I dag avslöjade SVT att det blir Malmö som kommer att få agera värdstad åt Eurovision Song Contest 2013.

Även Stockholm var intresserad av att hålla i evenemanget men då SVT vill motverka utvecklingen mot allt större arenor och skenande kostnader så är Malmö med sin Malmö Arena ett bättre val.

Förutom en passande arena så har även Malmö en fungerande infrastruktur, goda erfarenheter av att hålla både Melodifestivalen och ESC samt en omgivning som passar för både tv-programmen och allt runt omkring. (Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Att ESC ska anordnas i Malmö verkar nästan för bra för att vara sant. Ibland faller pusselbitarna på plats på ett ännu bättre sätt än man någonsin vågat hoppas på. 😀 Nu ser jag (om möjlig) ännu mer fram emot ESC 2013. 😀 Tack för det, SVT! 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


33 kommentarer till “Eurovision Song Contest 2013 hålls i Malmö”

 1. Micke

  Ok då är det lätt att räkna ut var hon bor då 🙂 Valet är helt ok då det bara fanns ett dåligt alternativ för mig och denna gången lyckades de tydligen inte sätta sig på sina höga hästar och domdera 🙂

 2. Christopher

  Ja… Ville helst Stockholm för bor i Västerås men det är väl bara att ta tåget till Malmö och le 🙂

 3. Christina

  Var köper man biljetter?
  Tips?

  Tack, tack 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Christina, Var, när och hur man kan köpa biljetter lär meddelas vid ett senare tillfälle. Först och främst måste Malmö Arena godkännas av EBU, vilket förhoppningsvis sker så fort som möjligt så att de inte tvingas ändra värdstad. 😉

 5. Rickard

  Det här är nästan för bra för att vara sant! Inte ens i mina fantasier trodde jag på att Malmö skulle få Eurovision song contest! Tusen tack SVT! Welcome to skåne Europe! 😀

 6. Micke

  Förstår om ni från Malmö är glada nu och grattis till er. Ni från Göteborg bryr er säkert inte för det var avsagt från långt innan. Ni från Stockholm är nog besvikna och det är ju tråkigt för er men det skulle vara hemskt om ni gnäller med tanke på allt ni brukar få.

  Det viktiga för mig är att Malmö nu gör ett bra jobb och att vi slipper lismande usla programledare som de tre vi fick se i årets ESC, i synnerhet den manlige. Hoppas verkligen vi kan skrapa fram någon med åtminstone 30 % talang till skillnad mot vad det ofta visat sig vara.

  Sedan hoppas jag också verkligen på lika bra standard på låtarna som i årets ESC. Alltså ESC inte MF, I couldn´t care less about MF efter förra årets bedrövliga startfält. Loreen och Lisa Miskovsky ej inräknade där. Älskar blandningen av musik i ESC men de får gärna slänga in än mer blandning. Varför inte något typ detta – http://www.youtube.com/watch?v=QsRVi_6GG4M

  Från det lugnaste till det rockigaste. Det är variation som gör storheten

 7. Micke

  Hmmm! Kanske inte ska göra reklam för annan musik på din blogg Schlagerpinglan. Inga problem feel free to remove it. Helt ok för mig det är din blogg 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Rickard, Precis, jag har hela tiden hoppats att SVT skulle välja Malmö men trodde ärligt talat inte att det var “bästa valet” men SVT vet säkert vad de gör. 😀

  @Micke, Gränsen mellan att förmedla vad man tycker om och reklam är hårfin. Meningslös reklam åker bort direkt men detta var så pass intressant att det får vara kvar. 🙂

  Vad gäller ESC 2013 så hoppas jag att Sverige kan göra intryck genom bra programledare och tre bra shower med så lite “skäms-kudde”-inslag som möjligt. Att det inte blir en skrytshow i en enorm arena, som många verkar vilja ha, tycker jag däremot är ett steg i rätt riktning. Det går att göra kvalitéproduktioner i en liten arena och jag är säker på att SVT kommer att bevisa det.

