Schlagerpinglan: I morgon, fredagen den 7:e december är det dags för Vitryssland att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Eftersom de inte har haft några deltävlingar där man fått se hur bidragen står sig live så går det inte att göra någon rättvis slut-bedömning utan följande betygsättning blir enbart baserat på studioinspelningarna av låtarna. Finalbidragen (i förhoppningsvis rätt startordning, med länkar till låtarna och med mina personliga betyg) hittar ni här nedan.

Startfältet Vitrysslands ESC-2013-uttagning, 7:e december:
1. “I wonder how you” – Vitaly Voronko
Schlagerpinglan: Det börjar väldigt lovande med ett ettrigt dragspel och medryckande tongångar men när väl sången sätter igång så blir jag lite tveksam. Den knackliga engelskan har jag ingenting emot (lite svårförstådd kanske, men väldigt charmig) utan det är rösten och sångtekniken som stressar upp mig på ett sätt som inte känns helt behagligt. Det blir till att hålla tummarna för att Vitaly är en av få sångare som låter bättre live än på inspelning, för då kan det bli ett bidrag helt i min smak.
Betyg: 3/5

2. “I love your charming eyes” – Max Lawrence
Schlagerpinglan: En sångare som tar ut svängarna, romantiska gitarrslingor och lite oväntat intensitetsskifte gör att “I love your charming eyes” rent teoretiskt skulle kunna vara ett riktigt intressant bidrag. Tyvärr så känner jag ingenting för denna låt utan jag blir mest uttråkad och hänger upp mig på den något enformiga texten. Nej, inte alls något för mig.
Betyg: 2/5

3. “Rhythm of Love” – Alena Lanskaya
Schlagerpinglan: Från början uppfattade jag “Rhythm of love” som en extremt enformig pop/disco-låt utan egen identitet. Efter ett antal lyssningar så växte den däremot till sig och helt plötsligt så lät den fullt acceptabel. Visst, “Rhythm of Love” känns fortfarande ganska blek men med ett bra framträdande tror jag att den t.o.m. har potential att bli en av mina favoriter.
Betyg: 3/5

4. “Letter to Mother” – Yankey
Schlagerpinglan: Vanligtvis så tycker jag att det är ett stort plus när man blir berörd av en låt men i det här fallet så visar det sig vara precis tvärtom. Låten är en dramatisk och känslofylld sak som jag egentligen skulle vilja ge riktigt höga poäng till men… den är så mörk att jag får lite obehagliga rysningar av den. Därför blir det ett orättvist lågt betyg från mig.
Betyg: 2/5

5. “Incredible Girl” – Beaver Band
Schlagerpinglan: Nej, nej, nej! Visst är det skoj med lite klämkäcka tongångar ibland men jag föredrar att höra dem som pausnummer och inte behöva oroa mig för att det ska vinna hela tävlingen. Här finns dock risken att det blir ett riktigt publikfrieri till framträdande och vem vet, kanske ändrar t.o.m. jag åsikt efteråt?
Betyg: 2/5

6. “Catch Me Again” – Daria
Schlagerpinglan: Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker om denna glada men ack så gammalmodiga låt. Med en stark personlighet som gör ett riktigt häpnansväckande nummer så kan jag se mig själv gunga i takt men som låt utan visuell underhållning så är det inget jag frivilligt trycker igång en kall vinterdag.
Betyg: 3/5

7. “Secret” – Uzari
Schlagerpinglan: Startfältets mest mystiska låt som börjar och slutar utan att jag lyckas få grepp om vad det är för något. Det spelar ingen roll hur många gånger jag lyssnar på den – det klarnar inte alls. Kanske är det något som måste ses för att förstås?
Betyg: 2/5

8. “One Way Love” – Alexei Gross
Schlagerpinglan: Så här på förhand så är detta min absoluta favorit och det är rena undret att jag inte tröttnat på låten då den gått på repeat här en lång tid. Rösten, texten och melodislingorna får mig att smälta totalt. På fredag är det dock (förutsätter jag) live-versionen som tävlar och om den är lika bra som studiversionen vågar jag inte spekulera om. För tillfället är det i alla fall en stark 4:a för mig.
Betyg: 4+/5

9. “Save me” – Nuteki Band
Schlagerpinglan: En helt OK synthpop-låt med intressanta partier och taktvariation som jag gärna lyssnar på i bakgrunden när jag gör annat. Trots att den växer för varje gång man hör den så saknas det där lilla extra och därför förblir “Save me” en en-i-mängden-låt för mig. Bra men utbytbar.
Betyg: 3/5

10. “Get out of my way” – Satsura
Schlagerpinglan: Uttagningens sista bidrag är även det som jag är mest nyfiken på då det kan sluta precis hur som helst. Å ena sidan så tycker jag att låten är en av startfältets klart bästa, med den obligatoriska öst-engelskan och allt. Å andra sidan så har jag enorma problem med texten och känner hur mitt inre sparkar bakut av den. Allt hänger m.a.o. på om framträdandet kan distrahera en eller om det förstärker texten. Jag hoppas på det förstnämnda.
Betyg: 3+/5

Schlagerpinglan: Att utse någon favorit så här innan man sett och hört låtarna live känns lite som att köpa grisen i säcken så det tänker jag inte göra. Jag sträcker mig dock så långt som till att säga att de bidrag som jag är extra nyfiken på är “One Way Love“, “Get out of my way” och “Rhythm of Love” medan “Incredible Girl” är det bidrag som har störst utrymme att överraska mig positivt. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se