Bulgarien: Na Inat

2011-04-21 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Bulgarien landets ESC-historik
Bidrag: “Na Inat” ESC-videoofficiell video
NF-framträdandetextengelsk text
Artist: Poli Genova wikipedia.org/wiki/Poli_Genova
Startnummer: nr 10 i semifinal 2
Uttagning: 19 bidrag tävlade i den nationella finalen där både juryn och TV-tittarna gav sina 12-poängare till Polly som därmed vann överlägset.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Bulgariens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Poli Genova av eurovision.tv, oikoTV, esctodayTV, escdaily.com, och esctodayTV ytterligare en gång.

Odds-listor: Ej vidare till final & placerad runt plats 29 av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Hur rätt det än är att länderna tävlar på sina egna språk så kan det tyvärr innebära att budskapet inte når fram. I detta fall så kan det bli så att låten avfärdas som en skrikig rocklåt i stället för att få pluspoäng för sin inspirerande text.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Jag tycker väldigt bra om melodislingan i refrängen men hade gärna sett att de tonade ner det rockiga en aning och lät melodin få lite mer plats. “Na Inat” tillhör inte mina absoluta favoriter men jag hoppas likväl att Pollys sprudlande personlighet och starka röst hjälper till att få Bulgarien vidare till finalen.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Bulgarien: Na Inat”

 1. Rickard

  Håller med dej Schlagerpinglan. Först gillade jag inte låten men efter att ha lyssnat på den några gånger kom jag in bakom det rockiga och det är en underbar melodi verkligen! 🙂

  Jag hoppas och tror också att Bulgarien klarar sig till final. Den andra semin är svag och med ett bra liveframträdande så ska det gå vägen! Men större skrällar har inträffat så man ska inte ta ut något i förskott!

 2. Kerstin

  Tycker också att den vackra melodin borde fått ta större plats och att man fortsatt på den för det är den som lyfter hela låten. Jag tycker det här är ett av de svårare bidragen att bedöma i år. Hade dom låtit den vackra melodin få mer utrymme hade finalen varit given nu säger jag ingen final.

 3. Daniela

  Jag tror liksom du Schlagerpinglan att många kanske avfärdar den här låten direkt utan att ge den någon ärlig chans, vilket är synd, för i grund och botten tycker jag att det här är ett ganska bra ESC-bidrag – en modern, trevlig pop-/rocklåt som förmedlar en skön känsla och får en att vilja börja sjunga med och gunga i takt till musiken. 🙂 Det är ett typiskt exempel på ett sådant bidrag som fyller sin plats i tävlingen utan att för den sakens skull ha någon egentlig vinstchans, så jag säger att Bulgarien går vidare från sin semifinal, som trots allt innehåller flera betydligt sämre bidrag, men väl i final tror jag i så fall nog att de placerar sig i den nedre halvan av resultatlistan. 3/5 poäng från mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se