 9. Micke

  Nästan 6000 för en biljett. Ja ja, då spelar det ingen roll. Hadde tänkt åka med frugan och titta om det var Stockholm. Malmö? Nej tack

 10. Micke

  Denne Micke är tvärtom glad för att det blev Malmö 🙂

  Schlagerpinglan: Är rädd för det där med programledarna och skämskudde. Egentligen har vi alldeles för bra folk för att det ska behöva hända men det har trots allt hänt. Kolla tillbaka på tidigare gånger vi haft ESC och fakta talar för sig självt.

  Gillade tidigare Måns Zelmerlöw men efter hans insats i Schlagerpanelen borde han vara bannlyst från att eventuellt vara programledare. Varför får jag hemska vibbar på att de planerar att ta in Marie Serneholt? Så illa kan det väl ändå inte gå? Inget ont om henne men programledare är hon inte det har bevisats tidigare.

  Gina och Sara Dawn som faktiskt lyfte det mediokra MF i år är absolut inte fel och skulle inte göra bort sig om de fick uppdraget. Alltså det finns hur många bra som helst men de flesta skulle knappast ställa upp som programledare för ESC tyvärr. Samma sjuka som när det gäller artister till MF. Hoppas och tror dock att de kommer att hitta något bra så att vi slipper “skämskudden” och ett Europa som unisont tar bort ljudet under programledarnas prat och i synnerhet under intervjuerna med artisterna.

 11. hanna eriksson

  jag skulle vilja ha malmö i den själva eurovision song contest 2013

 12. Helena

  Jag hoppas att Peter Settman och Charlotte Perelli blir programledare eller några liknande med mångårig erfarenhet inom programlederi och artisteri.

  Sen undrar jag angående biljetterna: En Micke skrev att biljetterna kostade över 6000kr. Som jag förstått av SVT så kommer ej biljetter släppas förrän tidigast i augusti. Dessutom får de väl inte ta så mycket pengar för biljetterna?!
  “Vanliga” människor måste väl kunna få gå och se Eurovision? Högst 800kr tycker jag och 300kr för de sämsta platserna.
  Det tråkiga med att det blir i Malmö är just att så få får chansen att få vara med på plats. Nu mer än någonsin så är väl Eurovision så stort och då tycker jag att man ska ge så många som möjligt chansen att se på plats.
  Jag tycker inte att Friends Arena borde ha byggts från början och jag kan hålla med om att byggandet av stora arenor inte ska uppmuntras, men nu när Sverige ändå byggt en så stor arena så ska den väl utnyttjas?
  Om man inte vill ha i stora arenor så är det väl att bara ställa ett krav på att större arenor ej får byggas endast pga att ett land vinner Eurovision, eller nått?

 13. Felix

  Först och främst, biljetterna som har “släppts” finns ännu inte, när dem väl släpps på riktigt kommer inte priserna vara lika höga.

  För mig som Stockholmare måste jag säga att jag är lite besviken över detta val… Friends Arena rymmer upp till 65 000 personer vilket betyder att både svenskar och övriga européer får gott om plats, men dem tyckte att det skulle bli för dyrt att hyra en sån stor arena, men med en större arena får man ju fler biljetter sålda, så jag köper inte det resonemanget. Och dessutom det som Helena sa, om man bygger en sån stor arena, varför utnyttjar man inte den då?

  Malmö’s arena rymmer 15 500 personer och eftersom Eurovision/Melodifestivalen är så stort i Sverige så kommer det att vara svårt för övriga ESC-fans i Europa att få en biljett.

  Jag hoppas i vilket fall på att EBU inte godkänner arenan, annars får Malmö verkligen göra något super så att min trista åsikt ändras och så att jag blir positiv för detta. 🙂

 14. Schlagerpinglan

  @Helena, Nej, biljetterna släpps inte förrän senare och de är inte så dyra som de många “förköps”-biljetter som erbjuds. Att köpa dyra biljetter från andrahandsförsäljare känns kanske lockande om man är riktigt desperat, men förhoppningsvis så håller de flesta sig lugna och väntar på de riktiga biljetterna.

