Belgisk radiofinal med tre låtar

2012-11-20 (tisdag)

Det har tidigare meddelats att Belgien kommer att representeras av internvalda Roberto Bellarosa i Eurovision Song Contest 2013. Nu har TV-bolaget RTBF även avslöjat att hans bidrag kommer att väljas ut i en radiosänd final med tre låtar.

Den nationella finalen kommer att sändas på Vivacité Radio och rtbf.be/eurovision den 16:e december, 10.30-13.00 CET, och vinnaren utses 50/50 av en jury och radiopubliken / webbsidans besökare.

De tre finallåtarna kommer att utses bland sex låtar som ska presenteras för TV-bolaget nästa vecka. Den 1:a december är det planerat att snuttar av de utvalda ska offentliggöras.
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Uppdaterat 2012-12-05: Enligt esctoday.com kommer snuttar av de tre finallåtarna att presenteras den 11:e december.

Schlagerpinglan: En radiosänd uttagning med tre låtar? Tjae… antalet låtar är ju bra, varken för många eller för få men att inte låta juryn/lyssnarna se hur bra de olika låtarna passar Robertos artiststil innan de röstar är kanske inte helt optimalt. Nåja, gör de bara ett bra jobb när de väljer ut de tre låtarna så spelar det kanske inte så stor roll.

Mer om Belgiens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Belgisk radiofinal med tre låtar”

 1. L

  Hej,

  Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

  Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

  Mvh
  Besökstoppen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se