Slovenien: No One

2011-05-04 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Slovenien landets ESC-historik
Bidrag: “No One” ESC-videoofficiell videotext
NF-framträdande: “Vanilija”
låtpresentation: “No one”
Artist: Maja Keuc MajaKeuc.si
Startnummer: nr 13 i semifinal 2
Uttagning: I landets ESC-uttagning, EMA 2011, tävlade tio bidrag. Röstningen skedde i två steg där först en tremannajury utsåg de två superfinalister som tittarna hade att välja mellan. Tittarna valde Maja och “Vanilija”, som senare översattes till engelska.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Sloveniens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Maja Keuc av eurovision.tv, esctoday.com och escdaily.com.

Odds-listor: Vidare till final & placerad runt plats 17 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Jag gissar att denna låt tar sig vidare till final med ett nödrop. Låten, liksom sångerskan, är vacker och lite svalt kraftfull. Jag uppfattade dock “No one” som en stor gäspning från början så frågan är ju hur publiken/juryn uppfattar den när det blir dags att rösta.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Från att inte ha förstått låten alls så uppskattar jag numera dramtiken i låten och Maja som artist. Förhoppningsvis blir det final för Slovenien men då måste hon få till framträdandet perfekt.

(Sloveniens första rep på Tysklands-scenen hittar ni här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Slovenien: No One”

  1. Rickard

    Är en av mina personliga favoriter. Maja är en otrolig sångerska och numret väldigt proffsigt! Låten är pampig och jag hoppas och tror att det kommer bli final för Slovenien!

  2. Kerstin

    En halvbra låt. Final.

  3. Daniela

    Här är ett exempel på en låt som jag tycker tjänade väldigt mycket på att översättas till engelska. Medan “Vanilija” gick mig helt förbi uppfattade jag genast “No One” som en intressant, pampig och dynamisk låt, så där ser man hur mycket en översättning kan betyda i vissa fall! 🙂 Med ett snyggt scennummer tror jag nog att det här bidraget kommer att gå till final, men väl där tror jag i så fall att topplaceringarna uteblir, för det finns trots allt ett flertal ännu bättre låtar med i årets tävling. 3/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se