Slovakien: I’m Still Alive

2011-05-04 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Slovakien landets ESC-historik
Bidrag: “I’m Still Alive” musikvideolåt-presentationtext
Artist: TWiiNS TwiinsMusic.com
Startnummer: nr 5 i semifinal 2
Uttagning: Landet hade först inte tänkt delta i ESC 2011 men ändrade sig i sista stund och valde ut sitt bidrag internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Slovakiens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med TWiiNS av esctoday.com samt när de framträder med “I’m Still Alive” i rumänsk TV. 2008 körade tvillingarna bakom Tereza Kerndlová när hon kom på en 18:e-plats för Tjeckien i semi 2 med “Have some fun“.

Odds-listor: Ej vidare till final & placerad runt plats 31 av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
I grund och botten så är det en bra ballad med uppmuntrande text och allt. Den kunde t.o.m. blivit riktigt stämningsfull om tvillingarna bara slappnat av lite och de inte låtit trummorna få en sådan central roll att de totalt hackar sönder låten. Tjejerna kan sjunga men det är de inte ensamma om att kunna i semi 2, så det lär ändå inte räcka till final.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Det överdrivna trummorna i kombination med tvillingarnas stela poserande gör att det hela känns mekaniskt och opersonligt. Med lite justeringar så hade det kanske kunnat bli bra (och det blir det kanske också i slutändan) men i nuläget är “I’m still alive” ingen finalist enligt mig.

(Slovakiens första rep på Tysklands-scenen hittar ni här medan den efterföljande intervjun, med endast sång, kan ses här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Slovakien: I’m Still Alive”

 1. Kerstin

  Även denna är en halvbra låt som med lite tur kanske tar sig till final men jag har mina tio klar och där hamnar detta bidrag strax utanför.

 2. Daniela

  Jag har faktiskt inte reagerat på trummorna tidigare, men nu när du påpekar det kan jag hålla med om att de har givits en väl framträdande roll i låten. Jag tycker dock fortfarande att det här är en vacker, intressant och ovanlig duett som, med ett bra live-framträdande, definitivt vore värd en finalplats. Mycket hänger nog på hur tvillingarna får stämsången att fungera när det väl gäller, men i nuläget ger jag Slovenien 4/5 poäng och en plats bland mina tio finalister från semifinal 2. 🙂

 3. Daniela

  Jag menade förstås att jag ger SLOVAKIEN 4/5 poäng, inte Slovenien… Börjar kanske bli dags att gå och lägga sig. 🙂 Men jag kom just att tänka på en annan sak angående det här bidraget. Var det inte så att det från början var Andreas Carlson som presenterats som upphovsman till “I’m Still Alive”? Jag har iaf något minne av det, men nu står ju tre andra personer som upphovsmän… Vet du något om hur detta hänger ihop?

 4. Schlagerpinglan

  @Daniela, Det stämmer att de första uppgifterna var att Andreas Carlsson skulle skriva Slovakiens bidrag men så fort bidraget presenterades så var det knäpp tyst om honom och tre andra stod som upphovsmän. Jag har tyvärr inte hittat någon uppgift om varför det blev så eller om Andreas ens var aktuell för uppdraget på riktigt utan är lika nyfiken som du. 🙂

  Intressant dock att du inte reagerat på trummorna, då de är de enda jag hör när jag lyssnar på låten. Låter säkert mycket bättre utan dem. 😀

 5. Rickard

  Jag fick ockå för mig att Andreas Carlsson skulle vara upphovsman. Låten börjar bra men den blir för enformig till slut. Jag är ytterst tveksam för Slovakien har en låt som folk kommer tycka är okej, men sedan glömma bort. Ingen final

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se