Turkiet: Live It Up

2011-05-01 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Turkiet landets ESC-historik
Bidrag: “Live It Up” musikvideolåtpresentation
text
Artist: Yüksek Sadakat YuksekSadakat.com
Startnummer: nr 5 i semifinal 1
Uttagning: Även i år valde TV-bolaget ut landets ESC-bidrag internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Turkiets ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Yüksek Sadakat av eurovision.tv, esctodayTV, escdaily.com och oikotimes.com. Se även gruppens live-framträdande av “Live it up” den 23:e april i Istanbul.

Odds-listor: Vidare till final & topp-14 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Turkiet är ett av de länder som verkar kunna få topplaceringar vad de än skickar men i rättvisans namn bör det poängteras att de faktiskt brukar skicka “bra” låtar. I år kräver deras bidrag dock en del omlyssningar för att riktigt uppskattas så det blir nog ingen vinst men till final lär de gå utan problem.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Första gången jag hörde låten var jag inte imponerad men efter ett antal lyssningar så tillhörde den en av mina favoriter. Tilltalande melodislingor, trevlig text, medryckande takt och ett band som klarar av att leverera live. Helt klart topp-fem om jag får bestämma.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Turkiet: Live It Up”

 1. Kerstin

  Jag har försökt att lyssna på detta turkiska bidrag åtskilliga gånger för att ge den en ärlig chans. Min bedömning av låten efter första lyssningen var väldigt negativ och jag måste säga att den är än mer negativ nu. Jag tycker faktiskt väldigt illa om det här och ju mer jag hör den ju mer illa tycker jag om den så i mitt fall behöver den inte flera lyssningar, en hade räckt resten var en plåga. Jag tycker inte det här är bra någonstans bara en dåligt ihopsatt rocklåt som förmodligen ska verka tuff men bara är mesig. Vore det för mig skulle killarna få packa sina saker och åka hem efter semin för jag vill inte ha det här i någon final men tyvärr är jag nog i minoritet och får se dom segla rakt in i finalen. I finalen hoppas jag att folk lägger sina röster på något helt annat. Topp fem tror jag inte på men tyvärr topp tio.
  Snart borde väl mina favoriter dyka upp så jag får vara lite mer positiv men just Turkiet tillhör ett av de bidrag som irriterar mig mest just därför att de verkar som om det kommer gå bra för dom och jag tycker absolut inte det här bidraget är värt det.

 2. Schlagerpinglan

  Kerstin, Det är ju väldigt intressant hur olika man kan uppfatta bidragen. Jag brukar irritera mig på Turkiets höga placeringar med (i mitt tycke) dåliga bidrag men ser gärna att de placerar sig högt i år. 🙂

  Vad gäller resten av bidragen så dyker de upp i lite högre tempo med fyra-fem bidrag/dag fr.o.m. i morgon.

 3. Rickard

  Stabil låt som är bra utan att för den delen knocka publiken. Den kommer gå till final och med stor sannolikhet stanna på topp 10. Dock långt ifrån lika bra som Manga förra året och det billiga scennumret drar ner betyget!

 4. Daniela

  Jag är inte heller helt övertygad om det här bidragets storhet, trots att jag inser att det förmodligen kommer att gå rätt bra för det. I den senare delen av refrängen finns ett parti som jag faktiskt tycker är riktigt bra och som lyfter hela låten en aning, men i övrigt är det här tyvärr bara en alldaglig, slätstruken och ganska ointressant pop-/rocklåt för mig. Jag tror dock också att de kommer att leverera bra live, vilket naturligtvis är ett stort plus, och som sagt kommer de antagligen även att gå till final, men personligen har jag andra favoriter som jag hellre skulle se tog finalbiljetterna från semifinal 1. 2/5 poäng.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se