  @Felix, Har full förståelse för att du och många med dig är besvikna. Själv var jag lite tveksam till om det verkligen var rätt att välja en liten arena (med tanke på ev. biljettbrist) men SVT har förhoppningsvis vägt för- och nackdelarna mot varandra och kommit fram till det “bästa” alternativet. Kanske har de inte ens presenterat alla faktorerna.

 15. Helena

  Hej!

  Jag undrar:
  Vet man nu hur upplägget för den nationella melodifestivalen kommer att se ut?
  Kommer en deltävling vara i Malmö trots att Eurovision kommer att vara där?
  Kommer melodifestivalens final fortfarande att vara i Globen?
  När kommer man kunna få tag på dessa biljetter?
  Är det på SVT som släpper denna info först? Eller var kan man kolla för säker info?

  Tack på förhand 🙂

 16. Schlagerpinglan

  @Helena, Finalen av Melodifestivalen 2013 kommer att avgöras i Friends Arena, var de andra deltävlingarna kommer att hållas vet jag inte om SVT gått ut med.

  Enligt SVT så kommer de att lämna ut all information om biljetter och annat man behöver veta på sin hemsida ( http://www.svt.se/melodifestivalen/ ) så det är där som man först får veta vad som gäller.

 17. Rickard

  Håller med Helena: Settman och Perelli vore ett av de bättre alternativen! Kommer bli en grym show! Tänk att Sverige efter 13 långa år äntligen ska stå värd för esc! Äntligen vann vi den där jäkla tävlingen! Trodde aldrig att det skulle hända igen!
  Det kommer att bli århundradets musikfest! Malmö var ett bra val för egen del, men i grund och botten kvittar det var någonstans tävlingen läggs! Så länge det blir ett hejdundrande spektakel, som visar Sverige från sin bästa sida, är jag mer än nöjd! 😀

 18. Christopher

  Nu när ESC verkligen är över gör jag min slutliga top 42. Den som har verkligen sjunkit är Österrike från 8 till 37

  1.Schweiz
  2.Vitryssland
  3.Moldavien
  4.Makedonien
  5.Italien
  6.Slovakien
  7.Ungern
  8.Sverige
  9.Rumänien
  10.Israel
  11.Irland
  12.Serbien
  13.Cypern
  14.Tyskland
  15.Island
  16.Norge
  17.Malta
  18.Slovenien
  19.Lettland
  20.Estland
  21.Ryssland
  22.Turkiet
  23.Kroatien
  24.Frankrike
  25.Ukraina
  26.Montenergro
  27.Finland
  28.Danmark
  29.Litauen
  30.Spanien
  31.Holland
  32.Portugal
  33.Georgien
  34.Bulgarien
  35.Belgien
  36.Storbrittanien
  37.Österike
  38.Albanien
  39.Azerbadzjan
  40.Bosnien
  41.San Marino
  42.Grekland

 19. Micke

  Du har väl helt enkelt vaknat upp Christopher 🙂

  Även för mig har låtarna hoppat upp och ner men en låt har konsekvent varit cementerad på samma plats och det är världshistoriens sämsta låt – Österrikes rumpor. Förresten jag ber om ursäkt till alla kompositörer i hela världen för att jag överhuvudtaget kallade den en låt. Ta emot min allra ödmjukaste ursäkt. Det som har känts jädrigt skönt är att ingen överhuvudtaget tycks ha tyckt om den.

  Man ska aldrig se ned på andras musiksmak och därför är jag försiktig med att sprida dynga över låtar jag inte gillar. När det gäller österrikes rumpor har jag dock inga som helst betänkligheter eftersom ännu har jag inte fått ett enda mothugg 🙂 Känns bra

  Jag ska inte ta någon lista på 42 låtar utan ska istället lista de låtar jag tycker håller mycket hög ESC klass. De är nio till antalet men de hade varit tio om inte den låt jag har på tionde plats hade en så dålig refräng och dessutom varit så tam i själva tävlingen.

