Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Belgien landets ESC-historik
Bidrag: “Would You?” NF-framträdandetextfransk text
Artist: Iris sonicangel.com/artist/airis
Startnummer: nr 8 i semifinal 1
Låtskrivare: Nina Sampermans, Jean Bosco Safari, Walter Mannaerts
Uttagning: Belgiens TV-bolag valde ut 17-åriga Iris (Laura van den Bruel) internt och lät henne framföra två ballader i showen “Eurosong 2012: Een song voor Iris”. Senare samma kväll dök hon upp i annan TV-show där resultatet av tele-omröstningen meddelades.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Belgiens ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Iris uppträdde på “Eurovision in Concert 2012”: klipp 1, klipp 2. Se även intervjuer med Iris av esctodayTV & escXtra.com samt två klipp av eurovision.tv: “Iris will represent Belgium in Baku” & “Iris from Belgium react after the final“.

Odds: Ej vidare till final & botten-15 av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Sedan 2005 är det endast Tom Dice som lyckats att ta Belgien vidare till finalen så det ser inte så ljust ut för Iris. Visst sjunger hon ganska bra och visst ser hon genomtrevlig ut men låten är en riktigt blek historia som inte lär locka så överdrivet många att sträcka sig efter telefonen.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag kan inte låta bli att tycka om Iris där hon står med sitt stora leende och halvdansar till sin låt. Det hade varit jätteskoj om hon kunde ta sig vidare till finalen men tyvärr så försvann nog den möjligheten redan när hennes två ballader valdes ut. Låten ger mig ingenting och hamnar väldigt långt ner på min lista.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “ESC 2012: Belgien – “Would You?””

 1. Kerstin

  Jag tycker inte det är något större fel på Belgiens bidrag egentligen. En trevlig liten poplåt och hon sjunger bra. Men den är bara så intetsägande. Den kommer försvinna bland de andra bidragen. Här finns inget varken i låten eller framträdandet som publik och tittare kommer minnas. När Iris tagit sin sista ton och klivit av scenen kommer ingen minnas hon stått där. Ingen final. Betyg 2+/5.

 2. ADRRYS

  Jag hoppas på final på Belgien men tror inte på det! Om nåt kan få henne dit så är det nog juryn som nog kan ge några extrapoäng till henne!

 3. Micke

  Söt tjej som sjunger helt ok men ändå händer det inte så mycket. Kommer på mig själv med att fundera över varför de har spikat fast hennes fötter i golvet. Det är känslan jag får och när hon med fötterna naglade i golvet kämpar med att med övriga kroppen försöka röra sig efter musiken ger det mig tyvärr mest känslan av att det hon egentligen är i behov av är att snarast möjligt få uppsöka närmaste toalett.

  Betyder det att jag tycker detta är en dålig låt? Egentligen inte för jag vill inte säga att den är dålig utan känslan den ger mig är mer att den är tämligen intetsägande. Eftersom den dessutom möter så många starka ballader kommer den att stå sig slätt mot de övriga.

  Så vill jag då ha den till final? Bryr mig inte så mycket faktiskt. Kan den ta bort någon av de låtar jag tycker illa om så visst låt den gå till final. Om den å andra sidan kan ta bort nån av mina favvisar så nej absolut inte final.

 4. Daniela

  Jag tycker faktiskt inte att låten är så dålig; tvärtom är den i mitt tycke en ganska trevlig och kravlös poplåt som jag gärna lyssnar på då och då. Däremot tycker jag tyvärr att Iris framträdande lämnar en del övrigt att önska. Hon sjunger visserligen helt okej, men någon skulle definitivt behöva hjälpa henne lite med koreografin, mimiken och valet av scenkläder… Dessutom får jag en känsla av att hon inte riktigt menar vad hon sjunger; hennes uttryck känns helt enkelt inte 100 % trovärdigt. Men jag gillar som sagt låten, och skulle någon i Belgiens delegation kunna ge henne lite goda råd vad gäller det sceniska så skulle jag personligen inte alls ha något emot att se detta i final. Men ska jag gå efter vad jag tror så är väl nog tyvärr risken stor att det blir en finalmiss för Belgien och Iris. Betyg 3/5.

 5. Rickard

  Tror inte på final, men hoppas faktiskt att Belgien tar sig dit. Mycket riktigt har de endast tagit sig till final en gång sedan 2005 (trots att de blev klart rånade på den platsen 2006). Men det händer inte så mkt i låten. En bra sångerska, en fin låt. Tyvärr sållar sig Belgien till kategorin bra låt som ingen kommer ihåg. En kliché men scenframträdandet kommer bli hela avgörande. Det som talar för Belgien är att man tävlar i den löjligt mycket enklare semifinal 1.
  Därför tror jag att juryn tar den vidare precis:

  FINAL och 2+/5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se