Resultatet: Melodifestivalen 2012

2012-03-10 (lördag)

Schlagerpinglan: Även i år blev det förhandsfavoriten som höll hela vägen och Loreen vann därmed finalen av Melodifestivalen 2012 och får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2012.

Precis som många trodde så blev det en övertygande seger där både svenska folket och de internationella jurygrupperna gav sina högpoängare till den talangfulla sångerskan. Resultatet från omröstningen ser ni här nedan:

Slutresultatet i Melodifestivalen 2012:
1. “Euphoria”, Loreen: 268 poäng
2. “Amazing”, Danny Saucedo: 198 poäng
3. “Soldiers”, Ulrik Munther: 88 poäng
4. “Shout It Out”, David Lindgren: 88 poäng
5. “Why Am I Crying”, Molly Sandén: 77 poäng
6. “Baby Doll“, Top Cats: 68 poäng
7. “Mystery”, Dead by April: 52 poäng
8. “Jag reser mig igen“, Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern: 43 poäng
9. “Why Start A Fire”, Lisa Miskovsky: 39 poäng
10. “Mirakel”, Björn Ranelid feat. Sara Li: 25 poäng

Juryns röster: Folkets röster:
1. Loreen 114 p 1. Loreen (32,7%) 154 p
2. Danny 92 p 2. Danny (22,3%) 106 p
3. David 65 p 3. Thorsten (8,4%) 40 p
4. Ulrik 62 p 4. Top Cats (7,0%) 33 p
5. Molly 55 p 5. DBA (5,8%) 27 p
6. Top Cats 35 p 6. Ulrik (5,4%) 26 p
7. DBA 25 p 7. Björn & Sara (5,0%) 24 p
8. Lisa 21 p 8. David (5,0%) 23 p
9. Thorsten 3 p 9. Molly (4,6%) 22 p
10. Björn & Sara 1 p 10. Lisa (3,8%) 18 p

Uppdaterat: Fördelningen av juryns röster hittar ni här.

Schlagerpinglan: I stället för att rada upp skrällar och skandaler så beslutade sig Sverige lyckligtvis för att ta det säkra före det osäkra och skicka det bästa vi har till Baku. 😀

Visst tycker jag lite synd om Danny som fick sin andra andraplats på raken men det var kanske inte så oväntat med tanke på motståndet. Å andra sidan så är jag väldigt glad över det erkännande som svenska folket gav Thorsten Flinck.

Allt som allt så var det en väldigt lyckad show med mycket glädjande slutresultat. Inte mycket mer att säga för tillfället än att rikta ett stort tack till SVT och ett ännu större lycka till till Loreen! 😀

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Resultatet: Melodifestivalen 2012”

 1. Jan-Åke

  Loreen vann med större marginal än jag trodde. Undrar om rösterna från deltävlingarna räknades in idag. De hade ju sagt att de inte talat om hur många röster låtarna fått förut. Det är bara att gratulera Loreen till en storseger och önska lycka till i Baku!

  Det här med utländsk jury som ska vara med och utse Sveriges bidrag och har 50% av rösterna gillar jag inte. De svenska texternas innehåll missar de nog helt om de inte kan svenska. Ska man ha påverkan från andra länder på vilket bidrag Sverige ska tävla med så vore det bättre att de fick vara med och välja ut några bidrag som sedan är med och tävlar i deltävlingarna. Att de ska bestämma 50 % i finalen är jag inte förtjust i.

 2. Kerstin

  Vad var det jag sa, ingen anledning till oro. Loreen vann och en ganska övertygande seger dessutom. På min egen hoppas lista fick jag sju av tio rätt. Loreen, Danny, Ulrik, Molly, DBA, Lisa och Ranelid tippade jag rätt. Jag gillade verkligen inte Lisas bidrag och hoppades den skulle sluta näst sist men jag trodde verkligen inte svenska folket och juryn tyckte som jag att den var urtrist. Att juryn inte gav Thorsten så mycket poäng kan bero på att han sjöng på svenska men svenska folket ville se honom trea och det var riktigt kul. Sen var det kul för Ulrik som jag verkligen också hoppades mycket på ikväll. För min egen del så blev resultatet ingen chock det var ungefär så som jag tyckte förrutom Thorstens placering. Men det är ändå vinnaren som räknas och det var helt rätt och jag tror det kommer gå jättebra för Sverige i ESC även detta år. God natt alla!!

 3. Nathalie

  Ganska väntad final, Loreen var bra, men jag lär nog tröttna på låten efter ett tag. Angående Thorsten Flincks framgång, bevisar tydligen att vilket [xxx] som helst går hem i tävling, suck så dåligt.

 4. Rickard

  Sverige skickade helt rätt vinnare! Loreen är verkligen ett bra val! Och kul att Thorsten fick så många röster för sin låt! Jag vågar inte säga hur det ska gå för Loreen, men just nu vill jag bara önska henne lycka till! Hur det än går i Baku ska vi vara stolta över den artist vi nu skickar! God natt! I morgon börjar resan mot eurovision song contest 2012! 🙂

 5. Kerstin

  Till Jan- Åke vill jag bara säga att räkneverken nollställdes inför finalen, ingen fick med sig några röster ifrån deltävlingarna.

 6. Kerstin

  Man behöver verkligen inte tycka om varken Thorsten som person eller hans musik men att kalla någon [xxx] är både onödigt och låter väldigt illa. Vi här på Schalgerpinglans blogg tycker om att diskutera olika smak och åsikter när det gäller MF och ESC men ditt uttalande om Thorsten har inget med musik att göra. Det blir bara trist och som sagt väldigt onödigt.

 7. Daniela

  Grattis Sverige till ett bra val och lycka till i Baku! 🙂 Jag hoppas och tror att ni kommer att få en mycket fin ESC-placering även i år. Jag ser fortsättningsvis Loreen som en klar vinnarkandidat och hon kommer iaf definitivt att tillhöra mina personliga ESC-favoriter i år.

  I övrigt håller jag med om att Thorstens höga poäng från folket var glädjande, rättvisa och välförtjänta.Tycker också lite synd om Danny som åter igen tvingades nöja sig med andraplatsen, men bara en kan ju vinna, och det blev ändå det bästa bidraget som gjorde det.

 8. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Jag är helt emot åsiktscensur och tycker att alla åsikter ska respekteras men precis som Kerstin påpekar så känns ditt ordval lite onödigt och det är inte riktigt den nivån vi har på diskussionerna här. Jag redigerar din kommentar lite och hoppas att du tar det på rätt sätt.

  @Kerstin, Ja, som tur är så hade du rätt hela tiden. 🙂 Tack också för att du hoppade in och förklarade nivån här. (Av naturliga skäl så ändrade jag lite i din kommentar också.)

 9. Micke

  Vill bara titta in och tacka alla i Sverige och i alla Europeiska jurygrupper som medverkade till att vi slapp representerars i Eurovision av det stora lågvattenmärket som Danny och hans märkliga ljusshow framförde.

  Nu är det svenska halvfabrikatet över hur som helst och nu ser jag fram mot det för mig vida mer viktiga – Eurovision Songcontest. Men det är kul att Sverige för en gångs skull representeras där av ett bra bidrag och inte ett mindre bra med nån snubbe från Idol som småtjejerna skriker efter och ringer upp föräldrarnas pengar för.

  Också jättekul att Flinck kom före Flanelid

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se