Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Azerbajdzjan landets ESC-historik
Bidrag: “When The Music Dies” videotextfransk text
Artist: Sabina Babayeva sabina.eurovisiontalents.comtwitteryoutube
Startnummer: nr 13 i finalen
Låtskrivare: Anders Bagge, Johan Kronlund, Sandra Bjurman, Stefan Örn
Uttagning: Värdlandet utsåg sin ESC-representant genom “Milli Seçim Turu” som bestod utav 8 deltävlingar, en semifinal samt en final. Därefter valdes ESC-bidraget ut internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Azerbajdzjans ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Lyssna på den azeriska versionen av “When The Music Dies”: “Gel“. Se även när Sabina uppträdde på “Eurovision in Concert 2012″ med en tvåspråkig version av sitt ESC-bidrag samt en intervju med Sabina av esctodayTV.

Odds: Finalklar & övre mitten-skiktet av de 42

Schlagerpinglan tror: Topp-15-placering
Azerbajdzjan har märkt att det lönar sig att köpa in låtar från Sverige och kör därför på samma recept ytterligare ett år. Juryn fortsätter förmodligen att belöna proffsverk men frågan är om den lite dystra “When The Music Dies” får tillräckligt många tittare att slänga sig på telefonerna. Allt beror naturligtvis på hur slutframträdandet blir men det skulle inte förvåna mig om värdlandet står inför sin första topp-tio-miss.

Schlagerpinglan tycker: Botten-placering
Rent teoretiskt så finns här nog inte mycket att klaga på. Det verkar vara en mycket bra sammansatt låt och den kommer förmodligen att bli riktigt imponerande när väl Sabina intar final-scenen i Baku. Trots detta så har jag ingen förhoppning om att det kommer att tilltala mig det minsta för av någon anledning så lämnar låten mig helt kall. En stor gäspning.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike, Malta, Tyskland, Danmark, Estland, Frankrike, Nederländerna, Israel, Kroatien, Sverige, Bosnien och Hercegovina, Italien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “ESC 2012: Azerbajdzjan – “When The Music Dies””

 1. Rickard

  En av de bättre artisterna i startfältet. En underbar röst och ett avskalat nummer. Detta kan bara bli en succé. Någon seger tror jag inte på, men en topp 10-placering är garanterad. Älskar verkligen låten. I år håller Azerbajdzjan riktig klass och själv har jag den på 6:e plats! 🙂

  Topp 10 och 4/5 i betyg

 2. Micke

  Märklig låt. Varje gång jag hör den tycker jag det är en jädra fin låt men bara en stund efter har jag glömt bort hur den går. Vet inte riktigt hur jag ska tyda det då jag brukar ha lätt för att minnas låtar.

 3. Kerstin

  Här tycker jag Schlagerpinglan och Micke sagt ungefär som jag tänkte. Inget större fel på låten men ack så tråkigt. Betyg 3/5.

 4. Daniela

  Jag är inne på Rickards linje och ser det här som en vacker, avskalad men ändå lagom dramatisk och gripande låt. Hon sjunger också bra, och Azerbajdzjan brukar ju behärska konsten att göra vackra scenshower, så jag tror att det här bidraget kommer att glänsa i lördagens final. Höga jurypoäng borde de rimligtvis kunna få, men hur tittarna reagerar är som sagt ett större frågetecken. För mig tillhör den här ändå årets bättre ballader, även om den inte riktigt kan mäta sig med t.ex. Serbien Och Storbritannien.
  Betyg: 4/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se