Schlagerpinglan: Deadline att ladda upp sitt bidrag till Schweiz ESC-uttagning, 8:e oktober, närmar sig med stormsteg och sedan min förra uppdatering har ytterligare fjorton låtar dykt upp på SF:s hemsida.

Som vanligt så börjar vi med de nya låtarna, presenterade i den ordning jag personligen föredrar dem, och avslutar med en uppdaterad topp-tio-lista:

14 nya bidrag till SF:s ESC-uttagning, 2012-10-04:
How does it feel“, Man Meadow
Party like you mean it!“, I.M.P. feat. Sofia Hayat
The answer of an angel“, Manuel
Forever & a day“, Jesse Ritch
DADDY“, Carlos Perons OLLEY
Come and dance“, Nilsa&Maning nice
Buddy, Buddy“, EDICT
Miracle of Love“, Maya Wirz
No Dramaqueen“, Maria Christina
Hello Rimini“, Mike Melange and Friends
Only one for me“, Tia Peyton
if you like my a$$“, i.am.romeo
Open Wide Your Wings“, James Stone & Elena Key
Greedier Than Vultures“, Splitpot

Schlagerpinglans favoriter i SF:s (Schweiz) ESC-2013-uttagning, 2012-10-04:
1. (1.) Voglia di vivere“, I L A R Y
2. (2.) I Still Remember“, Constantinos Christoforou
3. (3.) For a lifetime“, Dimitris Kiklis
4. (5.) Liberate your inner voice“, Sweet Cristina
5. (4.) My heart wants to fly“, Benjamin Grund
6. (ny) How does it feel“, Man Meadow
7. (6.) …Oh No! (Mi corazón)“, United Passion feat. Lyane Leigh
8. (7.) Cool down“, Bonnie & the groove Cats
9. (9.) Falling Down“, Sara McLoud
10. (ny) Party like you mean it!“, I.M.P. feat. Sofia Hayat

Schlagerpinglan: Eftersom jag var väldigt förtjust i svenska Man Meadows försök i Polens Eurovision-uttagningar både 2008 (“Viva la musica“, 3:a) och 2009 (“Love is gonna get you“, 6:a) så blev jag glad när upptäckte deras namn bland årets kandidater i Schweiz. “How does it feel” håller kanske inte riktigt lika hög klass men tillhör likväl toppskiktet i uttagningen så här långt och förhoppningsvis så räcker det till en finalplats. Lycka till!

Mer om Schweiz ESC-2013-uttagning hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Man Meadow gör ett försök i Schweiz ESC-uttagning”

 1. Erik

  Jag älskar Man Meadow! Hoppas de får sin revansch och får tävla på hemmaplan! 😀 Deras låt är överlägset bäst hittills bland de schweiziska!

 2. Micke

  Hur många låtar är det nu? 70, 80, 90?

  Tyvärr har det varit väldigt sparsamt med låtar som jag kunnat ta till mig. Än så länge kan jag inte ens göra en topp tio lista för jag har bara hittat 7 låtar som jag inte vill stänga av direkt. Tre av dessa sju tycker jag är ganska bra och de övriga fyra är helt ok. Fler lyssningar på dem kan ju förändra mycket iofs. Ok listan då med kort kommentar:

  1. “Cold“, Teresa Chien: – Söt låt som tilltalar mig men helt fel forum för den
  2. “Voglia di vivere“, I L A R Y: – Ok låt i rätt forum och Loreen har ju redan visat att denna rytmen slår.
  3. “Cool down“, Bonnie & the groove Cats: – Småsvängig låt med skrällchans men då inte om seger.

  4. “Falling Down“, Sara McLoud: – Tilltalar mig men känns inte riktigt genomarbetad. Synd för den har något.
  5. “Who Knows“, Michael Lascar: – Småmysig men sicket plagiat. Tänker inte ens nämna vilken låt då det kan förstöra för er som gillar låten. Går den vidare så släpper jag på det.
  6. “Thinking of you“, Burst: – Rytmen finns där och det hade kunnat bli något riktigt bra men någon har tagit låten från skrivbordet innan den var klar.
  7. “Let go“, Zoë: – Egentligen samma här. Varför gjorde de inte klar den?

