Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Vitryssland landets ESC-historik
Bidrag: “We Are The Heroes” NF-framträdandetextslutlig version
Artist: Litesound litesound.infowikipedia
Startnummer: nr 5 i semifinal 2
Låtskrivare: Dmitry Kariakin, Vladimir Kariakin
Uttagning: EuroFest 2012 bestod utav en semifinal med 15 bidrag samt en final med 5 bidrag. I båda showerna delades makten mellan en jury och tv-tittarna 50/50. Först utsågs Alena Lanskaya till segrare men hon diskades efter några dagar p.g.a. felaktigheter vid röstningen. I stället blev det final-tvåan Litesound som vann.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Vitrysslands ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se två presentations-klipp från eurovision.tv: “Litesound as new Belarusian representative in Baku” och “Meet Litesound from Belarus” samt en intervju av esctoday.com.

Odds: Vidare till final & övre mellan-skiktet av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Risken finns att jag så gärna vill se bidraget i final att jag inte är riktigt objektiv när jag tippar att de faktiskt tar sig dit. Det kan ju vara så att låten anses vara lite för tam, sångarens engelska lite för kreativ och bandets scenkläder lite för speciella för att bidraget ska falla tillräckligt många i smaken… Nä, en bra låt är en bra låt och då borde det bli final. 🙂

Schlagerpinglan tycker: Till final
Vitryssland tillhör en av mina absoluta favoriter i år, i alla fall nu efter att de mixat om låten. Enligt mig så har de det berömda “hela paketet” med mysig melodi, bra text och underhållande artist samt det “lilla extra” i form av en sångare med väldigt behaglig röst. En självklar finalist, om jag får bestämma.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “ESC 2012: Vitryssland – “We Are The Heroes””

 1. Kerstin

  Bästa bidraget från Vitryssland sedan Work your magic. Panelen i inför programmet var ju inte särskilt förtjusta i detta men jag hoppas verkligen dom tillhör minoriteten. Även om bidraget har sina brister så är det på det hela taget en bra låt. Jag gillar det här skarpt. Medryckande refräng. Final. Betyg 4/5.

 2. christopher

  Glömde kommentera slovakien så tar det landet först.

  Jag gillar hårdrock och tycker refrängen är bra men den känns bekant. Versen är väl lite halvsvag. En bättre vers skulle den vart top 3 men den hamnar på plats 7 i min lista.

  Gillar också det här skarpt han har bra sångröst bra melodi och en ok text. Det här hamnar på plats 2 i min lista

 3. Rickard

  Nej det här fungerar inte! Plastig pop från öst. Det blir ingen final för Vitryssland. Känns som ett ganska intetsägande bidrag!

  INGEN FINAL och 1/5

 4. Daniela

  Vitryssland brukar sällan tillhöra mina favoriter, men i år är ett undantag i det fallet! 🙂 Jag tycker att det här är en bra låt från början till slut, med en enkel men ändå stark och medryckande refräng som fastnar direkt vid första lyssningen. Dessutom gillar jag sångaren, och scenshowen är väl också helt okej. Egentligen har jag alltså ingenting att anmärka på när det gäller det här bidraget, men betyget blir ändå “bara” 4/5 eftersom det för mig personligen inte har klickat så mycket att jag känner att jag kan ge det högsta betyg. Men helt klart ett bra bidrag och jag både tror och hoppas att det här är en mycket sannolik finalist! 🙂

 5. Kerstin

  Micke, den där topp tio listan över lite mer fartfyllda låtar var verkligen ingen lätt uppgift. Det finns så många jag tycker om så att välja ut endast tio var inte det lättaste. Men jag har fått ihop en lista men det blev en topp elva lista jag var bara tvungen att få med My Guitar som jag älskar.

  1. Love shine a light, England 1997.
  2. Hard rock Hallelujah, Finland 2006.
  3. Digge-loo Digge-ley, Sverige 1984.
  4. Rändajad, Estland 2009.
  5. Wild dance, Ukraina 2004.
  6. Shake it, Grekland 2004.
  7. Det börjar verka kärlek banne mig, Sverige 1968.
  8. Worrying kind, Sverige 2007.
  9. My star, Lettland 2000.
  10. Once in a lifetime, Estland 2000.
  11. My Guitar, Belgien 2010.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se