Moldavien: So Lucky

2011-05-03 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Moldavien landets ESC-historik
Bidrag: “So Lucky” musikvideoNF-framträdande
text
Artist: Zdob și Zdub Zdob-Si-Zdub.com
Startnummer: nr 7 i semifinal 2
Uttagning: 25 bidrag tävlade i landets ESC-uttagning “O melodie pentru Europa”. Tittarna och juryn gav sina 12-poängare till två andra bidrag medan deras båda 10-poängare gick till “So Lucky” som därmed blev den sammanlagda vinnaren.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Moldaviens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Zdob și Zdub kom på en sjätteplats i ESC 2005 med “Boonika Bate Toba“. 2007 försökte de igen men misslyckades. 2011 är det dock dags igen. Se även deras youtube-channel, ett uppträdande vid en Eurovision-konstert i Ukraina samt “So Lucky” i en akustisk version.

Odds-listor: Kanske till final & placerad runt plats 24 av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Eventuellt har Zdob și Zdub, i och med deltagandet 2005, så många internationella fans att de kan tjäna lite på det men “So Lucky” är inte i klass med “Boonika Bate Toba” och 2011 borde det krävas mer än ett par rockande tomtar och en enhjuling för att ta sig vidare till final utan en starkare låt.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag tyckte om “Boonika Bate Toba” 2005 men ger inte mycket för årets bidrag. Gruppen i sig är ju duktig men ska jag tycka om sådan här musik (som ligger ganska långt utanför min vanliga musiksmak) så måste låten ha något speciellt och det tycker jag inte att den har.

(Moldaviens första rep på Tysklands-scenen hittar ni här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Moldavien: So Lucky”

  1. Kerstin

    So lucky sjunger dom jag känner mig snarare unlucky över att behöva lyssna på det här. Så låg standard på musik att man undrar hur de andra bidragen i Moldavien lät. Absolut ingen final.

  2. Rickard

    Kan vara det sämsta bidraget i hela eurovision i år! Instämmer fullständigt med Kerstin: Absolut ingen final!

  3. Daniela

    Jag tycker inte att det här bidraget är fullt så dåligt, även om det inte på något sätt tillhör mina favoriter. När jag bara lyssnar på låten (och inte ser framträdandet) kan jag dock faktiskt uppskatta energin i refrängen och den återkommande frasen “So Lucky”, men scenshowen ger mig däremot bara en känsla av panik, kaos och hysteri, så vad gäller den hoppas jag på en bättring i Düsseldorf. Jag ger bidraget 2/5 poäng i det här skedet, med reservation för att bedömningen kan sjunka till en 1:a efter live-framträdandet.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se