Ungern: What About My Dreams?

2011-05-03 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Ungern landets ESC-historik
Bidrag: “What About My Dreams?” musikvideotext
låt-presentation
Artist: Kati Wolf WolfKati.hu
Startnummer: nr 15 i semifinal 1
Uttagning: Landets TV-bolag valde ut deras ESC-bidrag internt och valet föll på “Szerelem Miért Múlsz?” med Wolf Kati. Låten översattes dock till engelska (bortsett från en liten bit) Innan den anmäldes till ESC.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Ungerns ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Se videoklipp från hur videon till ESC-bidraget gjordes, den första dansträningen samt en online-presskonferens.

Odds-listor: Vidare till final & topp-fyra av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Detta är många ESC-fans favorit till segern och även andra läger verkar tala gott om Ungern i år. Personligen tror jag dock att den är lite för “sval” för att på allvar kunna slåss om förstaplatsen men man ska aldrig säga aldrig. Det kan skrälla till och ge en hög placering, lika väl som den kan floppa helt.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Lite upp-piffad 80-tals-disco är ju aldrig fel och när det framförs av en sådan speciell artist som Kati Wolf så kan jag inte låta bli att tycka riktigt bra om det. En av mina favoriter i år men, som sagt, den är lite för sval för att vara en vinnarkandidat i mina ögon.

(Ungerns första rep på Tysklands-scenen hittar ni här medan den efterföljande intervjun kan ses här och här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ungern: What About My Dreams?”

  1. Daniela

    I början tyckte jag också att den här låten var en aning överskattad som vinnarkandidat, men på senare tid har den faktiskt växt så pass mycket för mig att jag numera är beredd att ansluta mig till den stora skara ESC-fans som gärna ser Ungern som vinnare i år! 🙂 Jag tycker att det här är en snygg, genomarbetad och medryckande uptempo-låt som dessutom framförs av en artist med bra utstrålning och speciell sångröst, och jag tror att bidraget i sin helhet kommer att kunna tilltala en ganska bred publik. Lite förvånad skulle jag dock bli om det faktiskt gick och vann hela finalen, för det är ju trots allt ett tag sedan en sådan här typisk schlagerlåt senast vann ESC, men det skulle i så fall enbart vara en positiv överraskning! 🙂 5 poäng.

  2. Kerstin

    Denna låt ligger högt upp vid alla mätningar och många verkar tro det kan vara årets vinnare. Visst är det en riktigt bra upptempo låt och hon sjunger verkligen jättebra. Första gången jag hörde bidraget var jag inte så imponerad men efter ett par lyssningar så gillar jag verkligen det här. Jag har inget emot att Ungern vinner i år det är en värdig vinnare men jag personligen hoppas på några andra. Final självklart och topp fem lika självklart.

  3. Rickard

    Behöver inte sägas så mkt! Topp 5 och superbra låt!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se