odds-listor: Vidare till final & topp-åtta av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Bosnien och Hercegovina har tagit sig vidare från varje semifinal så här långt och det kommer de att göra även i år. Med en sådan välgjord låt och rutinerad artist så är det endast dålig koreografi som kan sätta käppar i hjulet för Dino. Med lite flyt kan det bli pallplats för bidraget men jag tror den hamnar en bit ifrån.

Schlagerpinglan tycker: Till final
En mysig låt med härligt gung som jag fastnade för med en gång och som tillhör mina favoriter i år. Jag tycker inte att den bör vinna men ser gärna att den placerar sig högt upp i resultatlistan.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Bosnien och Hercegovina: Love In Rewind”

 1. Rickard

  Som sagt, här håller jag inte med. Det finns alltid ett bidrag varje år som JAG inte förstår hur det kan vara så populärt. I år är det Bosnien. En låt många verkar gilla men som enligt mig knappt platsar i en final.
  Det är en helt vanlig lugn balkanlåt som vi hör varje år från något land på balkan, oftast Kroatien.

  Nä, tveksam till final för min del!

 2. Rickard

  Och vad beträffar placeringen så kan jag, inte ens som objektiv bedömmare, se att den ska ha något med topp 10 att göra!

 3. Kerstin

  Håller med Rikard här. Vad är det här för något. En äldre man som hoppar omkring till en märklig ihopsatt melodi och när trumpeten kommer in blir det än mer rörigt. För mig är detta mer dåligt än bra. Jag vill inte ha detta i någon final men med tanke på att dom alltid lyckas ta sig dit så får jag väl tyvärr se dom där men någon topp tio tror jag inte på. För mig är det här överskattat.

 4. Schlagerpinglan

  @Rickard och Kerstin, Ibland tycker vi lika men uppfriskande nog så har vi helt olika uppfattingar om årets bidrag från Bosnien. Jag är som sagt ingen expert men jag tycker om låten och tror faktiskt att den kommer att gå hem hos ESC-publiken. Hur det går återstår att se. 🙂

 5. Daniela

  Det här är väl i sin tur ett typiskt exempel på ett sådant bidrag som alltid delar åsikterna; en del älskar det medan andra inte alls förstår sig på det. Själv står jag nog någonstans mitt emellan dessa två ytterligheter, för jag tycker faktiskt att låten är ganska bra och jag tilltalas precis som du Schlagerpinglan av gunget i den, men ändå tillhör den inte mina största favoriter i årets tävling. Jag tycker faktiskt att låten är mycket bättre när man bara hör den och inte ser framträdandet, för jag har svårt att bestämma mig för om jag ska ta scenshowen på fullaste allvar eller på skämt, och det stör mig lite. Någon som har en bra teori eller hypotes om detta? 🙂 Hur som helst tror jag nog att det här bidraget är en självklar finalist, och förmodligen placrar de sig också topp-10 där. En stark 3:a från mig.

 6. Schlagerpinglan

  @Daniela, Precis som du så står jag väldigt frågande till framträdandet och tycker att det tar bort fokus från låten alltför mycket. Det hade dock varit intressant att veta om stampandet är menat att vara skojigt eller om det finns en djupare mening med det. Jag varken förstår eller uppskattar det utan hoppas på en helt ny show i Tyskland.

 7. David

  Ja, denna låt kommer hamna högt upp. Jag är ganska säker på att den hamnar i topp 10. Många ute i Europa kommer att gilla denna, och den kommer nog få poäng av många andra länder. Vi får se hur det blir, men jag är som sagt ganska säker på att den hamnar högt upp på listan…

 8. Stefan

  Rickard.

  Nu har jag genomgående följt låtar från balkan i flera år. Och Kroatien brukar oftast aldrig ha klassiska exempel på “Balkanlåtar”. Man vill gärna imitera sångare med popfrisyr från nordeuropa och därför blir deras bidrag oftast ganska usla, år efter år.

  Jag anser att man spelar låtar som är föööör mycket utanför deras komfortzon, hade de varit lika bra på att producera klassiska balkanballader som Bosnien, så hade med all säkerhet gått mycket bättre. Det är ofta ett vinnande koncept, länder från balkan har år efter år fått topplaceringar med dessa låtar och jag förstår verkligen inte varför fler länder i balkan satsar på det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se