Blandade ESC-nyheter

2011-10-03 (måndag)

Här kommer lite blandade ESC-nyheter:

 • Albanien utser återigen sitt bidrag till ESC genom Festivali i Këngës. I år avgörs den under fyra dagar i decemer. Deadline att skicka in låtar är den 14:e oktober. En jury väljer sedan ut 26 bidrag till festivalen.
 • Estland kommer även denna gång att använda sig av Eesti Laul för att utse sitt ESC-bidrag. Deadline att skicka in förslag är satt till den 12:e december. En jury väljer sedan ut 20 bidrag som får tävla i semifinalerna den 18:e och 25:e februari. En mix av tele- och juryröster avgör sedan vinnaren av finalen den 3:e mars, där tio bidrag tävlar.
 • Norge fick in runt 800 bidrag till sin ESC-uttagning (ca 100 fler än förra året) medan Nederländerna meddelar att de fått in över 450 bidrag och Danmark fick 678 bidrag, vilket är 15 fler än förra året. Detta kan jämföras med de 3 485 bidrag som kom in till Melodifestivalen 2012.
 • Nederländernas ESC-uttagning “Nationaal Songfestival” kommer att hållas den 26:e februari.
 • Österrike har bekräftat att de kommer att ställa upp i ESC 2012. Även i år kommer TV-bolaget att samarbeta med en radiostation och finalen kommer att hållas i december.
 • Islands TV-bolag gick tidigare ut och efterlyste förslag på ESC-2012-artister. Nu har de publicerat en lista på 30 inkomna favoriter som man kan rösta på här.
 • Moldavien kommer förmodligen att ställa upp i ESC 2012 då det i TV-bolagets budget för 2012 finns avsatta pengar för ESC-avgiften. Något extra behövs inte då det är ESC-representanterna som själva får stå för alla utgifter. Hamnar de i topp-tio får de dock tillbaka sina utlägg.
 • Belgien väljer som sagt ut sitt bidrag internt i år. Beslutet är att vänta någon gång mellan oktober och början av december.
 • Ukraina startade för en tid sedan sin talangtävling där vinnaren eventuellt kan få en plats i landets ESC-uttagning. Programledare för showen är inga mindre än Philip Kirkorov och Ani Lorak.
 • (Källor: oikotimes.com och esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Ja, det var en del av vad som hänt på ESC-fronten den senaste tiden. Roligt att det äntligen börjat att röra på sig. Om bara någon timme (klockan 12:00) är det ju även dags för SVT att presentera de första bidragen i Webbjokern 2012. 😀 Missa inte det!

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se