Ryssland: Get You

2011-05-05 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Ryssland landets ESC-historik
Bidrag: “Get You” musikvideotext
Artist: Alexej Vorobjov
(Alex Sparrow)
AlexSparrow.com
Startnummer: nr 7 i semifinal 1
Uttagning: Internval.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Rysslands ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Alexej Vorobjov av eurovision.tv, esctodayTV, escdaily, okotimes.com i del 1 och del 2, uppträdandet vid Armenia Music Awards 2011 samt en lugn och en dragspels-version av “Get you”.

Odds-listor: Vidare till final & placerad runt plats 11 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Snygga killar får automatiskt extraröster i ESC och kommer killen dessutom från Ryssland så lär finalplatsen vara garanterad, oavsett låt. Nåja, det var väl lite överdrivet men viss sanning ligger det nog i det, vilket är tur för Ryssland i år då låten inte är så bra som den ger sken av. Tror dock att namnet RedOne och ett snyggt nummer kan vinna över tillräckligt många juryröster och sedan fixar Alexeys utstrålning resten. Ingen ESC-vinnare men väl topp-tio eller strax därunder.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Jag hade väldigt höga förväntningar på kombinationen Alexej Vorobjov/RedOne och blev lite besviken när jag insåg att jag föredrar Alexejs äldre låtar. Men, men… “Get you” är bättre än många andra låtar i årets tävling och en värdig finalist i mina ögon. Hoppas på en placering bland de fem bästa, dock inte förstaplatsen.

(Rysslands första rep på Tysklands-scenen hittar ni här medan den efterföljande intervjun kan ses här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ryssland: Get You”

  1. Kerstin

    Första gången jag hörde bidraget tyckte jag det var en vinnar kandidat men det var innan jag hörde några andra bidrag som är betydligt starkare. Precis som du säger Schlagerpinglan så har man ett försprång redan om man är en ung snygg kille i den här tävlingen. Men låten tycker jag är en av de bättre och refrängen är vass. Final är dom värda oavsett nationalitet och även topp tio.

  2. Daniela

    Bortsett från introt, som jag ännu inte har lärt mig förknippa med “Get You” och som enligt min åsikt inte alls passar ihop med resten av bidraget, så gillar jag faktiskt den här låten och tror att den kommer att placera sig rätt högt i årets ESC. Precis som du Kerstin så tyckte jag att den var en vinnarkandidat vid första lyssningen, men i längden finns det som sagt andra bidrag som känns ännu starkare, även om det här också är en proffsig låt med stor hitpotential. Alexej Vorobjov tävlar ju lite i samma kategori som Eric Saade, och ska man jämföra deras två bidrag sinsemellan så tycker jag att Ryssland har den helt klart bättre låten, medan Sverige i sin tur har en artist med starkare utsrålning och bättre scenshow, så mitt drömbidrag i det här fallet hade nog varit en version av “Get You” med Eric Saade, men man kan ju inte få allt! 😉 Hur som helst tror jag att Ryssland är en självskriven finalist som med ett tillräckligt övertygande liveframträdande även kommer att placera sig högt i den slutliga resultatlistan. 4/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se