  1.Serbien (Bästa låt och sångare från första början och sitter ohotad på tronen)
  2.Makedonien (Låten som växt som ingen annan. Inte ofta ESC begåvas med en så enorm sångröst)
  3.Finland (Dynga vid första lyssning men oj vad den växte. Söt Pernilla och söt låt)
  4.Italien (Tog lång tid innan jag kunde ta till mig den för jag hatar när Italien sjunger på engelska. En bra sångerska och låt går dock inte att bara ignorera på grund av språket)
  5.Tyskland (Fortfarande stum över att jag gillar detta pojkbandstuk men skit samma för det är en mycket stark låt)
  6.Schweiz (En låt med så mycket power men tyvärr också allför många ihåligheter. Hade de skrapat bort dem hade detta varit min favvis)
  7.Bosnien (Ännu en av dessa växare. Obegriplig i början men oerhört vacker nu)
  8.Ryssland (Precis vad ESC behöver. Lite humor och inte bara allvar. För tusan det är bara en tävling och lilla gumman tar alla priser)
  9.Sverige (Äntligen en pärla från Sverige men måste tyvärr erkänna att jag redan börjat tröttna en del)

  Dessa håller också ganska bra ESC klass

  10.Rumänien (Underbara instrumentala partier, underbar vers men tyvärr en helt död refräng. Men vart tusan tog trycket i låten vägen i tävlingarna)
  11.Moldavien (Tävlingens bredvid Ryssland “bli glad låt” och såna behövs verkligen som allt annat. Underbara trumpeter)
  12.Danmark (Tävlingens hoppjerka. Ibland i topp och ibland i botten. Just nu dock på plats 12)
  13.Nederländerna “Tävlingens “varför gillar jag detta?” Nu gillar jag dock detta förutom hennes falsettpartier)
  14.Slovakien (helt malplacerad i denna tävling men det skiter väl jag i. Rock är aldrig fel)
  15.Slovenien (Årets “Hur man kan förstöra en egentligen mycket bra låt.” Hur dessa körtjejer tilläts att dra ned tempot och förstöra lilla Evas pärla kommer jag aldrig att förstå)
  16.Portugal (Strandmys om än inte i sin bästa form. Mys är dock aldrig fel)
  17.Island “En av mina favvisar så länge de sjöng på isländska. Beslutet att sjunga på engelska begravde dock låten för mig och det kändes inte heller som artisterna trivdes med det beslutet)
  18.Kroatien (Grym sångerska och om de inte fått för sig att tona ned låten i ESC utan haft samma power som i deras egen final hade den varit bland de tio för mig)

  Ska ta de i mitt tycke fem sämsta låtarna också.

  1. Österrike (Överlägsen etta. Allt är sagt)
  2. Norge (Ber om ursäkt till er som gillar den men jag har tyckt väldigt illa om hela konceptet från första början. Visade sig att många tydligen hade samma åsikt)
  3. Cypern (Tävlingens sämsta refräng, undantaget Österrike då, och tävlingens i särklass sämsta sångröst. Hon är nog tillbaka till nästa år men ryktet säger att hon ska försöka inhandla lite utstrålning innan dess)
  4. Montenegro (läste ett skämt på nätet. Åtminstone hoppas jag det var ett skämt 🙂 Någon spred att Sverige skulle köpa in Cyperns sångerska och Montenegros sångare som programledare för ESC nästa år. Utstrålningens kung och drottning på scen samtidigt. Måste självklart vara ett skämt 🙂
  5. Georgien (Utstrålning och sångröst saknade däremot inte denne snubbe men när man har en usel låt och dessutom tror att man är Guds gåva till kvinnor då måste det bara gå fel)

 20. Christopher

  Micke är din femma Georgien?

