Resultat Schweiz 2013: RSI:s val

2012-11-05 (måndag)

Sju bidrag tävlade i RSI:s regionsfinal där två platser i Schweiz nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2013 den 15:e december stod på spel.

Både publiken och juryn hade Chiara Dubey som förstahandsfavorit och då publikens resultat presenterades först så blev hon just publikens val. Juryn fick i stället ge sin finalbiljett till sin andrahandsfavorit Ally. Här är resultatet samt länkar till de tävlande bidragen.

Bidragen som gick vidare till Schweiz ESC-2013-uttagning:
Telerösternas val: “Bella Sera“, Chiara Dubey
Juryrösternas val: “Catch Me“, Ally

Bidragen som inte gick vidare (ej resultatordning):
“Smoke out”, N2L
La farfalla va”, Vanda Palma
My wonderful life”, Theo
But who”, Sohaila
Nobody”, Marilise
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: I ett ganska tamt startfält så stod Chiara Dubey ut som den självklara finalisten. Redan förra året (2012) tillhörde hon en av mina favoriter då hon kom trea i Schweiz ESC-uttagning med “Anima nuova“. Det blir intressant att se hur pass långt det räcker denna gång.

Mer om Schweiz uttagning till ESC 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Resultat Schweiz 2013: RSI:s val”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: När blir nätröstningen på de 179 bidragen officiell? Bland dessa har jag sex låtar jag tycker håller bra klass. Däremot tycker jag RSI:s regionsfinal faller platt till marken. Av dessa sju låtar är det ingen som tilltalar mig. Iofs gick det inte att lyssna på Smoke-låten. För mig höll alla utom en jämn standard. Den andra var för mig klart sämst men tyvärr en av de som gick vidare. Hade jag varit tvungen att välja två hade det blivit dessa två:

  “Bella Sera“, Chiara Dubey
  “My wonderful life”, Theo

  Klart sämst för mig var:

  “Catch Me“, Ally

 2. Micke

  Den överlägset bästa låten i mina ögon väntar jag på att få reda på om den gick vidare. Schweiz brukar få fram bra låtar så då borde ju denna ligga bra till 🙂

  “Getting closer to you“, Pele Loriano

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Måndagen den 12:e november ska Schweiz nio finalister presenteras så om inte de fyra SF-låtarna presenterats förr så lär de göra det då.

  Jag håller tummarna för att du får med din favorit, för den är klart lyssningsbar, vilket jag inte är helt säker på att alla de väljer ut kommer att vara. Själv tycker jag fortfarande bäst om “Voglia di vivere“ men tror att Heilsarmee kommer att få representera Schweiz i slutändan.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se