Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Slovakien landets ESC-historik
Bidrag: “Don’t Close Your Eyes” videopreview-videolive-framträdande
textfransk text
Artist: Max Jason Mai maxjasonmai.comtwitteryoutube
Startnummer: nr 15 i semifinal 2
Låtskrivare: Max Jason Mai
Uttagning: Max Jason Mai valdes ut internt av slovakiens TV-bolag.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Slovakiens ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se ett presentations-klipp från eurovision.tv: “Who is Max Jason Mai from Slovakia?“.

Odds: Precis vidare till final & botten-15 av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Sedan semifinalerna infördes så har Slovakien missat finalen tre gånger av tre försök och trots att de är ensamma om att tävla med ett rock/metal-bidrag så tror jag inte att det kommer att gå så mycket bättre för dem i år. Problemet ligger nog inte så mycket hos artisten eller låten utan det är snarare konkurrensen som är alltför stark.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
“Don’t Close Your Eyes” är inte riktigt min typ av låt men det finns likväl något i den som är lite lockande och som gör att jag ser fram emot Max Jason Mais Baku-framträdande. Det är roligt med bidrag som inte låter som alla andra men någon seriös utmanare till mina finalplatser är det däremot inte.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “ESC 2012: Slovakien – “Don’t Close Your Eyes””

 1. Micke

  Så hamnade vi då igen bland en av mina elva favvisar. Rock är aldrig fel även om det finns skönhetsfläckar i den här låten. Ett starkt intro följs av en allt för intetsägande och tämligen tråkig vers men därefter tar låten tillbaka sin kraft i en stark refräng. Med en bättre vers hade låten absolut varit någonstans 1-5 för mig men nu hamnar den istället på plats 9 och förhoppningsvis i final.

  Det finns en annan fördel med den här låten som jag ser det. Låten borde garantera att dansande kordinerade nickedockor håller sig ifrån scenen under dess tre minuter. HÄRLIGT 🙂 Det är det sköna med rock att la la la, heja heja, oh oh oh oh oh och liknande håller sig borta 🙂

 2. Micke

  Hmmm! Lite orolig att de ska komma in på scen med de där löjliga vita huvurna på sig. Förhoppningsvis har de väl bättre omdöme än så, vilket ju givetvis också gäller Slovenien med deras “turbaner” 🙂

 3. Kenny

  Hej Micke! Ganska säker på att jag vet vem du är 🙂 Du vet garanterat vem jag är. Ursäkta att jag pratar om annat men det är jädrigt kul att se dig igen. Har du tid får du gärna komma ner och ta ett snack med gänget. Ok musik handlar det om. Jag älskar den här låten. Har den som favorit bredvid Sverige, Serbien, Ryssland och Vitryssland. Jag tycker tvärtom vad gäller versen. Tycker den är grym. Jag har sett den live och då har de huvorna som du inte gillar på sig. Hör av dig Micke. Du vet var du når mig

 4. Micke

  Hej Kenny! Kul att höra från dig även om det är lite fel ställe det här. Har inte ditt nummer men jag letar upp det och ringer dig till helgen. Vi hörs

  Tar lite musik. Jag brukar alltid säga att det är pluspoäng för de som sjunger på sitt eget språk och det vidhåller jag till den dagen då de strör jord över mig. För mig är det mycket vad den här tävlingen handlar om även om jag inte alltid personligen tycker det låter bäst på egna språket. Slovakiens låt är ett sånt exempel. Jag föredrar den som den är på engelska men lik förbannat hade jag gett den pluspoäng om han sjungit på sitt eget språk 🙂

 5. Micke

  Tack Schlagerpinglan för att du tog bort lite. Polarn tänkte sig inte för när han skrev 🙂

 6. Rickard

  Nja alldeles för anonymt. Minns inte låten och det är ett dåligt tecken! Det blir ingen final! Slovakien har tidigare år blivit rånade på finalplatser, men det här året kommer man missa final på grund av låten i alla fall!

  INGEN FINAL och 2/5

 7. Rickard

  När jag menar anonymt var det kanske fel ord men det är verkligen inte i min smak och tror inte det är bidraget som folk sitter och nynnar på när de hört alla låtarna i semifinal 2 (som för övrigt är väldigt svår)

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej några bakgrundsdansare lär det ju knappast dyka upp här, men lite genomtänkta steg/rörelser av bandmedlemmarna hade kanske kunnat få en att komma ihåg bidrag lite mer. 😉 Allt är bättre än huvorna.

  @Rickard, Jag tror jag förstår vad du menar med anonym/inte anonym. Själv hajade jag till och lade märke till låten men när den väl tog slut så var det inte mycket som fastnade… i alla fall inte de första gångerna.

 9. Micke

  Äh!!!! Ni är för mesiga Schlagerpinglan och Rickard. Det måste väl finnas plats för lite rock också 🙂

  Tydligen ska huvorna vara med på scen och då sjunker ju låten flera klasser för mig. Bra intro och refräng som sagt. Dålig vers och det där med huvorna

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Visst finns det plats för rock och Max Jason Mais medverkan är ett trevligt inslag i ESC men bara för att han är bäst (ensam) i sin genre så blir han inte automatisk final-bra. 😉 Jag uppskattar honom som sagt i semin men det ska till något speciellt för att jag ska vilja ge honom en finalbiljett.

 11. Kerstin

  Alltid kul med lite rock i ESC, om det är bra vill säga. Det här tycker jag tyvärr inte om särskilt mycket. Refrängen är väl ok men resten är mindre bra. Ingen final. Betyg 2+/5.

 12. Daniela

  Egentligen är det här inte heller min främsta musikgenre, men jag måste ändå säga att jag tycker låten är rätt bra. Håller med Micke om att verserna är en svag länk, men jag gillar energin och drivet i låten, och refrängen tycker jag nästan blir bättre och bättre för varje lyssning. Huvorna borde dock bannlysas från Baku; de är i mitt tycke betydligt mer störande än Sloveniens huvudbonader! Fast samtidigt kan jag på något sätt också tycka att både Sloveniens huvudbonader och Slovakiens huvor passar till deras respektive låtarna… I vilket fall som helst tror jag att Slovakien i år kan få stor fördel av att vara ensamma i sin genre, för det finns alltid rockälskare även bland ESC-publiken, och även om jag personligen har bidrag som jag hoppas mer på i semi 2 så skulle jag varken bli särskilt förvånad eller upprörd över att se Slovakien ta en finalplats. Betyg 3/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se