LTV, TV-bolaget i Lettland, har meddelat att de kommer att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom en nationell uttagning bestående utav två semifinaler, den 8:e och 9:e februari, samt en final den 16:e februari.

I år är även utländska låtskrivare välkomna att bidra med sina låtar men artisterna måste fortfarande vara från Lettland. Dessutom kommer semifinalerna inte att eftersändas utan de kommer att sändas inför publik i Rigas Palladium Concert Hall medan finalen sänds från Ventspils. (Källor: esctoday.com och escwebs.net)

Uppdaterat: Deadline att skicka in bidrag till LTV var satt till den 30:e november och rekordmånga bidrag inkom: 122 stycken. Den 11:e december avslöjas vilka 24 bidrag som valts ut. Från varje semifinal går sedan sex bidrag vidare till finalen. Vinnaren kommer att utses genom 50/50 jury- och tittarröster.

Schlagerpinglan: Till skillnad från Litauen, som hittat en bra tidpunkt för sin ESC-uttagning, så placerar Lettland sin rakt i ett stort getingbo. Lördagen den 9:e februari, då de tänker hålla sin andra semifinal, är redan fullbokad med nationella finaler i Finland, Norge och på Island samt deltävling två av Sveriges Melodifestivalen. Nåja, än är det för tidigt att kasta in handduken. Nyfikenheten brukar ta övertaget och helt plötsligt så har man lyssnat in sig på de flesta bidragen i alla fall. 😀

2012 kom Lettland på en 16:e-plats i den första semifinalen med Anmary och “Beautiful Song“. Senast landet var i final var 2008, då Pirates Of The Sea kom 12:a med “Wolves Of The Sea“, men vad som fungerade då behöver ju inte tvunget fungera 2013. Nej, förhoppningsvis överraskar de med något nytt och unikt i Malmö.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se