Schlagerpinglan om Semi 2 (2011)

2011-05-13 (fredag)

Schlagerpinglan: I går avgjordes den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2011 och här nedan har jag skrivit lite om hur jag uppfattade de 19 bidragen:

1. Bosnien och Hercegovina – “Love In Rewind”, Dino Merlin
[Betyg: 4+/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: En supermysig låt som tillhör en av mina favoriter i år. Den obegripliga scenshowen de bjöd på vid låtpresentationen var nu utbytt mot en neddämpad version som gjorde låten så mycket mer rättvisa. Dessutom gör Dinos utstrålning av glädje och trygghet kombinerat med låtens härliga takt och text att jag blir väldig glad och lugn på samma gång. En låt att räkna med i finalen.

2. Österrike – “The Secret Is Love”, Nadine Beiler
[Betyg: 3/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Väldigt effektivt att starta låten med enbart sång, då Nadine redan från början visar var skåpet ska stå. Klassisk power-ballad med talangfull sångerska som vet vad hon gör. Roligt att Österrike, i sin comeback, inte bara skickar ett bidrag som förtjänar sin plats i finalen utan att de även blev belönade för det. Själv är jag dock inte så förtjust i långtonade ballader och hade gärna spolat förbi.

3. Nederländerna – “Never Alone”, 3JS
[Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Ytterligare en av mina förhandsfavoriter. Där vissa pekar på att det är gammalmodigt hör jag bara underbar nostalgi. Tyvärr är det något i framträdandet som gör att låten inte riktigt lyfter. Kanske kan det vara det faktum att gitarristen lyser mer än sångaren? Lite konstigt blir det i alla fall. Synd att det inte blev någon finalplats men ändå rättvis på något sätt.

4. Belgien – “With Love Baby”,Witloof Bay
[Betyg: 2/5]
Schlagerpinglan: Jag förstår inte riktigt varför så många blir provocerade av a capella-musik. Det är inget jag är så förtjust i själv men tycker ändå att det är en ganska svänging underhållning. Någon seriös chans på finalen tyckte jag dock inte att den hade och efter ett tag blev det väldigt enformigt.

5. Slovakien – “I’m Still Alive”, TWiiNS
[Betyg: 2/5]
Schlagerpinglan: Den inspirerande låttexten är bidragets stora behålllning annars är det mest det ena irritationsmomentet efter det andra. Visst kan tvillingarna sjunga hyfsat och visst ser de bra ut men det blir alltför stelt och trist med det evinnerliga poserandet. Värst av allt var ändå trummorna, som av någon anledning verkar fått för sig att de har huvudrollen i låten. Nej, ingen final till Slovakien i år heller. Synd på en sådan bra text.

6. Ukraina – “Angel”, Mika Newton
[Betyg: 3/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Att Mika har den talangfulla sand-artistens verk i bakgrunden i stället för dansande änglar höjde låten flera snäpp i mina ögon. “Angel” fungerar tydligen bättre som bakgrundsmusik än ESC-bidrag för mig. Texten är vacker, Mika likaså men låten tillhör inte någon av mina favoriter.

7. Moldavien – “So Lucky”, Zdob și Zdub
[Betyg: 2/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Kvällens stora överraskning och då menar jag inte att det var konstigt att den gick till final utan att den fungerade överraskande bra på scen. Här har vi en färgstark show, proffsiga artister med utstrålning och en sångare som kanske inte är en skönsångare men som ändå har en säker röst för ändamålet. Bra utfört, välförtjänt finalist men inget som faller mig i smaken.

8. Sverige – “Popular”, Eric Saade
[Betyg: 4/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: “Popular” är ett helt OK pop-nummer med en något banal text, avancerad dans, lite svag sång och väldigt söt sångare. Som helhet, och i jämförelse med många andra bidrag, så håller det en mycket hög klass men den där speciella wow-känslan som uppstod när t.ex. Finland och en del andra länder uppträdde infann sig dock aldrig hos mig. Känns i nuläget inte som någon ESC-vinnare men helt uteslutet är det naturligtvis inte. I finalen är det ett nytt framträdande som ska bedömas.

