Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Ukraina landets ESC-historik
Bidrag: “Be My Guest” videoNF-framträdandetextfransk text
Artist: Gaitana gaitana.comyoutube
Startnummer: nr 7 i semifinal 2
Låtskrivare: Gaitana & KIWI Project
Uttagning: 19 juryvalda bidrag, vinnaren av en internetomröstning samt vinnaren av talangtävlingen “Show Number One” tävlade i landets ESC-uttagning. Vann gjorde jury-favoriten Gaitana medan tittarnas favorit kom sexa.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Ukrainas ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se ett kort meddelande från Gaitana där hon välkomnar alla till Ukraina. “Be My Guest” är ju inte bara landets ESC-bidrag utan även PR-låt för det kommande fotbolls-EM som hålls i Ukraina/Polen.

Odds: Vidare till final & mitten-skiktet av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Ukraina har aldrig missat en ESC-final så länge de varit med och det lär de inte göra i år heller då de har en förmåga att bjuda på väldigt övertalande shower. Juryn kan även de rycka in och ge Gaitana extrapoäng för sina röstresurser.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Njae… varken sångrösten eller låten är något som mina öron tycker är speciellt behagligt att lyssna på. “Be My Guest” berör mig inte alls och hade jag inte vetat om att de promotar fotbolls-EM med låten hade jag inte sett någon större mening med den. Nej, tacka vet jag Frankrikes fotbollslåt 2010.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “ESC 2012: Ukraina – “Be My Guest””

 1. christopher

  Missade Spanien och Litauen så kommenterar dem:

  Spanien
  Jurryn tror jag kommer ha den mellan 2-9 plats medans tittarna har den som 12-22 så det blir en mitten placering av det här är min hypotes. Det är riktigt många ballader i år och det här är inte en av dem bästa. Den får ett plus för att hon kan sjunga och att det är på spanska det här blir plats 32 förmig.Blir

  Litauen
  Alla underskattar ju Litauen för vi svenskar och litauer har för olika smak på musik och jag tippar final (Ändå riktigt tveksam) men är helt säker där att dem kommer mellan 24-26 där, Det där var inget bra slut på semifinalerna börjar som en riktig tråkig ballad och han har ögonbindeln på sig så den blir en stor 0 men sen när den låten väl börjar tycker jag den blir ganska hyfsad men den får plats 34.

  Ukraina
  Ukraina kommer till final varje år liksom i år med då och hamnar på en top-20 placering tror och hoppas jag. Blir ganska glad av låten och dansar till den. Låten är med hyfsad och jag gillar den,blir plats 15

 2. Kerstin

  Jag gillar det här. Riktig arena musik. Sångerskan har ett enormt driv i rösten och gott om energi. Hennes röstresuser lyfter hela låten. Får hon med publiken i det här kan det bli hur coolt som helst på scen. Final och topp 15. Betyg 3+/5.

 3. Rickard

  Gillar denna låten! En bra sångerska som faktiskt kan sjunga (vilket inte är givet i denna tävlingen). Dessutom brukar Ukraina få till bra scenframträdande. Känns äkta, men låten kan bli en aning tjatig! Som Kerstin säger, riktig arenamusik! Och jag ger även en identisk tippning:

  FINAL topp 15 och 3+/5

 4. Schlagerpinglan

  Ojsan, jag verkar vara ganska ensam om att tycka att låten “skaver”. Nyttigt att läsa och förhindrar att man felaktigt tror att de tar sig vidare p.g.a. andra saker än själva låten/showen. Tackar. 🙂

 5. Dennis

  Någon här men jag minns inte vem skrev tidigare en sak om Ukrainas bidrag som jag skriver under på till 100 %. Personen skrev något om att hon/han inte ens kunde titta på bidraget för risk för skrattkramp eller något liknande.

  Det är absolut på pricken vad jag känner. Den show som Ukraina ställde upp med detta året är något av det mest patetiska jag någonsin sett. Killarna som fjantar sig bakom sångerskan………. Alltså vad tusan håller de på med? Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Har inte sett något töntigare sen Albanien för första gången ställde upp i ESC 2004 och släppte en video. De hade åtminstone vett att ändra tills semifinalen så jag hoppas även att Ukraina har såpass mycket vett.

  Själva låten då? Nej Schlagerpinglan du är inte ensam. Den här låten berör mig inte det minsta. Köper den som arenalåt men som en låt i ESC är den absolut inget för mig. Kerstin hoppas att sångerskan får med sig publiken. Jag vet inte jag kanske hon får det men för hennes egen och för Ukrainas skulle hoppas jag att hon inte får med sig de töntiga dansarna på scen. Ska vara mycket givmild i min betygsättning nu och ger den 1-/5

 6. Schlagerpinglan

  @Dennis, Jag tror inte att vi har sett den slutliga showen än, då Ukraina brukar göra om sitt nummer rejält till ESC. Så vi får helt enkelt vänta och se vad de tänker bjuda på i år.

 7. Dennis

  Jo jag vet att Ukraina brukar få till en bra show och det är därför jag är så chockad över att de kunde ställa upp med en sån Junior Eurovision show. Kan det möjligen vara så att något annat land har nån hållhake mot dem och tvingar dem att göra detta. Självklart inte troligt men när man ser detta börjar man nästan tro vad som helst. Hoppas “danskillarna” får riktigt bra betalt för de lär aldrig få något mer uppdrag. Hoppas jag i alla fall. Det är klart kanske kan de sälja in sig till Americas funniest home videos eller liknande. Gillar inte att vara stygg men ibland är det nästan omöjligt att låta bli.

 8. Daniela

  Det här är en låt som faktiskt har gjort en helomvändning för mig sedan jag hörde den första gången. Då tyckte jag att den kändes som ett skrikigt, jobbigt och onödigt bottennapp, men numera ser jag den i stället som en snygg, modern och fräsch poplåt. Dessutom är den onekligen ett mycket smart PR-drag, även om sådana saker egentligen inte borde få spela någon roll i ESC. En aning enformig kan jag ibland fortfarande tycka att den är, men sångerskan lyfter som sagt hela låten avsevärt och jag tror att detta kan komma att bli en av den bästa scenshowerna i årets ESC. En finalplats känns självklar (och rättvis), och även där kan nog en topp-10 placering vara fullt möjlig. Instämmer med Kerstin och Rickard: 3+/5. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se