Portugal: Luta É Alegria

2011-05-05 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Portugal landets ESC-historik
Bidrag: “Luta É Alegria” ESC-videotextengelsk text
officiell videoNF-framträdande
Artist: Homens Da Luta
Startnummer: nr 16 i semifinal 1
Uttagning: Efter en online-omröstning med 24 låtar så gick 12 bidrag vidare till den TV-sända Festival da Canção. Precis som vid online-omröstningen så var det Homens Da Luta som fick flest röster från tittarna och de lyckades få flest röster av alla trots att juryn inte placerade dem bättre än femma.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Portugals ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Homens da Luta deltog även 2010 i Festival da Canção men deras låt “Luta Assim Não Dá” gick ej vidare till finalen.

Odds-listor: Ej vidare till final & botten-sex av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
En tonsatt protest med hurtig melodislinga och några lustiga figurer med skyltar fungerar uppenbarligen i Portugal men borde rimligtvis inte fungera i ESC. Låten är lite svängig men då tävlingen snarare är en verklighetsflykt än en plattform för samhällsprotester (verkliga eller påhittade) så borde detta bli årets kalkon, i alla fall om de inte lyckats engagera tillräckligt med proteströstare.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag vill ge Portugal ett extrapoäng för att de sänder ett bidrag på sitt eget språk och att de skickar något som de uppenbarligen själva kan stå bakom. Där tar det positiva slut för min del och kan väl bara konstatera att jag inte vill se detta bidrag i final.

(Portugals första rep på Tysklands-scenen hittar ni här medan den efterföljande intervjun kan ses här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Portugal: Luta É Alegria”

  1. Kerstin

    Det här är ett hån mot oss som älskar ESC och de andra som tävlar. Det kanske inte är tänkt så från deras sida men det är så det upplevs. Jag blir ärligt talat arg av det här det förstör tävlingen och spär på fördomarna om ESC hos dom som redan tycker detta fenomen är töntigt. Skicka tillbaks skräpet till Portugal. Behöver jag säga ingen final.

  2. Daniela

    Jag håller helt med Kerstin. Annars brukar jag vara ganska tolerant när det gäller ESC och mitt mål är också att försöka se något positivt i varje bidrag, men här går gränsen. Hade det inte varit för scenshowen så kunde jag ha gett dem en poäng, men vetskapen om deras framtoning gör att alla mina ambitioner att förstå låten försvinner, så följaktligen blir det en oundviklig nolla från mig. Jag tycker inte att det här hör hemma i ESC över huvud taget, och någon final skall det inte ens bli tal om.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se