Litauen väljer ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom fem deltävlingar, två semifinaler och en final. Från varje deltävling går tre bidrag vidare till semifinalerna där de får tävla tillsammans med några wildcards. 8-10 bidrag går sedan vidare till finalen. Resultatet från den andra deltävlingen ser ni här nedan:

Bidragen som gick vidare från Litauens andra deltävling (jury+teleröster):
1. “Beautiful life“, Beissoul & Gabrielė Griciūtė (12+8= 20 p.)
2. “I fall in love“, Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis (10+10= 20 p.)
3. “Time for life“, Timohi (6+12= 18 p.)

Bidrag som fortfarande har chans till ett wildcard (jury+teleröster):
4. “Stay awake tonight“, Giedrė Smolskaitė (8+5= 13 p.)
5. “Revolution“, Alive Way (7+6= 13 p.)
6. “Aš ilgiuosi tavęs“, Mundis & Elvina (4+7= 11 p.)
7. “Silent scream“, Feliksas Merlin (5+3= 8 p.)
8. “Kas gali pakeisti gyvenimą“, Nėrius Pečiūra (3+4= 7 p.)
(Källor: wikipedia.org och escwebs.net)

Schlagerpinglan: Precis som vid den första deltävlingen så känner jag mig nöjd med att den, i mitt tycke, bästa låten gick vidare – i det här fallet “Beautiful life“. Kombinationen av sval, växande låt och intressant sångröst/teknik fungerade tydligen riktigt bra på mig.

Vad gäller de andra två semifinalplatserna så hade jag hellre sett att de gick till “Aš ilgiuosi tavęs” och “Stay awake tonight” men man kan ju inte alltid få som man vill. Roligt för Gabrielius Vagelis dock som nu kvalat in två veckor i rad.

Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Resultat Litauen 2013: deltävling 2”

 1. Micke

  Tråkigt när man inte får vara mer positiv men Litauens första prioritet var nog inte att göra mig positiv och var det så har de verkligen lyckats. I den första deltävlingen hittade jag sex riktigt dåliga låtar och två som väl gick att lyssna på. I den här är det inte mycket bättre som jag ser det. Inte en enda låt jag tar till mig men min ranking blir:

  1. “Stay awake tonight“, Giedrė Smolskaitė
  2. “Aš ilgiuosi tavęs“, Mundis & Elvina
  3. “Time for life“, Timohi
  4. “Beautiful life“, Beissoul & Gabrielė Griciūtė
  5. “Revolution“, Alive Way
  6. “Silent scream“, Feliksas Merlin
  7. “I fall in love“, Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis
  8. “Kas gali pakeisti gyvenimą“, Nėrius Pečiūra

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, De flesta låtarna i Litauens uttagning har givit mig negativa vibbar vid första lyssningen men på något sätt så har en del av dem växt till sig med tiden. Om det beror på ESC-abstinens eller om jag faktiskt uppskattar dem på riktigt spelar mindre roll. Poängen är att jag nu, till skillnad från efter första deltävlingen, tror att det kan finnas i alla fall ETT riktigt bra bidrag i deras uttagning. Jag väntar med spänning på att det ska dyka upp.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se