Makedonien: Rusinka

2011-05-07 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Makedonien landets ESC-historik
Bidrag: “Rusinka” musikvideoNF-framträdande
textengelsk text
Artist: Vlatko Ilievski wikipedia.org/wiki/Vlatko_Ilievski
Startnummer: nr 11 i semifinal 2
Uttagning: I landets ESC-uttagning tävlade 20 bidrag. Vinnaren utsågs med hjälp av tele- och juryröster, som båda gav sina 12-poängare till Vlatko.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Makedoniens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Vlatko Ilievski av eurovision.tv och esctodayTV. Den officiella videon finns även i en rysk, (“Russkaya devushka“), engelsk (“Russian Girl“) och balkanversion (“Ruskinja“).

2005 var Vlatko bakgrundssångare åt Martin Vučić i ESC och 2010 kom han tvåa i Makedoniens ESC-uttagning med “Sreka“.

Odds-listor: Ej vidare till final & bottentippad av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Tre år i rad har Makedonien missat finalen och det gör de nog även i år. Trots att årets glada etno-rock-bidrag är ett stort uppryck jämfört med föregående år så kan jag inte tänka mig att det är något som går hem i väst.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Jag gillar denna glada mix av light-rock och ryska tongångar och ser gärna att Makedonien tar sig till final. Förutom att refrängen sätter sig direkt så blir det extrapoäng för Vlatkos lite raspiga stämma och för att de sjunger på sitt eget språk. Några realistiska förhoppningar om en finalplats har jag dock inte.

(Se även Makedoniens första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Makedonien: Rusinka”

  1. Kerstin

    Så fruktansvärt dåligt. Jag klarar inte av den här typen av musik som är högljudd på ett näst intill obehagligt sätt. För mig är det här bara oljud och en dålig sångröst. Ingen final.

  2. Rickard

    Rolig video men jag tror att jag luras av den när jag bedömmer bidraget! Tror inte den kommer till final men kan inte få den ur huvudet när den spelats vilket är ett tecken på att den är farlig. Men jag säger ändå ingen final

  3. Daniela

    Jag håller med Rickard om att videon är väldigt bra och underhållande, och den lyckas faktiskt lyfta hela låten rejält. När man inte ser videon framstår låten dock som betydligt mer ointressant, och jag får hela tiden anstränga mig för att inte tappa koncentrationen och börja tänka på annat när jag ska lyssna på den. Den är väl inte direkt dålig, men i årets ESC-konkurrens tror jag att det behövs mer än så här för att gå till final. 1/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se