Vitryssland: I Love Belarus

2011-04-26 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Vitryssland landets ESC-historik
Bidrag: “I Love Belarus” musik-videolive-framträdande
text
Artist: Anastasiya Vinnikova
Startnummer: nr 16 i semifinal 2
Uttagning: Först presenterades låten “Born in Byelorussia” med Anastasiya Vinnikova som landets internt utvalda ESC-bidrag. Efter kritik ändrades texten till att vara lite mindre USSR-inriktad men när det framkom att låten framförts före den 1:a september 2010 så diskades låten och ersattes med “I Love Belarus”.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Vitrysslands ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Anastasiya Vinnikova av eurovision.tv, esctodayTV, okotimes.com och escdaily.com. Låten har även givits ut i en vitrysk version: “Мая Беларусь” (“Maja Belarus”).

Odds-listor: Ej vidare till final & placerad runt plats 30 av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Jag tror inte att denna låt har någon chans alls att ta sig vidare till final. Först och främst så tycker jag att det är en svag låt med en artist som inte övertygar. Dessutom tror jag att det finns de som av princip aldrig skulle få för sig att rösta på en låt som hyllar en diktatur. Själv resonerar jag inte så men vet att det finns många som blir provocerade av texten.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Att bedyra hur mycket man tycker om sitt hemland är ju inte fel men jag tycker att det skär sig lite när den framförs på engelska. Jag hade föredragit den vitryska versionen men inte ens den är tillräckligt bra för att ha en chans på finalen. Deras diskade bidrag, “Born in Byelorussia”, tyckte jag däremot om men det hjälper ju inte.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Vitryssland: I Love Belarus”

  1. Rickard

    Nej! Vitryssland har inte imponerat på mig sedan “work your magic out” 2007 och sedan dess har Vitryssland sänt låtar som varit tämligen slätstrukna. Så även i år och sångerskan hjälper inte precis till att lyfta låten! Ingen final!

  2. Kerstin

    Håller med om att sång insatsen är tämligen svag här. Men så jätte dåligt är det inte det finns flera bidrag som är betydligt sämre men även betydligt bättre och därför blir det ingen final för Vitryssland i år.

  3. Daniela

    Jag tycker att den här låten har potential som kunde ha utnyttjats mycket bättre, för jag gillar faktiskt själva melodin och framför allt drivet som finns i refrängen. Tyvärr sänker ju texten hela låten, för även om det som sagt inte är något fel med att sjunga om hur mycket man älskar sitt land så tror jag det är att hoppas på för mycket att förvänta sig att övriga Europa också ska börja stämma in i “I love Belarus”. Så nej, det här är ingen finalkandidat i mina ögon heller. 2/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se