Malta: One Life

2011-04-24 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Malta landets ESC-historik
Bidrag: “One Life” musikvideoNF-framträdande
text
Artist: Glen Vella Glen.com.mt
Startnummer: nr 11 i semifinal 1
Uttagning: Nytt för landets uttagning i år var att de tre senaste Malta-vinnarna ej fick delta och utländska låtskrivare endast fick lämna in två bidrag var. I semifinalen tävlade 24 bidrag och dagen efter hölls finalen dit 16 bidrag kvalificerade sig. Vinnaren utsågs av en mix av jury- och tittarröster.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Maltas ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Glen Vella av eurovision.tv, esctodayTV, escdaily.com, oikotv och esctodayTV ytterligare en gång. I förra årets ESC-uttagning på Malta kom Glen tvåa med “Just a little more love“.

Odds-listor: Ej vidare till final & botten-fyra av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det här är, men fel är det. Trots att Glen Vella är populär på Malta och har talang och någon form av utstrålning så känns detta väldigt omodernt och ointressant och lär inte ha någon chans på en finalplats.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Många artister har inspirerats av Michael Jackson men personligen så tycker jag att Glen lånat så pass mycket (speciellt sångstils-mässigt) att han mer framstår som en imitatör än en självständig artist. Detta irriterar mig så mycket att jag har svårt att se mig uppskatta någon låt alls som framförs av honom.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Malta: One Life”

 1. Kerstin

  Jag vet ingenting om den här artisten det var första gången jag hört och sett honom. Kan inte säga jag blev särskilt betagen och vill höra mer. Kan inte säga jag kan se några likheter med Michael Jackson i så fall är han en väldigt dålig imitatör. Hur som helst är låten inget jag gillar och jag tror det här är ännu en låt som kommer glömmas bort. Ingen final.

 2. Schlagerpinglan

  Kerstin, Glens likhet med Michael Jackson märktes kanske mer vid förra årets Malta-uttagning men har man väl hängt upp sig på något (som jag gjort här) så är det svårt att släppa det.

 3. Rickard

  En låt som jag gillar men som inte kommer till final. Bra låt fin melodi och bra temop! Men som alltid så åker Malta ut och dessutom tävlar man i den stenhårda semi 2. Hade Ukraina, Ryssland eller Turkiet ställt upp med denna låten hade vi snackat topp 10 i finalen!

 4. Daniela

  Jag stör mig inte så mycket på någon Michael Jackson-imitation i just det här fallet, men däremot tycker jag att låten på något sätt känns aningen “halvfärdig”. Den innehåller några riktigt bra slingor som hade kunnat utvecklas till en snygg helhet, men som det är nu tycker jag att låten känns ganska platt och ointressant, speciellt i längden. Malta brukar annars ofta tillhöra mina favoritländer i ESC, men årets bidrag blev onekligen en liten besvikelse och jag har svårt att tro att det här kommer att leda till någon finalplats. 2/5 poäng.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se