Resultatet av OGAE-fanklubbarnas omröstning “Second Chance Contest 2012“, där bidrag som varit med i ESC-uttagningar men inte vunnit får sin andra chans, har nu avslöjats och det blev som följer:

“Second Chance Contest 2012”, slutresultat:
1. Spanien: “Tu vida es tu vida“, Pastora Soler (201 p.)
2. Sverige: “Amazing“, Danny Saucedo (200 p.)
3. Norge: “High on love“, Reidun Sæther (190 p.)
4. Danmark: “Take our hearts“, Jesper Nohrstedt (175 p.)
5. Österrike: “That’s what I am“, Conchita Wurst (132 p.)
6. Island: “Hugarró“, Magni Asgeirsson (111 p.)
7. Ryssland: “Back to her future“, Dima Bilan & Yulia Volkova (102 p.)
8. Slovenien: “A si sanjal me“, Eva Boto (95 p.)
9. Estland: “Mina jään“, Lenna (68 p.)
10. Cypern: “You don’t belong here“, Ivi Adamou (64 p.)
11. Tyskland: “Quietly“, Ornella de Santis (59 p.)
12. Nederländerna: “Chocolatte“, Raffaëla Paton (36 p.)
13. Portugal: “Gratia plena“, Ricardo Soler (35 p.)
14. Belgien: “Safety net“, Iris (12 p.)
15. Finland: “Lasikaupunki“, Ville Eetvartti (11 p.)
16. Grekland: “Killer bee“, Cassiopeia (9 p.)
17. Rest of the World (Lettland): “She’s a queen“, Roberts Pētersons (6 p.)
18. Irland: “Mercy“, Donna McCaul (2 p.)
19. Litauen: “Why“, Beissoul (0 p.)
(Källa: sechuk.com)

Schlagerpinglan: När det gäller de 19 bidrag som blivit utvalda till omröstningen så kan jag inget annat än att hålla med OGAE-klubbarna – Spaniens bidrag var helt klart bäst. De övriga pallplatserna hade jag däremot givit till Slovenien respektive Ryssland.

Om jag hade haft helt fria händer att välja ut ländernas bidrag till Second Chance Contest så hade nio av länderna ställt upp med helt andra låtar, vilka ser ni här nedan tillsammans med bidrag från ytterligare fyra länder. I så fall hade Österrike vunnit medan Spanien och Ryssland hamnat strax därefter.

Schlagerpinglans alternativa “Second Chance Contest 2012”-kandidater:
Österrike: “Vater, Father, Mon Père“, Papermoon
Ryssland: “Sto Minut“, Ed Shulzhevskiy
Sverige: “Why Start A Fire“, Lisa Miskovsky
Island: “Hjartað brennur“, Regína Ósk Óskarsdóttir
Irland: “Here I Am“, Andrew Mann
Norge: “Make it better“, Tommy Fredvang
Estland: “You’re not alone“, Birgit Õigemeel & Violina
Grekland: “No parking“, Velvet Fire
Nederländerna: “Take me as I am“, Ivan Peroti
(Rumänien: “Call my name“, Catalin Josan)
(Malta: “Autobiography“, Dorothy Bezzina)
(Albanien: “Pyete zemrën“, Gerta Mahmutaj)
(Schweiz: “Real Love“, Patric Scott feat. Fabienne Louves)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Resultat: OGAE Second Chance Contest 2012”

 1. Roger

  Danny Saucedo, den eviga tvåan!? (denna gång ett endaste ynka poäng…)

 2. Schlagerpinglan

  @Roger, Lite komiskt blir det ju när det händer så pass ofta i liknande sammanhang men det är en bedrift det med. 🙂

 3. Micke

  Åter igen chockad över att Danny kommer så högt. Ska dock sluta tjata om att jag tycker Amazing är en usel låt och plagiat för trots allt är det i alla fall något som kan kallas för en låt till skillnad från det han hade året innan.

  Mina tre favvisar i den här Second chance Contest kom inte så högt men alla bland de tio 🙂 Inte heller den här gången kom Cypern och Iva Adamou så speciellt bra men den här gången tycker personligen hon var värd bättre. Klart en av mina tre. Kul att höra att Iva kan sjunga annat än la la la la la la la la la 🙂

  Tänkte ta en liten titt på de nio Schlagerpinglan hellre haft med i Second chance Contest och mycket har vi gemensamt där. Överens om flertalet:

  Österrike: “Vater, Father, Mon Père“, Papermoon: Min favvislåt överhuvudtaget 2012 även om framträdandet här inte helt gör den rättvisa. Mycket bättre här http://www.youtube.com/watch?v=TjSRPf4_Fbk
  Ryssland: “Sto Minut“, Ed Shulzhevskiy: För mig absolut ingenting mot gummorna men ett klart bättre alternativ än det som tävlade här. Synd bara att sångaren har lika lite utstrålning som Iva Adamou
  Sverige: “Why Start A Fire“, Lisa Miskovsky: Tillsammans med Loreen min särklassiga favvis i MF 2012
  Island: “Hjartað brennur“, Regína Ósk Óskarsdóttir: Första där vi inte är överens SP. Föredrar ”Hugarro” framför den här. Till viss del möjligen för att de översynkade körtjejerna förstör för sångerskan.
  Irland: “Here I Am“, Andrew Mann: En av två riktigt bra låtar i Irland 2012 (inte Jedward) även om det precis som I fallet med Österrike inte var det bästa framträdandet vi ser i detta klipp. Mycket bättre här: http://www.youtube.com/watch?v=Bi1VTIWW-so
  Norge: “Make it better“, Tommy Fredvang: Även Norge hade två riktigt bra låtar i år som jag ser det men den här är inte bland dem även om den inte är dålig.
  Estland: “You’re not alone“, Birgit Õigemeel & Violina: Första låten av Schlagerpinglans som jag har svårt för. Föredrar helt klart “Mina jään“,
  Grekland: “No parking“, Velvet Fire: Om Grekland överhuvudtaget år 2012 säger jag bara att de kan bättre. Helt ok refräng här men i övrigt absolut inte min grej.
  Nederländerna: “Take me as I am“, Ivan Peroti: Ju fler låtar jag hör från Nederländernas uttagning ju mer förstår jag att Joan Franka vann
  (Rumänien: “Call my name“, Catalin Josan): Rumänien hade flertalet skapliga låtar I sin uttagning och min favvis var den här även om jag är allergisk mot pianointron som är mer regel än undantag i MF och ESC.
  (Malta: “Autobiography“, Dorothy Bezzina): Säga vad man vill om Malta men de kör sin grej år efter år. Gillar man det så är det ju kanon om inte så väntar man bara tills nästa land.
  (Albanien: “Pyete zemrën“, Gerta Mahmutaj): 30-40 år försent eller vadå? Inte min grej vilket iofs inte heller mistluren de hade i ESC var.
  (Schweiz: “Real Love“, Patric Scott feat. Fabienne Louves): För mn del var jag nöjd med låten Schweiz hade i ESC. Den här känns lite tunn för min del.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se