I dag: Webbjokern 2012 – del 3

2011-10-24 (måndag)

Schlagerpinglan: I dag klockan 12:00-13:00 är det dags för den tredje omröstningen av Webbjokern 2012. Regler och telefonnummer för SMS-röstning hittar ni här.

Deltagarna i Webbjokern 2012, Deltävling 3, 24:e oktober:
1. “Marilyn Monroe” – Never Alone
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Christofer Erixon, Joakim Björnberg
Schlagerpinglan: En frisk fläkt som Webbjokern verkligen behövde. Tyvärr så lovar verserna mer än vad refrängen kan leverera. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men det är något där som saknas/irriterar mig. Trots det: klart bästa bidraget av veckans kandidater.

2. “She Is Love” – Fredrik Sjöstedt
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Fredrik Sjöstedt, Karlstad
Schlagerpinglan: Traditionell rock utan några överraskningar men med diverse igenkänningar lite här och där. Eftersom den är så pass enformig så finns chansen att den sätter sig rejält efter en sträcklyssing. Det är dock ingen teori som jag känner mig manad att testa.

3. “I Didn’t Wanna Say Goodbye” – Elin Jakobsson
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Jozsef Nemeth, Örebro
Schlagerpinglan: De flesta ballader har en förmåga att tråka ut mig och det krävs något speciellt för att jag ska bli intresserad. Detta exemplar har dock något litet som väcker en aning nyfikenhet. Här finns potential men det krävs en hel del omstuvningar för att det ska gå hem hos mig.

4. “Ingenting, ingen” – Caroline Coquard
Betyg: 1/5
Låtskrivare: Caroline Coquard, Gävle
Schlagerpinglan: Låtskrivaren får ett stort plus för att hon skapat en ärlig låt. Tyvärr är det ingenting som hittar rätt hos mig utan jag känner mig mest uttråkad, se ovan.

5. “Dance It All Away” – Olle Andersson
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Olle Andersson, Stefan Amberg, Norrtälje
Schlagerpinglan: Är man på partyhumör så är detta kanske inte något förstahandsval men känner man sig lite halvdåsig så svänger det ganska behagligt. En sval, lite halvt anonym låt som fungerar bra i bakgrunden när man är koncentrerad på annat.

6. “Songbird” – Vilda
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Oliver Lundström, Johan Åberg, Robin Öman, Stockholm
Schlagerpinglan: Se där, nu vet jag att man får en schizofrenaktigt stressande känsla när man mixar speedade trummor med släpig sång. Jag tackar för denna nyvunna kunskap, inser att det inte är något för mig och går raskt vidare.

7. “On the Top of the Mountain” – Madeleine Ericson
Betyg: 1/5
Låtskrivare: Madeleine Ericson, Göteborg
Schlagerpinglan: Ett skämtbidrag, ett ovanligt misslyckat musikaliskt försök eller ett genialiskt mästerverk? Kan vara vilket som. Klart är i alla fall att den kräver mer tid, energi och tålamod än vad Melodifestivalspubliken i normalfall är villig att ge ett bidrag.

8. “Jag kommer ut” – San Francisco
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Stefan Krakowski, Stockholm
Schlagerpinglan: En klassisk dansbands-schlager som det svänger om. Den plockar dock inte några egna poäng utan lever på sina gamla föregångare, vilket ger en liten unken smak i munnen. Går det verkligen inte att göra schlager-låtar på ett nytt och modernt sätt?

Schlagerpinglan tippar:
Hoppas på: “Marilyn Monroe
Tror på: “Marilyn Monroe” och “I Didn’t Wanna Say Goodbye
Dark horse att inte räkna bort: “Jag kommer ut

Schlagerpinglan: Första veckan var fylld av bra låtar, andra veckan hade inga och nu fanns det bara en. Om inte kvalitén är bättre den sista veckan så borde nog SVT ge en extrachans till de amatörer som lurades att skicka in sina bidrag till den ordinarie tävlingen. Det finns ju plats till två extrabidrag i Webbjokern-finalen.

Fler som skrivit om Webbjokern-kandidaterna:
Vi 3 – Poplight“, Hollac16 – Poplight, Schlagerprofilerna

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se