 21. Micke

  Georgien är femma i min bottenlista ja. Ser att jag missade att skriva det. Sorry

 22. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, du har inte fått något större mothugg när det gäller Österrikes bidrag och (enligt mig) beror det på att duon presenterade sin låt på absolut sämsta sätt. Själva låten tycker jag om och hade de framfört den som ett bidag som representerade känslan av att “festa utan att bry sig om morgondagen” snarare än att “festa genom att titta på tjejernas ändor” så hade jag gått emot dig helt. Nu blev det inte så och magplasket blev ett faktum.

  (Ändrar i din text så alla förstår att det var Georgien du menade.)

 23. Micke

  Schlagerpinglan: Vet du det var helt ärligt första gången jag hört någon ta Österrikes låt i försvar. Finns inte en chans på miljonen att jag kommer att håna dig för det eller nåt liknande. Vem är det som säger att jag har rätt och du fel? Musik är jätteroligt att diskutera om men samtidigt är det ju så att det egentligen inte går att göra det eftersom det inte finns något rätt eller fel. Jag tycker som sagt att det där är tidernas största dynga men om du eller nån annan inte håller med så har ju ni full rätt att inte hålla med 🙂

  Den enda låt jag kan minnas att vi har snackat om som vi haft totalt olika uppfattning om är Norge. Vet vad du tycker och du vet säkert vad jag tycker. Båda har givetvis rätt eftersom vi följer det vi själva känner. Jag tål inte folk som hånar andras smak och tror att de kan omvända andra. Är de inte fantastiska som vet så mycket mer än andra.

  Jag skrev att jag menar på att det fanns nio kanonlåtar i årets ESC. Det är bara delvis sant för om man räknar även andra låtar som deltog i nationella finaler men inte gick vidare så fanns det fler. Rumänien hade exempelvis en riktigt bra låt som tyvärr inte vann. Det kunde jag ändå köpa eftersom jag tyckte bra om vinnarlåten också. Värre då med Norge som hade två riktiga pärlor i sin final men tyvärr vann ju då en låt jag inte alls gillade. Exakt samma med Irland som även de hade två kanonlåtar och en märklig vinnare. Värst av allt hände dock i Österrike. Årets i mina ögon bästa låt överhuvudtaget ratades och vann gjorde istället årets absolut sämsta.

  Låter kanske gnälligt men sanningen är att jag tvärtom var mycket positiv till årets ESC. Ovanligt många bra låtar och bra röster. Tyvärr kan jag inte säga detsamma om MF. Har redan sagt här att jag inte kommer att kolla på MF 2013 på grund av hur dåligt det i mina ögon har blivit och det ändrar jag inte på. En annan anledning är att det redan känns klart vem som vinner. Danny Saucedo har nu varit tvåa två gånger och sånt brukar garantera seger nästa gång oavsett om låten är bra eller dålig. Någon som vågar sätta emot? 🙂

 24. Christopher

  Det land som sällan bruka svika mig är denna totala underskattade land Schweiz som skickat från 2008 2 Total gryma 5++/5 (2009,2012) 2 som jag placerar världsklass 5/5 (2008,2010) och en rätt så tam 1+/5 (2011) så tänker gå dirket till datastolen i december 1 dag efter finalen och lyssna.

 25. Christopher

  Ska titta på finalen i mf och jag kommer skratta om Danny kommer tvåa igen

 26. Micke

  🙂 Håller delvis med dig om Danny och hans chanser Christopher. Jag kommer väl inte att skratta men om han fortsätter att ha lika usla låtar är ingen gladare än jag om jag har fel när jag tror att han vinner MF nästa år. Om Österrikes låt i årets ESC för mig är tidernas sämsta låt i ESC så är Dannys “In the Club” på samma sätt tidernas sämsta låt (ursäkta jag menar Mantra) i MF. Har dock inget emot Danny som person så om han trots allt dyker upp med en kanonlåt så får han gärna vinna för mig. Men han kommer att vinna oavsett nästa år.

  Sedan lite om Schweiz som du tydligen gillar. Det gör även jag. Låten 2009 är en av mina tre favvisar genom alla tider. De andra två är Bosnien samma år och Serbien 2004. Problemet med Schweiz låt 2009 var bara som jag skrivit tidigare sångaren. Han var sjuk under ESC och ärligt talat låter han hemsk på rösten då så viss förståelse har jag trots allt för att den röstades bort. Men lyssna på låten utanför ESC och det är en nästan för bra låt för ESC.