9. Cypern – “San Aggelos S’Agapisa”, Christos Mylordos
[Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Sakis Rouvas sko-trix tas här till en ny nivå i och med bakgrunden som också hänger med. Mycket effektfullt och snyggt! Allt som allt en dramatisk ballad som jag tycker om att lyssna på i små doser. Tre minuter blir lite för mycket för min smak.

10. Bulgarien – “Na Inat”, Poli Genova
[Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Någon “medioker karaoke-artist” (Edvard af Silléns ord) tycker jag verkligen inte att Poli är utan jag ser en färgstark, duktig och intressant sångerska som framför en lika intressant låt. Roligt också när de kan få användning av LED-skärmarna till något vettigt, som vattendropparna i detta fallet. Mycket snyggt. Om man ska anmärka på något så är det väl att tygslamsorna hon tar av sig mot slutet nog borde åkt redan innan hon gick upp på scen.

11. Makedonien – “Rusinka”, Vlatko Ilievski
[Betyg: 4/5]
Schlagerpinglan: Kvällens största besvikelse var att inte Makedonien gick vidare. Tråkigt nog så var det inte tillräckligt många som hörde hur bra låten och Vlatkos skrovliga stämma verkligen var. 😉 Kanske skrämdes eventuella röstare bort av dansarna, som snarare förde tankarna till mimartister eller clowner än Ryssland. Dessutom så gjorde de inledande meningarna på knacklig engelska inte mycket för att höja värdet på låten. Nåja, jag tyckte om bidraget i alla fall.

12. Israel – “Ding Dong”, Dana International
[Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: Låten tillhör fortfarande en av mina favoriter och Danas sjöjungfru-klänning var också en av kvällens snyggaste men sen var det slut på det roliga. Jag är inte så förtjust i Danas sångstil och när hon dessutom verkar väldig obekväm med korreografin så blev slutresultatet inte så värst bra. Tråkigt men rättvist att denna forna ESC-vinnare missade finalen.

13. Slovenien – “No One”, Maja Keuc
[Betyg: 4/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: En av mina förhandsfavoriter som glädjande nog även övertygade juryn och/eller tittarna. Här klaffade allt: en snygg sångerska med härlig röst och utstrålning, en sval men stark låt samt matchande korreografi och kläder. Trots att jag inte hittar några uppenbara fel så är det likväl något som saknas. Det är väl det där berömda “lilla extra” som är så svårt att sätta fingret på.

14. Rumänien – “Change”, Hotel FM
[Betyg: 4/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Man behöver inte göra det så avancerat. Det räcker med en bra sångare som ser ut att trivas på scen och en enkel låt som sätter sig direkt. Inget revolutionerande men effektivt.

15. Estland – “Rockefeller Street”, Getter Jaani
[Betyg: 4/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: Här har vi en annan förhandsfavorit som glädjande nog också fungerade på scen. Sångmässigt var det inte helt stabilt men det vägdes upp av den moderna, svängiga låten och helheten av bakgrundsskärmarna, miniatyrstaden, de färgglada kläderna och dansarna. Allt var väldigt tilltalande men (alltid detta men) det är inte en av mina absoluta favoriter.

16. Vitryssland – “I Love Belarus”, Anastasiya Vinnikova
[Betyg: 3/5]
Schlagerpinglan: Låten har växt flera storlekar sedan jag hörde den sist och de har även fått till ett väldigt snyggt nummer. Texten har jag inga problem med eftersom jag inte blandar in politik i det hela men däremot så står jag inte ut med Anastasiyas sångstil och det drar ner betyget rejält.

17. Lettland – “Angel In Disguise”, Musiqq
[Betyg: 3+/5]
Schlagerpinglan: En bra poplåt som sätter sig direkt men slokar efter ett tag. Texten har gått från att vara skamligt dålig till charmigt dålig medan rapparen fortfarande är ett onödigt inslag.

18. Danmark – “New Tomorrow”, A Friend In London
[Betyg: 4/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: En stor arenalåt som håller hela vägen tack vare sångaren som har en förmåga att hålla kvar ens intresse. Jag borde tycka att detta är alltför tamt men det gör jag inte. Får förmodligen en betydligt bättre placering på lördag än jag från början trott.

