ESC 2012: Albanien – “Suus”

2012-05-01 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Albanien landets ESC-historik
Bidrag: “Suus” videoNF-framträdandetextfransk textengelsk text
Artist: Rona Nishliu wikipediatwitter
Startnummer: nr 5 i semifinal 1
Låtskrivare: Florent Boshnjaku, Rona Nishliu
Uttagning: “Festivali i Këngës” firade i år 50-årsjubileum och varade därför i fyra dagar. Efter två semifinaler kvalificerade sig 20 bidrag till finalen. Alla val gjordes av en jury och i finalen vann “Suus” överlägset.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Albaniens ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Rona Nishliu uppträdde på “Eurovision in Concert 2012”: klipp 1, klipp 2 samt en intervju med Rona av “eurovision.tv“. Lyssna även på en engelsk jazz-version av “Suus”.

Odds: Precis vidare till final & botten-10 av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Jag kan tänka mig att juryn ser ett kvalité-bidrag i denna kombination av stark, känslofylld låt och duktig artist. Dessutom så är jag övertygad om att det även finns en hel del TV-tittare som berörs av detta, så det borde kunna bli final för Albanien i år.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag ger Albanien pluspoäng för att de sjunger på albanska men sedan tar det stopp. Hjärnan förstår att “Suus” har många kvalitéer men jag känner absolut ingenting inför denna låt utan ser tyvärr inte mycket mer än en dam som står och skriker. Jag har givit bidraget många extralyssningar men det är helt enkelt ingenting för mig.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “ESC 2012: Albanien – “Suus””

 1. Daniela

  Nej, tyvärr är detta inte något för mig heller. Jag ger visserligen Rona pluspoäng för att hon har varit med och skrivit låten själv, för att bidraget som helhet känns väldigt genomtänkt och äkta samt för att hon verkligen lyckas förmedla det tragiska budskap som finns i texten. Jag tror också att det kan bli en väldigt stark och känslofylld scenshow av detta, och det är möjligt att det räcker för att Albanien ska kunna ta sig vidare till final. Personligen tycker jag dock bara att det här känns tungt och jobbigt att lyssna på, och det finns många andra bidrag som jag mycket hellre ser i final. Betyg 1/5.

 2. Micke

  Har inte så mycket att säga om den här låten. “en dam som står och skriker” var en kommentar här. Har absolut inget emot sångerskor/sångare som tar i men då måste de ha något att komma med som förhöjer låten. Ett exempel är Marija Šerifović 2007 i Molitva när hon efter ungefär 2.20 i låten “skriker” Molitva under ett antal sekunder. Inget ont om den Albanska sångerskan som verkar ha en av de bästa rösterna i år. Tyvärr matchar inte låten detta i mina ögon. Låten får plats 34 av mig och ingen final. Dock ett jätteplus för att hon inte faller i ESC fällan och sjunger på engelska som många tyvärr gör med ett land i spetsen som jag inte nämner vid namn. Vergogna su di voi

 3. christopher

  Usch vilken hemsk låt en tjej som står och skriker har gett den hära låten är chans och är inte my cup of tea ligger på plats 42

 4. Kerstin

  Nej, det här fungerar inte för mig heller. Det märks på sångerskan att hon har en enorm inlevelse i det hon sjunger och därför önskade jag hon sjöng på engelska. Jag vill verkligen förstå och känna det hon försöker förmedla men när hon nu sjunger på ett för mig obegripligt språk så blir det helt omöjligt för mig att känna något. Melodin är alldeles för tung och svår passar säkert till texten men som sagt när jag inte förstår så blir det här bara ett bidrag som jag gärna hoppar över. All heder till de till som väljer att sjunga på sitt språk men nej i det här fallet så hade bidraget definitivt tjänat på att sjungas på engelska. Länderna i forna Jugoslavien kan ge de här poäng och även juryn men jag tvivlar det kommer räcka för Albanien. Plats 37 på min lista. Ingen final. Betyg 1+/5.

 5. Rickard

  Tack vare den ojämna fördelningen mellan semifinalerna så tror jag att Albanien kommer att knipa en finalplats i lätta semi 1! Men det blir troligtvis juryn som tar dem dit i så fall. Tror inte att denna lite tunga och långsamma låt kommer att tilltala tittarna.

  FINAL och 2/5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se