Rumänien: Change

2011-04-26 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Rumänien landets ESC-historik
Bidrag: “Change” videoNF-framträdandetext
Artist: Hotel FM HotelFM.ro
Startnummer: nr 14 i semifinal 2
Uttagning: Rumäniens nationella ESC-uttagning bestod utav en final på nyårsafton där 13 bidrag tävlade. Vinnaren utsågs med hjälp av tele- och juryröster. Hotel FM var juryns förstahandsval och tittarnas andrahandsval och därmed den sammanlagda segraren.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Rumäniens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Hotel FM av escdaily.com, esctodayTV och escdaily.com. Dessutom två samlings-intervju-klipp (här och här) av eurovision.tv där bl.a. Hotel FM ingår. Se även dem framföra sin “Change” under en promo-weekend i Belgien.

Odds-listor: Vidare till final & placerad runt plats 20 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Det är ingen “Playing With Fire” (Rumänien 2010) precis men med sin lättsmälta refräng och proffsiga sångare så bör det räcka till final. Jag tror inte att den får så många enskilda högpoängare men både juryn och tittarna kan nog belöna den med medelpoäng och då blir det ju ett bra slutreslutat.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Ett stort gränsfall. Låten i sig är inte så spännande men jag kan dock tycka att helheten (med bra artist som hör hemma på scenen och en låt som det svänger rejält om) gör att den förtjänar en finalplats.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Rumänien: Change”

  1. Kerstin

    Personligen var jag inte särskilt förtjust i Rumäniens bidrag förra året men jag håller med om att det var bättre än det här. Det är ingen dålig låt men heller ingen jätte bra. Final och mitten placering.

  2. Rickard

    Den kommer få poäng från både juryn och tittarna. Ingen dålig låt men heller ingen låt som väcker känslor. Final och mittenplacering!

  3. Daniela

    När jag hörde den här låten för första gången tyckte jag att den var en riktigt positiv överraskning, och ett tag var jag t.o.m. beredd att utnämna den till en av mina personliga favoriter från årets tävling. I längden tycker jag dock inte att den håller riktigt så hög klass, men jag är fortfarande av den åsikten att det här är en trevlig låt med en bra refräng som fastnar på en gång, och med tanke på konkurrensen i den andra semifinalen tycker jag att det här bidraget borde vara självskrivet för finalen. Väl där tror jag däremot inte att det kan vara med och kämpar om de högsta topplaceringarna, så jag får väl instämma med er andra: det blir final och mittenplacering för Rumänien i år! 🙂 3/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se