Efter ett antal auditioner runt om i Slovenien under sommaren så valdes 32 artister ut till den TV-sända “Misija Evrovizija“, där Sloveniens representant i ESC 2012 ska utses. Det första programmet sändes i går och programledare var Maja Keuc och Klemen Slakonja.

Fyra av åtta tävlande artister gick vidare i tävlingen efter teleröstning och bedömning av jurymedlemmarna Darja Svajger, Jonas Znidarsic, Tina Marinšek och Raay. Se resultat nedan.

När väl två artister utsetts så kommer Sloveniens bidrag i Eurovision Song Contest 2012 att väljas ut i den traditionella showen EMA i januari.

Artisterna som gick vidare från Misija Evrovizija (del 1) 2/10:
Brina Vidic (“You know I’m no good“)
Klemen Orter (“Somewhere over the rainbow“)
Aljoša Keber (“Grenade“)
Nadja Irgolič (“The Climb“)

Artisterna som åkte ut:
Janja Kobale (“Rolling in the deep“)
Sylvo (“Tainted Love“)
Tamara Goričanec (“Kiluc do serca“)
Biba & Bibitas (“Moonriver“)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: I startfältet fanns en hel del bra artister men där fanns ingen som jag föll för så där på en gång. Klemen Orter hade i alla fall (enligt mig) kvällens mest behagliga röst och jag ser fram emot att få höra mer av honom längre fram i höst.

Under pauserna uppträdde gruppen A friend in London med låtarna “New Tomorrow” och “Calling a friend“. Nästa söndag, den 9:e oktober, är det dags för den andra delen av “Misija Evrovizija”.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se