  Ytterligare två låtar tänker jag kommentera:

  “My heart wants to fly“, Benjamin Grund – Om man bara bedömmer låten skulle den absolut fyllt ut min lista till åtta låtar men jag klarar inte sånt här. För mig är det solklart att artisterna som uppträder för ett land också ska vara medborgare i det landet. Hela tanken med ESC

  “…Oh No! (Mi corazón)“, United Passion feat. Lyane Leigh – Ja vad ska jag säga. För mig den solklart sämsta låten av alla dessa schweiziska som släppts i år.

 3. Schlagerpinglan

  @Erik, Det hade varit skoj att se Man Meadow i Malmö, ja. 😀

  @Micke, För tillfället finns det strax över 80 låtar och även jag tycker att de flesta håller en skrämmande låg kvalité. Vad gäller “… Oh No!” så förstår jag dig helt. Själv ratade jag den fullständigt första gången jag såg/hörde den men den har likväl något som gör att jag inte kan avfärda den. Detsamma gäller “Party like you mean it!” som jag inte heller vill kalla “bra” men som ändå gjort ett intryck.

  Jag är också emot artister som inte kommer från landet de representerar i ESC och ser gärna att det regleras men jag har en lite lättsammare inställning till det än dig. Eftersom det är lika för alla så jag öppen för en del undantag och i det här fallet så ser jag gärna att Man Meadow får framgångar i Schweiz. Dubbelmoral så det stänker om det men så kan det bli ibland.

 4. Micke

  Jisses det blev helt fel där 🙂

  Låten jag snackade om när de gäller artister från andra länder var “How does it feel“, Man Meadow och inte “My heart wants to fly“, Benjamin Grund. Blir lite fel när man klistrar in ibland 🙂

  Även jag har fått lite “lättsammare inställning” till mycket i tävlingen. Tycker egentligen extremt illa om när länderna inte sjunger på sitt eget språk men jag accepterar det numer förutom när det gäller Italien. Finns mycket annat jag accepterar idag mot min egen vilja. Exempelvis telefonröstning som jag inser att jag måste acceptera även om det inte finns minsta tvivel om att det har förstört trovärdigheten i MF. Än så länge har ESC klarat sig ganska bra. MF är dock helt förstört idag då småtjejerna (och killar) slänger sig på telefonerna och röstar på söta pojkar och flickor. Hur sen låten är spelar ingen större roll. Låtarnas kvalite är av underordnad betydelse idag.

  Men någonstans måste det dras en gräns tycker jag och för mig är gränsen överskriden när man tar in artister från andra länder. Hela grundtanken dör tycker jag. Visst är jag hemsk 🙂

  Dessutom finns det en annan grej som alltid hänt i MF. När någon har varit nära att vinna ett par gånger och ställer upp ännu en gång är det helt klart att han/hon vinner nästa gång oavsett hur låten är. Kan räkna upp hur många såna som helst. Bara att kolla tillbaka.

  Därför: Om Danny ställer upp i år är det 99 % säkert att han vinner även om låten är av taskig kvalite. Någon spelsugen som sätter emot? Skulle behöva lite extra inkomst 🙂

  Du Schlagerpinglan om du gillar “Oh no-låten” så varsågod. Det har ju inte jag det minsta med att göra. Tack och lov har vi alla olika smak. Satan vilken tråkig värld om alla hade samma smak 🙂

 5. Vreni Kohler

  VOGLIA DI VIVERE, ist ein ganz schönes Lied. Bravo Komponist und talentierte Ilary dich toll finden, es ist ein Lied für deine großes Talent. Besonders die Texte und sehr kompakt für alles geeignet, ein prächtig Text, die Super-Ilary anpasst. Herzlichen Glückwunsch, Sie verdienen nicht nur in Kreuzlingen gehen, aber auch in Schweden mit diesem schönen Lied.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se