  Låten 2012 gillar jag också skarpt även om det är något som fattas i den. Känns som om den inte riktigt är färdigarbetad. Låten 2008 gillar jag också och 2011 är helt ok. Däremot tycker jag inte alls om låten 2010.

  Christopher: En fråga. Ser att du lägger Grekland som årets sämsta låt. Skulle vara kul att veta varför. Jag gillar egentligen låten men tycker att framträdandet är minst sagt dåligt och hennes röst är ju allt annat än bra. Hon har faktiskt nästan lika dålig röst som Cyperns sångerska.

 27. Christopher

  Micke: Låten är enligt mig så ser jag bara en tjej som sjunger något platt och tråkigt och refrängen är irriterande. Framträdandet gjorde det värre då rösten inte heller funkade så bra. Men det är inte en överlägsen etta på bottenlistan Österrike,Albanien,Azerbajdzjan,Bosnien och San Marino ligger på samma nivå sen till Storbrittanien är det ett stort hopp. Tänkte också visa min top 3 över alla Eurovision låtar.

  1.Turkiet-maNga-We could be the same ´´Den här rocklåten har allt som gör att den är tidernas bästa låt´´
  2.Schweiz-Sinplus-Unbreakable ´´Allt är sagt´´
  3.Lettland-Istars ??????-Probka ´´Kanske är ensam om det hära men det blir så dåligt så att låten blir fantastiskt´´
  Glömde skriva en sak där uppe så tar det på den hära tråden. Ett annat land som nästan aldrig sviket mig är Lettland som har 3 av 10 låter i min top 10 över alla år (2000,2009.2011)

 28. Hanna Therese eriksson

  Danmark
  Norige
  Azerbadjian
  Sweden
  Russia
  Serbia
  Finland
  Germany
  Irland
  Turkiet

 29. Katarina

  Äntligen vann Sverige ESC, som jag väntat!!! Är nu dock mycket orolig för att ej få biljetter, för min del är det ok med Malmö ( även fast jag bor i Stockholm), dock känns det tråkigt att det är så få platser i arenan. Kan man inte byta plats på friends och Malmö arena ;)!! Jag är usel på att fixa biljetter, någon som har några tips hur man fortast kommer fram i telen, etc?? Brukar alltid köpa dyrt på andrahands marknaden, men känns t.o.m som att detta kommer att bli svårt att få…

 30. Hilenq

  Vet ni vad?
  Jag är jävligt förbannad, i hela 7 år har jag tänkt; Åhh om Sverige vinner så ska jag kolla på Eurovision här i Stockholm” men nu då?! Nu ska det hållas i Skåne! Och jag kan inte åka dit eftersom jag bor för långt borta!
  Fan i helvetes jävlar…
  Och Arenan där är pytteliten så det är bara 700 platser därinne typ! Vilka jävlar…De sa ju att vi hade råd med en brantastor Arena med 70.000 platser! Men fan…
  🙁
  Dåligt val, nu blir eurovision 2013 FAIL! Den blir skit dålig jag lovar!

 31. Schlagerpinglan

  @Hilenq, Att ha förutfattade meningar om vad som ska hända i framtiden resulterar ofta i besvikelser. För din (och många andra besvikna Stockholmares) skull så hoppas jag nästan att vi snart vinner igen så att ni får en chans att se ESC-finalen “hemma”. Många av er verkar ha tagit det ganska hårt. Men vem vet, det blir kanske Göteborg nästa gång. 😉

 32. Hanna Therese eriksson

  Va finns biljetterna till esc 2013 i finalen den 18 maj

 33. Schlagerpinglan

  @Hanna, Info om ESC-biljetterna hittar du här http://www.schlagerpinglan.se/blog/2012/11/22/biljetter-till-eurovision-song-contest-2013/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se