19. Irland – “Lipstick”, Jedward
[Betyg: 4+/5] [Gick vidare till finalen]
Schlagerpinglan: En storfavorit som levererade. Texten är utan djup, tvillingarna är otighta och saknar imponerande sångförmåga men här finns mängder av “det lilla extra”. Den lättillgängliga låten, hela färgintrycken från scenen och Jedwards artistiska talang gör att detta är ett bidrag som är med och slåss om ESC-vinsten på allvar. Jag har i alla fall svängt helt och tycker numera att detta är snudd på fantastiskt.

Schlagerpinglan: Ordningen var nu återställd och kommentatorerna var tillbaka. Jag hade gärna sluppit deras sågningar inför bidragen men uppskattar deras inte alltid så uppenbara nörd-skämt. 😀

Mitt försök att gissa resultatet innan semifinalen gick ju lite bättre än sist: 8 rätt. Varken Israel eller Bulgarien var så övertygande som jag hoppats och därför fick Moldavien och (glädjande nog) Slovenien de platserna i stället. Ett resultat som inte var helt fel, även om jag gärna sett att Makedonien fått vara med på ett hörn.

Nu återstår bara finalen och frågan är då hur väl the Big Five står sig mot de övriga tjugo. I dag repeteras finalen två gånger, kl. 14:30 samt 21:00. Juryn röstar under den senare. Sedan är det dags för en sista repetition i morgon kl. 13:00 innan det stora finalen kl. 21:00. Spännande värre! 😀

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Schlagerpinglan om Semi 2 (2011)”

 1. Kerstin

  Här kommer mina tankar om gårdagens bidrag.

  1. Bosnien-H. Betyg 1/5. Jag förstår inte alls det här. Sångaren må vara hur populär han vill i sitt hemland mig charmar han inte och inte låten heller. Dock verkar jag vara i minoritet och det kommer nog gå bra för Bosnien på lördag.
  2. Österrike. Betyg 3/5. Duktig sångerska som också vet om det. Låten är ok men en ballad ska väcka starka känslor hos mig för att få ett högre betyg.
  3. Nederländerna. Betyg 2/5. Lustigt Schlagerpinglan att vi noterat samma sak angående gitarristen han hade den utstrålningen som sångaren saknade. Låten var inte dålig men inget för mig.
  4. Belgien. Betyg 1/5. Jag gillar den här typen av musik som t. ex The Real Group men skillanden är att dom gör det bra, det här var långt ifrån bra.
  5. Slovakien. Betyg -3/5. Jag tyckte inte dom sjöng särskilt bra och trummorna i bakgrunden var för stressande och dessutom var låten helt enkelt för dålig för en finalplats.
  6. Ukraina. Betyg 2/5. Hon var vacker det är allt.
  7. Moldavien. Betyg -1/5. Lustiga killar lustiga hattar dålig låt.
  8. Sverige. Betyg 5/5. Ingen i ESC har en bättre helhet än Sverige. Inte fick jag någon Wow känsla av Finland och den urtråkiga sångaren snarare en gäsp. Eric är proffsig och numret är verkligen snyggt. Det här är skillnaden mellan Ungern och Sverige. Sverige har lyft sitt bidrag genom ett snyggt nummer och Ungern kan ha saboterat sina chanser. Jag hoppas på vinst men oavsett vad så älskar jag det här.
  9. Cypern. Betyg 2/5. Inte alls så tokigt men efter Sverige kändes den ganska tråkig.
  10. Bulgarien. Betyg +2/5. Gillar verkligen melodislingan. Varken bra eller dåligt.
  11. Makedonien. Betyg 1/5. Förfärligt dåligt.
  12. Israel. Betyg +3/5. Jag som tyckte klänningen var ful där ser man hur olika man tycker. Men låten var ok fast den saknar en kraftfull refräng hade den haft det så hade kanske finalen varit given.
  13. Slovenien. Betyg 3/5. Det här griper inte alls tag i mig. Men en värdig finalist.
  14. Rumänien. Betyg 3/5. Tråkigt. Slätstruket och ointressant.
  15. Estland. Betyg +3/5. Övertygade inte mig igår om någon vinstchans men en bra låt.
  16. Vitryssland. Betyg +2/5. Hon sjunger inte hon viskar fram orden. Mycket irriterande sångstil. Men låten är faktiskt rätt bra.
  17. Lettland. Betyg -2/5. Inget som tilltalar mig alls.
  18. Danmark. Betyg 4/5. En väldigt bra låt som jag har tippat som topp 5. Fungerar väldigt bra live.
  19. Irland. Betyg 4/5. Inte var det många som trodde på Irland för någon vecka sedan jag kände mig lite smått konstig som sa att jag gillar det här men nu verkar många tycka som jag och det glädjer mig för det här är så in i bomben charmigt och tokigt på ett positivt sätt. Snygg bakgrund.

