Serbien: Čaroban

2011-05-08 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Serbien landets ESC-historik
Bidrag: “Čaroban” ESC-videoNF-framträdande
textengelsk text
Artist: Nina wikipedia.org/wiki/Nina_Radojcic
Startnummer: nr 6 i semifinal 1
Uttagning: Kornelije Kovac och hans två döttrar fick i uppdrag att skriva vars en låt till landets ESC-uttagning och även välja artister till dem. En av döttrarna valde att framföra sin låt själv men det var den andra dotterns låt som vann en jordskredsseger, framförd av Nina. Vinnaren utsågs med hjälp av 100% tittarröster.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Serbiens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Nina av eurovision.tv, esctoday.com och eurovision.tv igen. Se även musikvideon till den engelska versionen av “Čaroban”: “Magical“.

Odds-listor: Vidare till final & placerad runt plats 28 av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Serbien är i år ett riktigt stort frågetecken. Bidraget i sig är genomtänkt och har ett tydligt tema, en låt som juryn kan anse ha hög kvalité och en duktig sångerska. Frågan är dock om det uppfattas som härligt retro eller en aning mossigt. Jag tror att både juryn och tittarna har så delade åsikter om detta att det inte räcker till någon final.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Rent teoretiskt så tycker jag nog att Serbien har ett bra bidrag med sitt tydliga tema och duktiga sångerska som passar perfekt till låten. I praktiken är det dock ingenting för mig eftersom jag inte tycker om den sortens musik och inte känner något alls för den.

(Se även Serbiens första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien, Österrike, Israel, Lettland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Serbien: Čaroban”

 1. Kerstin

  Jag tycker det här är väldigt charmigt och jag blir på glatt humör när jag hör det serbiska bidraget. Jag tror på final.

 2. Rickard

  Mycket bra låt! Här finns inge frågetecken, frågan är snarare hur högt denna härligt glada låt kan placera sig. Man blir glad när man hör den och sångerskan är verkligen bra! Final och kanske topp 10!

 3. Daniela

  Jag inser också, teoretiskt, att det här är en bra, annorlunda och charmig låt som på ett positivt sätt skiljer sig från mängden av andra mer traditionella ESC-bidrag. Känslomässigt är jag av någon anledning dock ganska neutral inför det här bidraget; jag tycker varken att det är riktigt dåligt eller riktigt bra utan i stället hamnar det någonstans på mitten av skalan och blir ett gränsfall för finalen. Jag förstår om Serbien går vidre till final med det här välgjorda och genuina bidraget, men personligen hoppas jag mer på andra låtar i semifinal 1. En stark 2-poängare.

 4. Crillz

  3/5 svängig rolig låt men tyckte det skulle komma längre från 24-28

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se