I dag: Webbjokern 2012 – del 2

2011-10-17 (måndag)

Schlagerpinglan: I dag klockan 12:00-13:00 är det dags för den andra omröstningen av Webbjokern 2012. Regler och telefonnummer för SMS-röstning hittar ni här medan resultatet från första deltävlingen finns här.

Planen var att denna genomgång skulle presenterats redan i förra veckan men i hopp om att låtarna skulle växa så gav jag dem lite mer tid. Det gick väl så där… Skillnaden i kvalité mellan denna och förra veckan är mer än lovligt stor och hur jag än lyssnar så hittar jag ingen favorit.

Veckan har dock även bjudit på en positiv överraskning. Från att ha varit hela fyra diskade bidrag den första veckan så var det endast ett bidrag som behövdes diskas den här gången. Det tar sig. 😉

Nåväl, här kommer min genomgång av veckans Webbjokern-kandidater:

Deltagarna i Webbjokern 2012, Deltävling 2, 17:e oktober:
1. “For the Win” – Keylas
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Oscar Lindstein, Stockholm
Schlagerpinglan: Efter att först upplevts som en massa urvattnade klyschor presenterade i trög sirap så tar sig faktiskt låten efter ett par lyssningar. Den kommer aldrig upp i någon speciell hög klass men i jämförelse med förra veckans Lindstein/Keylas-bidrag “How About You?” så var det en rejäl uppryckning.

2. “What If” – Nordic Shine
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Stefan Lebrot, Stockholm
Schlagerpinglan: En ofarlig rocklåt som låter som en del rocklåtar gör. Inget som sticker ut men inte heller något som irriterar. Hade låten tävlat förra veckan hade den varit chanslös men i detta svaga startfält så har den nog stora chanser att gå vidare.

3. “I’m Yours” – Elin Jakobsson
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Jozsef Nemeth, Örebro
Schlagerpinglan: Här har vi en form av pianoklink-visa som känns ärlig men en aning för tunn. På en liten, intim scen och med rätt publik så hade “I’m yours” kunnat göra succé men något Melodifestivalsbidrag tycker jag inte att det är.

4. “Beautiful Love” – David Nestander
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Erik Kohl, Umeå
Schlagerpinglan: En av veckans bättre bidrag. Lite halvpampigt och behagligt på samma gång och med en duktig sångare som kronan på verket. Med lite småjusteringar här och där så skulle det (kanske) kunna bli något. Känns lite väl tamt och intetsägande i nuläget dock.

5. “Kitchen Floor” – Kajsa Ingemansson
Betyg: 1/5
Låtskrivare: Niclas Malmberg, Uppsala
Schlagerpinglan: Nej, detta är så långt från min personliga smak att jag inte bör skriva något. Ett plus blir det dock för att det inte låter som “allting annat”.

6. “Se mig som jag är (om du ser)” – Sören Karlsson
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Sören Karlsson, Ludvika
Schlagerpinglan: Traditionell schlager i lagom töntig inramning som förmodligen aldrig får en ärlig chans eftersom den är skriven av en amatör. Med en professionell artist så hade detta blivit minst lika bra som många andra låtar man hört i Melodifestivalen genom åren. För mig personligen så känns det däremot lite för daterat.

7. “A Heartbeat Away” – [Demosångare]
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Jonas Lundström, Stockholm
Schlagerpinglan: En stark, intressant ballad med en förmåga att växa. Behåller de den duktiga sångerskan och verkligen lyfter fram “hjärt-slagen” så kan det kanske bli något. Lite tveksam är jag allt då det (i alla fall i mitt fall) krävdes en hel del lyssningar innan låten fastnade.

8. “Through the Fire” – Greta
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Margreta Sandkvist och Jim Wallenborg, Bollnäs
Schlagerpinglan: Äntligen ett lite mer fartfyllt bidrag. Hade man bytat ut artisten, småputsat lite här och var samt presenterat den med en rejäl scenshow så kunde man kanske bortse från att det känns som en sämre version av flera olika gamla ESC-bidrag.

Schlagerpinglan tippar:
Hoppas på: (bättre låtar nästa vecka)
Tror på: “What If” och “A Heartbeat Away
Dark horse att inte räkna bort: “Beautiful Love

Schlagerpinglan: Nej, denna vecka hittade jag inte något bidrag som jag verkligen vill ha vidare till finalen. Hoppas fortfarande på “Your Majesty” från förra veckan. Var är regelförändringarna när man behöver dem? 😉

Fler som skrivit om Webbjokern-kandidaterna:
Vi 3 – Poplight“, Hollac16 – Poplight, Schlagerprofilerna

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se