  Fick 9 av 10 rätt och är nöjd med det och nöjd med finalisterna förrutom möjligtvis Moldavien. Nu längtar jag tills imorgon. Det är verkligen svårt att kunna ta samma ställning till The Big Five som de övriga finalisterna eftersom man inte sett dom live. Jag tycker dom borde ändra det jag vet inte riktigt hur men på något sätt jag tror det skulle gagna dom också.

 2. Kerstin

  Vad gäller Finlands bidrag så är jag även där i minoritet vad gäller mina åsikter så det kommer gå bra för Finland på lördag men jag personligen kommer nog inte bry mig så mycket om jag missar första bidraget.

 3. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jag tyckte att det var något förvirrande att jag nästan tvångsmässigt följde gitarristen i Nederländerna med blicken fastän han var den enda som inte sjöng. Skönt att se att fler reagerade på det, då var jag inte helt konstig. 😀

  Vad gäller Israels klänning så tycker jag att den var snygg som scenkläder men inget som jag själv skulle vilja ha på mig, så här inte blir några missförstånd. 🙂

  Irland är för mig en stor gåta då jag egentligen tycker att de är ganska barnsliga, är dåliga på att sjunga, missar i korreografin och har en låt med intetsägande text. Trots allt detta så blir det ändå så bra när de väl är uppe på scen. Ibland ska man helt enkelt inte analysera för mycket utan bara inse att vissa saker är bra som de är.

  9 av 10 måste ses som ett riktigt bra resultat då Moldavien var en riktigt överraskning för många (inklusive mig).

  Jag är ju en av de som charmats rejält av Finlands nummer i ESC men kan förstå dig då jag inte alls var imponerad av det från början. Det är ju just detta som gör att utgången av finalen är så oviss. Ingen vet vilket bidrag som berör flest personer när det väl gäller. 😀

 4. Kerstin

  Ja Schlagerpinglan det är verkligen ovisst imorgon och det är precis så jag som trogen ESC älskare vill ha det. I och för sig verkar Frankrike vara riktigt stora favoriter men ingen har sett bidraget live ännu och kanske det inte blir så bra som man tror och då är ju fältet helt öppet. Hur som helst blir det spännande och det känns skönt och roligt att Sverige är med i finalen igen för det var verkligen urtrist att Sverige uteblev förra året.

 5. Daniela

  Jag tyckte faktiskt att gårdagens semifinal i sin helhet höll bättre kvalitet än den första, åtminstone vad framförandena och sånginsatserna beträffar, och många bidrag växte glädjande nog genom sina live-nummer. Detta är mina åsikter om gårdagens semifinalister:

