Irland: Lipstick

2011-04-27 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Irland landets ESC-historik
Bidrag: “Lipstick” ESC-videoofficiell video
NF-framträdandetext
Artist: Jedward PlanetJedward.net
Startnummer: nr 19 i semifinal 2
Uttagning: För att öka kvalitén på årets bidrag fick fem musikbransch-proffs agera mentor åt vars ett av de fem bidrag som tävlade i uttagningen “The Late Late Show Eurosong 2011”. Vinnaren utsågs av en mix av jury- och teleröster. För att motverka effekten av att “Lipstick” läckt ut i förväg fick juryn 67%-ig makt men “Lipstick” vann ändå, dock med endast två poäng före tvåan.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Irlands ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Ett långt TV-inslag med Jedward där de gästar OK! TV och bl.a. framför sin “Lipstick“.

Odds-listor: Vidare till final & topp-14 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Om inte Jedward får till sången live så kan kanske juryn fälla dem men annars så tror jag att de har en finalplats inom räckhåll. Låten är modern och repeterande och deras utseende och dans borde tilltala den yngre publiken och det är förmodligen den som röstar mest av tittarna.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Trots att jag tycker att “Lipstick” är en frisk fläkt och att tvillingarna är ganska underhållande där de studsar runt så är det inget bidrag jag faller för utan jag blir ganska uttråkad efter ett tag. Klarar de av att leverera live så kan de vara ett välkommet inslag i sin semi men finalplatserna ger jag hellre till andra bidrag.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Irland: Lipstick”

 1. Kerstin

  Irland har liksom Storbritannien haft svåra problem att få till något vettigt till ESC trots sitt lands musikaliska historia. Vem minns inte den förfärliga kalkonen. Irlands bidrag i år verkar splittra ESC älskarna i två delar. Antingen gillar man det eller så tycker man det är en flopp. Vet inte varför det känns som om jag inte borde gilla det men jag kan inte låta bli. Refrängen sätter sig direkt och killarna har en enorm personlighet och egen stil som minst sagt sticker ut. Jag tror på final och mitten placering.

 2. Schlagerpinglan

  Kerstin, Mmmm… Irland har ett lite annorlunda bidrag i år och det är inte helt fel. Jag har 10 bidrag som jag hellre ser i final men om de inte går vidare så blir jag inte helt förkrossad om Irland skulle “smita före”. Det är ett modernt bidrag som, som sagt, sticker ut och underhåller.

 3. Rickard

  NEJ! Jag kan LOVA er att irland inte går vidare. Låten är ritkigt dålig och jag kan inte se att juryn skulle uppskatta detta pajasnumret! Det behövs för de lär inte få rösterna från tittarna. Det får inte Irland oavsett hur bra bidrag man skickar, sådan är dagens eurovision!
  Jag älskar Irland och dess folkmusik men de de senaste åren har man skickat märkligt dåliga bidrag bortsett från förra året!

  Definitivt ingen final för Irland!

 4. Daniela

  Det känns som om jag har haft en väldigt “djupsinnig” ESC-dag i dag; då jag har börjat se en ny innebörd i både Finlands, Islands och nu också Irlands bidrag! 😉 I början gillade jag nämligen inte alls det här bidraget, men med tiden har jag gått över till att uppskatta det mer och mer, och för tillfället är jag faktiskt beredd att låta det finnas med på listan över mina finalister från semifinal 2. Jag tycker att “Lipstick” sticker ut på ett positivt sätt i årets tävling, och jag tror att bidraget kommer att vara en frisk fläkt både i semifinalen och i en eventuell final. Framför allt tror jag att tvillingarnna kommer att göra ett snyggt framträdande som går hem hos tittarna, och jag tror inte alls att det är någon omöjlighet att Irland placerar sig enligt oddslistornas förutsägelser. 3/5 poäng.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se