  1. Bosnien-Hercegovina: Låten är fortfarande bättre när man inte ser något framträdande, men gårdagens scenshow var faktiskt en förbättring jämfört med förhandsvideon, och speciellt mot slutet tyckte jag att den tog sig riktigt bra. Dino utstrålar både trygghet och äkta musikalitet, vilket långtifrån alla artister i ESC gör, och bara det gör ju att bidraget förtjänar sina framgångar. Definitivt topp-10 i finalen, men inte min största personliga favorit. 4/5.
  2. Österrike: En mycket vacker låt som jag tycker bygger vidare hela tiden under de 3 minuter som den pågår; från acapella-partiet i början till gospelkänslan i slutet. Nadine imponerade stort genom att sjunga precis lika bra live som hon gjorde på förhandsvideon, och för mig är detta top-3 i morgon. Eventuellt även min personliga vinnare; måste dock fundera lite mer på detta ännu innan jag säger något slutgiltigt. 5/5.
  3. Nederländerna: Hade denna låt bara haft en lite starkare refräng kunde den ha blivit riktigt bra, men nu känns det i stället som om verserna bygger upp till någonting som tyvärr aldrig kommer. Får dock ett plus för sitt avspända och övertygande liveframträdande, och växte därigenom från en 3:a till en 4:a för mig.
  4. Belgien: Duktiga och seriösa artister som gjorde ett godkänt liveframträdande, men låten ligger inte inom min vanliga musiksmak och i det här sammanhanget känns den lite väl tråkig och enformig. 2/5.
  5. Slovakien: Jag gillar verkligen denna inspirerande – om än något jämntjocka – låt och trots de malplacerade trummorna tycker jag att det här bidraget hade varit värt en finalplats. En finalmiss som kunde ha drabbat t.ex. Ukraina i stället. 4/5.
  6. Ukraina: Sandkonstnären i bakgrunden var den stora behållningen av detta bidrag! Visserligen drog hon uppmärksamhet från själva låten, men det var kanske lika så bra, för “Angel” är i sig ingenting som hör hemma i en ESC-final och skall den nu ändå tvunget vara där kan vi ju åtminstone ha någonting trevligt att titta på under de tre minuter som den framförs. 1/5.
  7. Moldavien: Den här låten har onekligen någonting speciellt som gör att jag mot min vilja måste gilla den, och jag tror att det fartfyllda men ändå kontrollerade framförandet med de lustiga hattarna gjorde att den också fastnade i folks minne. En värdig finalist, men ingen storfavorit för mig personligen. 2/5.
  8. Sverige: Grattis till finalplatsen Sverige!!! 😀 Låten är som sagt ingen favorit för mig, och Erics sång lät lite svajig och ansträngd i går, men framträdandet var som väntat desto mer övertygande och jag tycker att det var både roligt för er och bra för Melodifestivalen att “Popular” trots allt gick vidare till final. Blir intressant att se hur lång det räcker där. 2/5.
  9. Cypern: Mycket snyggt framträdande, och stundtals ganska dramatisk låt med fina etnotoner. Hade kunnat bli ett fullvärdigt inslag i finalen, men låten i sin helhet var kanske för anonym. 2/5.
  10. Bulgarien: Jag håller med Schlagerpinglan; Poli är verkligen en duktig sångerska med stark utstrålning, och låten tycker jag också är rätt bra, även om den kanske saknar det lilla extra. Bidraget i sin helhet kändes ändå intressant och tilltalande, och personligen tycker jag att detta borde ha varit en av årets finalister. 3/5.
  11. Makedonien: Medelmåttig låt och ett godkänt framträdande räckte i det här fallet med rättvisa inte till för finalen. 1/5.
  12. Israel: Danas styrka ligger väl inte i sånginsatsen, det ska erkännas, men låten är en personlig favorit även för mig och jag gillade också den färgsprakande och glada scenshowen, så personligen tyckte jag att detta var gårdagens mest beklagliga finalmiss. 4/5.
  13. Slovenien: Mycket bra helhet; en lagom dramatisk låt och en stabil sångerska med rätt utstrålning. En värdig finalist, men jag tror ändå inte att detta räcker till för någon topplacering i morgon. 3/5.
  14. Rumänien: En glad och lättsam låt som framfördes av ett gäng duktiga artister med en positiv utstrålning som gick hela vägen genom TV-rutan. Den färgsprakande scenshowen bidrog ytterligare till att förstärka den trevliga känslan kring bidraget, och detta torde bli ett mycket bra och välbehövligt inslag i morgondagens final, även om Rumänien fortfarande inte känns som någon direkt vinnarkandidat. 4/5.
  15. Estland: Ett slående effektivt bidrag där alla detaljer passar perfekt ihop; från texten, musiken och sångerskan till koreografin och bakgrundsbilderna. Fungerade även bra live och lär placera sig högt i finalen. 4/5.
  16. Vitryssland: Som recensenten i vår dagstidning skrev: Den enda som vill sjunga med i den här refrängen är väl Lukasjenko (Vitrysslands diktator)… Jag tycker dock fortfarande att låten har en melodi med bra driv, men tyvärr lyckades detta inte riktigt uppväga propagandan och den ytterst svaga sånginsatsen… 1/5.
  17. Lettland: Helt okej framförande, och låten kunde också ha blivit riktigt trevlig och lättsam – om det inte hade varit för rapparen. Anmärkningsvärt många ESC-bidrag har förstörts av rappare i år… 2/5.
  18. Danmark: En bra låt med ett inspirerande budskap, men jag önskar att det hade hänt någonting mer under framträdandet, för nu kändes det som ett ganska konventionellt arenaframträdande. Visserligen ett bra sådant, men ändå ingenting som gav några vinst-vibbar. 3/5.
  19. Irland: Modernt, nytänkande och underhållande. Här hade man gjort ett lyckat drag och kompenserat tvillingarnas något svaga sång med pålitliga körsångare, så helheten blev inte så lidande som i vissa andra bidrag. 3/5.

  Jag ledde förresten en dagcentergrupp för äldre i dag, och deras åsikt var att ESC var mycket bättre förr i tiden och nu lika gärna kunde döpas om till Eurovision Show Contest eftersom det ändå bara handlar om blinkande ljus och människor som hoppar runt utan kläder! 🙂 Det ligger väl kanske något i det, men spännande och underhållande är det ju iaf fortfarande! 🙂

 6. Rickard

  Eurovision show contest…tja varför inte! 😛

  1. Bosnien 3/5 bra och trallvänlig låt som man blir glad av. Känns väldigt enkel och befriad från en massa danssteg och koreografi.
  2. Österrike 3+/5 Bra sångerks aoch numret steg i mina ögon efter deras liveframträdande. kan bli en outsider i finalen
  3. Nederländerna 2/5 bra för arenaframträdande men som vanligt med det landet bra men intetsägande!
  4. Belgien 1/5 nej, fel forum!
  5. Slovakien 3/5 Gillar bidraget och det är snudd på att det förtjänar en finalplats. Men det saknar det är lilla extra.
  6. ukraina 3/5 Vacker låt som dock blir lite långtråkig mot slutet.
  7. Moldavien 1/5 Dålig låt och en massa lustigheter på scen. ingen bra kombination.
  8. Sverige 4/5 Bättre framträdande än jag hade trott. kan bli bra i finalen
  9. Cypern 2/5 Minns inte låten i nuläget, vilket säger allt.
  10. Bulgarien 3/5 bra låt. Synd bara att Poli inte är lika enärgisk som under den nationella uttagningen. Blir lite enformigt.
  11. Makedonien 2/5 Bra låt som balanserar att gå vidare men…nej det var rätt att den åkte ut.
  12. Israel 2/5 Trallvänlig men låter mer som 1998 än 2011.
  13. Slovenien 4/5 Kommer bli livsfarlig i finalen! Bra låt, bra artist!
  14. Rumänien 3/5 Bra låt, men den lyfter liksom inte riktigt!
  15. Estland 4+/5 Den fungerade live! Se upp för Estland i finalen!!!
  16. Vitryssland 2/5 Blev bättre live än jagförst trodde men ska givetvis inte vara i final.
  17. Lettland 2/5 Precis som Cypern…minns inte låten. Intetsägande!
  1. Danmark 3/5 Bra arenarock och en sångare som har karisman för att hålla kvar tittarnas intresse.
  19 Irland 2/5 Nervöst och skrikigt är de första två ord som dyker upp.

 7. Schlagerpinglan

  @Daniela, Tiderna förändras, med 25 bidrag som slåss om uppmärksamheten så är det ju bara naturligt att framträdandena ändras. Kanske svårt för de äldre som fortfarande bara ser till låtarna, men jag älskar det. 😀

  Eftersom jag själv inte blir så förtrollad av Österrikes bidrag så är det bra att man har läsare som kan påminna en om att det faktiskt finns “vanliga tittare” som uppskattar sådan musik. Är annars lätt att man avfärdar det som “juryns förtjänst”. Tack för det. 🙂

  På liknande sätt är det intressant att se att ditt betyg av Sveriges bidrag skiljer sig från många svenskars.

  @Rickard, Det mest intressanta i din genomgång skulle jag säga är Irlands 2:a. Risken är att du kommer att bli vääldigt besviken över slutresultatet. 😉 Helt beroende på hur Big Five-länderna sköter sin del naturligtvis, men ändå. Risken finns.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se